Η Nokia ενεργοποιεί πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών

Η Nokia ενεργοποίησε σήμερα ένα πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών, μέσω του οποίου συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν στη κατοχή τους κάποιους συγκεκριμένους φορτιστές, οι οποίοι φέρουν τη διακριτική ονομασία Nokia αλλά έχουν κατασκευαστεί από εξωτερικούς προμηθευτές της εταιρείας, να προβούν στη δωρεάν αντικατάστασή τους.

, Η Nokia ενεργοποιεί πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης διαδικασίας ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων της, η Nokia εντόπισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικό με την ποιότητα συγκεκριμένων φορτιστών τους οποίους έχει κατασκευάσει ένας από τους εξωτερικούς προμηθευτές της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό κάλυμμα των συγκεκριμμένων φορτιστών θα μπορούσε να χαλαρώσει και να αποκολληθεί, αφήνοντας εκτεθειμένο το εσωτερικό της συσκευής και προξενώντας, ενδεχομένως, κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, σε περίπτωση που ο χρήστης θα ακουμπούσε σε ορισμένα σημεία του εσωτερικού του φορτιστή ενόσω αυτός θα βρισκόταν συνδεδεμένος σε έναν ενεργό ρευματοδότη. Η Nokia δε γνωρίζει οποιοδήποτε περιστατικό ή τραυματισμός που να σχετίζεται με τους συγκεκριμένους φορτιστές.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης αφορά μόνον έναν περιορισμένο αριθμό φορτιστών οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, από έναν συγκεκριμένο εξωτερικό προμηθευτή. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τα μοντέλα AC-3E και AC-3U, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στο διάστημα από τη 15η Ιουνίου 2009 έως την 9η Αυγούστου 2009, καθώς επίσης και για το μοντέλο AC-4U, με ημερομηνία παραγωγής από τη 13η Απριλίου 2009 έως την 25η Οκτωβρίου 2009. Μόνο το μοντέλο AC-3E είχε πωληθεί στην Ευρώπη, ενώ οι φορτιστές AC-3U και AC-4U πωλούνται μόνο στη Βόρεια και Λατινική Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες η Nokia δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα, όπου οι καταναλωτές μεταξύ άλλων μπορούν να ελέγξουν εάν οι φορτιστές τους περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα αντικατάστασης. Οι καταναλωτές παρακαλούνται να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://chargerexchange.nokia.com, ή την κεντρική ιστοσελίδα της Nokia στη χώρα τους. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ειδική γραμμή επικοινωνίας με αριθμό κλήσης 80044144300, την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση από τις 09:00 έως τις 17:00.

Η Nokia συνιστά στους καταναλωτές που διαθέτουν τους φορτιστές που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αντικατάστασης να διακόψουν τη χρήση τους και να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους χωρίς καμία επιβάρυνση.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.