Τετάρτη
15/04/2009

Κυνηγοί φαντασμάτων στο myphone.gr

Εχθές εδώ στο Techblog δώσαμε αποκλειστικές πληροφορίες με ντοκουμέντα για το roadmap 2009-2010 της Toshiba. Οι πληροφορίες είναι έγκυρες και έχουμε στα χέρια μας ολόκληρο το περιβόητο powerpoint με τις φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων που αναμένεται να ανακοινωθούν. Και ενώ τα μεγαλύτερα τεχνολογικά site και blog παγκοσμίως αναμετέδωσαν αυτές τις πληροφορίες με πηγή το Techblog, στο ελληνικό myphone.gr ψάχνουν για φαντάσματα και στημένα post.

Πρώτο αναμετέδωσε την αποκλειστική είδηση του Techblog για το roadmap της Toshiba, το Engadget (αναφορά), ακολούθησε καταιγισμός αναφορών από site και blog από ολόκληρο τον κόσμο (Γερμανία, Ιαπωνία, Ρωσία) ενώ αργότερα μέσα στη μέρα ακολούθησε το GSMarena (αναφορά) και το PhoneArena (αναφορά) – δηλαδή site και blogs που τα άρθρα τους αντιγράφουν/με κατά κόρον εδώ στην Ελλάδα.

Ο συνεργάτης μου στο MyNextPhone, Andreas_ku990, ενεργό μέλος του myphone.gr ανέφερε με τη σειρά του αυτές τις πληροφορίες σε thread του myphone.gr όπως κάνουν αρκετά μέλη του εν λόγω forum όταν βρίσκουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο ίντερνετ – σχεδόν πάντα μέσα από ξένα site και blog.

Και ενώ τα σχόλια σε ολόκληρο τον κόσμο είναι θετικά αναμένοντας να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι πληροφορίες, κάποια παλιά μέλη του myphone.gr, co-mods και Administrators θάβουν τις πληροφορίες του Techblog κάνοντας αναφορές για στημένη είδηση, βλακείες, μούφα υπόθεση ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να σβήσουν την απάντησή μου αφήνοντας να αιωρείται το μήνυμα που θέλουν να περάσουν. Ότι δηλαδή το στήσαμε για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα (διαβάστε το κομμένο – κλειδωμένο thread του myphone.gr).

Να ‘στε καλά παιδιά, με αυτά τα καμώματα το μόνο που καταφέρνετε είναι να με κάνετε να χαμογελάω. Δικαίωμά σας να περιφρουρείτε το μαγαζί που σας φιλοξενεί και να παραμυθιάζεστε μεταξύ σας. (Δεν αναφέρομαι σε ολόκληρη την κοινότητα του myphone την οποία και σέβομαι).
Αλήθεια το Samsung Β5702 που πρώτο το Techblog έφερε στο φως της δημοσιότητας πριν από 3 μήνες και τελικά ανακοινώθηκε επίσημα την περασμένη εβδομάδα, το έχετε αναφέρει σε κανά thread στο myphone ή ακόμα κυνηγάτε τα φαντάσματα;

Συντάκτης: .


10 Σχόλια

 1. Ο/Η Antreas λέει:

  Κώστα να αναφέρουμε ότι γράφτηκαν και άλλα πράγματα αλλά o admin mythozz τα έσβησε. Δεν μπορώ να τα βρω τώρα όλα να τα δείξω αλλά θα προσπαθήσω να τα βρω σύντομα

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Όταν έχεις επιχειρήματα γίνεται όμορφος διάλογος, όταν δεν έχεις, πετάς λάσπη, σβήνεις σχόλια και κλειδώνεις τo thread.

 3. Ειρήνη ημίν που έλεγε και ο σωτήρας μας Jesus Christ.
  Προσωπικά έχω να πω οτι αυτού του είδους οι αποκλειστικότητες, είναι επικίνδυνες, κυρίως για κάτι παληκάρια που εργάζονται σκηρά σε εταιρίες και η αγάπη για την τεχνολογία τους αλλά και η άγνοια για το μετά, τους σπρώχνει να μοιράζουν αριστερά και δεξιά το PPT μιας παρουσίασης που στο τέλος είναι βέβαιο οτι θα τους εκθέσει ανεπανόρθωτα αν όχι να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτά για κάτι λεβέντες στα δίκτυα (νεαρούς και φερέλπιδες βέβαια γιατί οι παλιές αλεπούδες δεν κάνουν τέτοια ατοπίματα) ή κολεγιόπαιδα στους κατασκευαστές που ακόμα δεν ξέρουν τι εστί βερύκοκο… Νομίζω οτι μάλλον σαν ατόπιμα κρίνω και τη διάδοση εμπιστευτικών εγγράφων εταιριών χωρίς περαιτέρω σχόλιο, διότι χάνεται η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη από τους απανταχού Productάδες με αποτέλεσμα, να κουμπώνονται όλοι περισσότερο και να θεωρούν για ακόμα ένα λόγο επικύνδινο το να μοιράζεται κάποιος έστω και το παραμικρό πέρα από ένα ήδη εγκεκριμένο και χτενισμένο δελτίο τύπου…
  Κρίμα η κόντρα με το Μάνο, και τα λόγια του πιστεύω είναι σωστά και συνετά!

  Φιλική και εντελώς αντικειμενική η προσέγγισή μου!

  ΥΓ: η κόντρας σας δεν αφορά κανέναν από τους καταναλωτές και οι μόνοι που την επεξεργάζονται για λίγα δευτερόλεπτα στο κεφάλι τους είναι επαγγελματίες της αγοράς που στην πλειοψηφία τους απλά την αγνοούν και μόνο αρνητικά συναισθήματα δημιουργεί ή δημοσιοποίησή της!

  Ταπεινή μου γνώμη βέβαια!

  Καλή συνέχεια γενικά για την όμορφη και έγκυρη παρουσία του Techblog !

 4. Ο/Η Antreas λέει:

  Αυτό που λες βασικά είναι ένα άλλο θέμα, αν έχει κάπως σχέση δεν θα λέγαμε ότι για αυτό γράφτηκε το παραπάνω ποστ. Όσο αφορά τώρα ότι κάποιοι δίνουν τα PPT κτλ. ίσως η ίδια η εταιρία να έδωσε εντολή, ίσως και όχι αλλά κανείς δεν ξέρει. Όπως και να έχει αν το κάνει η ίδια η εταιρία κάποιο λόγο θα έχει.

  «Κρίμα η κόντρα με το Μάνο, και τα λόγια του πιστεύω είναι σωστά και συνετά!»
  Δεν είχαμε «κόντρα» με τον Μάνο, αλλά με ένα άλλο μέλος του forum από το οποίο άρχισε όλο το κακό (δεν είναι πρώτη φορά, τέλος πάντων). Οκ καταλαβαίνω να πεις την γνώμη σου (όπως έκανε ο co-mod) ότι ίσως να μην είναι έτσι τα πράγματα δηλαδή να μην βγουν τα νέα Toshiba. Τον συγκεκριμένο co-mod τον εκτιμώ πολύ και είναι από τα λίγα άτομα στο myphone που προσφέρουν βοήθεια και δεν προβαίνουν σε αντιπαραθέσεις κτλ. Εγώ δεν είχα κανένα λόγο να συνεχίσω την «κόντρα» αλλά επειδή με το ίδιο άτομο είχαμε ξανά μια αντιπαράθεση έτσι και εγώ το συνέχισα. Εγώ δημιούργησα το θέμα εκείνο για να δω τι θα πουν οι άλλοι, να ανοίξουμε μια συζήτηση κανονική αλλά τελικά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα έπρεπε. Τέσπα εγώ το θέμα το θεωρώ ότι δεν υπάρχει πια, γιατί έχω βαρεθεί να ακούω κάθε «σπόντα» που πετάει ο ένας ή ο άλλος είτε για την ηλικία μου, είτε για τις γνώσεις μου κτλ. Αυτά είχα να πω

 5. Ο/Η Φραγκάκης Γιάννης λέει:

  Όπως είπα, Καλή επιτυχία στο έτσι κι αλλιώς πετυχημένο Techblog.
  Προσοχή στη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών εγγράφων.

  Και γενικά εγκράτεια και ψυχραιμία!

  Καμιά σπόντα για τη δική σου ηλικία (δεν τη γνωρίζω) ή τις γνώσεις σου!

  Αυτά από εμένα κ όχι από έναν ή άλλο!

  ΜΦΧ και Καλή Ανάσταση

 6. Ο/Η Antreas λέει:

  «Καμιά σπόντα για τη δική σου ηλικία (δεν τη γνωρίζω) ή τις γνώσεις σου!»
  Δεν μίλησα για εσένα (ότι πετάς σπόντες) εκτός αν είσαι εσύ ο Johner!

  Καλή ανάσταση και σε εσένα και σε όλο τον κόσμο!

 7. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Γιάννη Φραγκάκη, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες – για προϊόντα τεχνολογίας – στο ίντερνετ. Σχεδόν καθημερινά εμφανίζονται φωτογραφίες και πληροφορίες για επερχόμενα μοντέλα, για τις οποίες θα πρέπει να αφήσουμε και ένα παραθυράκι για το αν σκόπιμα φτάνουν στα χέρια κάποιων και στη συνέχεια δημοσιοποιούνται.
  Ως δημοσιογράφος αισθάνθηκα την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω αυτές που είχα διαθέσιμες. Τις πληροφορίες δεν τις εκμαίευσα με πλάγιο τρόπο, ούτε τις «έκλεψα», – περισσότερα δεν μπορώ να αναφέρω. Την συζήτηση την πας αλλού – δεν είναι αυτός ο λόγος του post – αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα σχετικά με την δική σου οπτική γωνία.

  Antreas, καμία σχέση ο Γιάννη Φραγκάκης με το περιστατικό στο myphone, αυτό τουλάχιστον αισθάνομαι.

  Δεν έχω κάποια αντιπαράθεση με την κοινότητα του myphone την οποία και σέβομαι. Έχει τύχει να γνωρίσω τον Admin σε κάποιο event, καμία αντιπαλότητα. Ο λόγος που έγραψα αυτό το post είναι γιατί δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσω στο myphone, έσβησαν το σχόλιό μου και κλείδωσαν το θέμα.

 8. Ο/Η Μελετης Σταθης λέει:

  Κωστα μην μασας καθολου.
  Εγω παρα το οτι σε παρακολουθω λιγο καιρο (απο Γεναρη 2009) εχω να πω πως μακαρι και αλλοι να ειχαν το μερακι σου.Εγω βλεπω πως Γουσταρεις αυτο που κανεις και δεν δεχομαι πως δινεις εσφαλμενες πληροφοριες στους αναγνωστες.Το κεφαλαιο Γ δεν ηταν τυχαιο!
  Keep up the good work.

 9. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Πριν λίγο διάβασα την απάντηση του MsK, administrator και site-founder του myphone.gr για τούτο εδώ το post, περί Φαντασμάτων. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2761843

  Ποτέ δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε αυτόν, μιας και ο ίδιος αποκαλύπτει ότι έσβησε τα σχόλια και κλείδωσε το thread, κάτι που μαθαίνω μόλις τώρα. Καλό θα είναι λοιπόν να επαναφέρει τα σβησμένα σχόλια και να παγώσει τη συζήτηση μέχρι το σημείο εκείνο που με έκανε να συνεχίσω την κουβέντα από εδώ για να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας (όσους ενδιαφέρει τέλος πάντων… γιατί δεν ασχολούνται όλοι με το Techblog και το myphone).

  Δεν θέλω να σχολιάσω ανακρίβειες όπως «επανειλημμένα» και «έχετε άλλη πολιτική». Αυτό που με λυπεί από την πλευρά μου είναι η ανάλωση όλης αυτής της απάντησης στα ‘μου έκανες’, ‘σου έκανα’ και όχι στο ζουμί, που δεν είναι άλλο από τις αποκλειστικές πληροφορίες του Techblog.

  Απαντήσεις δόθηκαν και από τις δυο πλευρές, θεωρώ ότι το θέμα έχει κλείσει.

 10. Ο/Η Boy λέει:

  Όπως πάντα κατατοπιστικός και σωστός ο Μάνος!
  Πολύ φασαρία για το τίποτα!
  Μάλλον θα έπρεπε να διορθώσεις λίγο το περιεχόμενο του άρθρου σου :)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.