Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ειδικές εκδηλώσεις διοργανώνει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Hμέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων (18 Μαΐου), παράλληλα με το πρόγραμμα καθημερινών ξεναγήσεων. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία: – Να δουν μια πρωτότυπη εικαστική δημιουργία, ένα ψηφιακό μωσαϊκό πορτραίτο του Graham Bell, εφευρέτη του τηλεφώνου, αποτελούμενο από εκατοντάδες εκθέματα του μουσείου…

, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρόγραμμα εκδηλώσεων

– Να ενημερωθούν σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και τις τεχνικές προστασίας τους, παρακολουθώντας σχετική διάλεξη που θα δώσει ο Δρ. Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η διάλεξη με θέμα: «οφέλη και κίνδυνοι του διαδικτύου για το παιδί και τον έφηβο» θα πραγματοποιηθεί στις 17/5 και 18/5, ώρα 11.30 π.μ.
– Να περιηγηθούν στην έκθεση με τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, που περιλαμβάνει πλήθος εκθεμάτων, από τα σήματα φωτιάς στην αρχαιότητα έως τις χειροκίνητες τηλεφωνικές συσκευές αντίκες του 19ου αιώνα και από τα συλλεκτικά χειριστήρια μορσικού τηλέγραφου, στις τηλεφωνικές υπηρεσίες των δεκαετιών ’60 & ’70 και τις σύγχρονες δορυφορικές υπηρεσίες.

Το διήμερο 17/5 & 18/5, το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό και το απόγευμα, 09.00 -19.00 μ.μ.
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις και την έκθεση είναι δωρεάν.

Αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στο μουσείο είναι διαθέσιμες εδώ.

Λίγα λόγια για το μουσείο
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Οι λειτουργίες του ανάγονται σε θέματα σχετικά με την απόκτηση, συντήρηση, καταγραφή, τεκμηρίωση, έρευνα, και ιδιαιτέρως την έκθεση στο κοινό, αντικειμένων που αφορούν στην τεχνολογία των επικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Η συλλογή του Μουσείου ξεπερνά τα 3.500 αντικείμενα και αρχειακό υλικό και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροκίνητα τηλέφωνα, μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας, telex κ.ά..

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Staf

Γαμ***ο ωρες ωρες θυμωνω που δεν μενω Αθηνα.Χανω τετοιες εκδηλωσεις.
Παιδια οσοι μπορειτε να πατε.Ειναι ωραια εμπειρια και παιρνεις πολλες γνωσεις!

customer

Αχχ, ο καλός μας ΟΤΕ. Ο *παλιός* κλασσικός αναχρονιστικός 50-αιώνες πίσω καλός μας ΟΤΕ. Βρε βρε πως και τον ξεχάσαμε. Πώς και παραμελήσαμε να γίνουμε κι εμείς νοσταλγοί της μανιβέλας και της επικοινωνίας μέσω σημάτων καπνού σαν τους Απάτσι.

Για τηλέγραφους και άλλες αντίκες του 19ου αιώνα είναι πρώτος. Για να φτιάξει κανα κέντρο VDSL και να κάνει την πρωτοπορία να φέρει καμιά καινούρια τεχνολογία στο Ελλαδιστάν να παρέχει καμιά 50αριά Mbps να πάρει τους πελάτες του πίσω και να *κερδοφορήσει*, ΤΙΠΟΤΑ, όχι, δεν ξέρει, δεν υπάρχουν αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova OTE

Η επανάσταση της Οπτικής Ίνας στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα μεγάλα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας με έμφαση στην κάλυψη όλων των πολιτών με δίκτυα οπτικών ινών και την εξασφάλιση ταχύτητας σύνδεσης 1 Gbps.

Internet OTE

Υλοποιήθηκε το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19

Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Byte Computer, για το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ ΑΕ).

Internet OTE

Όμιλος ΟΤΕ: 43.000 χλμ οπτική ίνα σε όλη την Ελλάδα

O Όμιλος ΟΤΕ σε διάστημα 8 μηνών ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Α’ φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς.

Internet COSMOTE OTE

Ξενάγηση στον υπόγειο καλωδιακό κόσμο των τηλεπικοινωνιών

Μια υπόγεια καλωδιακή βλάβη (βλάβη σε κεντρικό καλώδιο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, που περιλαμβάνει πολλαπλές συνδέσεις πελατών), που επηρέαζε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet αρκετών συνδρομητών, διόρθωσαν πριν λίγες μέρες, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, οι τεχνικοί δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ.