Nokia N900, Δεν θα αναβαθμιστεί σε MeeGo;

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στο διαδίκτυο με διαρροές και “αξιόπιστες” πηγές να μιλούν για το αν το Nokia N900 θα μπορεί να αναβαθμιστεί με το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα MeeGo. Πρόσφατη δημοσίευση σε blog του cnet Asia αναφέρει ότι σε συνομιλίες με πηγή μέσα από τη Nokia αναφέρθηκε ότι το Nokia N900 δεν θα δεχθεί μελλοντική αναβάθμιση σε MeeGo και ότι η πρώτη MeeGo συσκευή θα παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

, Nokia N900, Δεν θα αναβαθμιστεί σε MeeGo;

Κατά τη γνώμη μου ακόμα και επίσημα να μην διατεθεί αναβάθμιση MeeGo για το Ν900, μιας και τα δύο λειτουργικά συστήματα (MeeGo και Maemo) είναι Open Source, είναι βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσει χειροποίητη αναβάθμιση μέσα από τα τεχνολογικά forum.

Τις πληροφορίες αυτές, τις αναπαράγουμε με κάθε επιφύλαξη και μακάρι να διαψευστούν γιατί δεν είναι δυνατόν πλέον να αλλάζουμε κάθε τόσο high-end κινητά αναλόγως με τις αναβαθμίσεις των λειτουργικών. Το πανάκριβο HTC-HD2 δεν θα παίρνει Windows Mobile 7, τα Android κάποια θα αναβαθμίζονται στις εκδόσεις 2.0 και 2.1 και κάποια άλλα όχι… είπαμε η τεχνολογία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά! Εδώ μιλάμε για απαξίωση πριν συμπληρώσουν 6μηνο οι συσκευές!

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Takis

Εγω δεν εχω ουτε τι μια συσκευη ουτε την αλλη..Αλλα ρε παιδια..πεταμενα λεφτα…700 Ε (ο λεοντας ) και το Ν900 500..και πριν κλεισουν ενα εξαμινο , σου αναγγέλουν οτι δεν θα μπορουν να αναβαθμιστούν στην επομενη εκδοση?

BLADE
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

καλα για το n900 εγω πιστευω οτι δεν θα ειναι δυσκολο οι hackers να του βαλουν meego λιγο αργοτερα…εδω καταφεραν να του βαλουν android.. αφου ειναι linux based… η μεγαλη βλακεια ειναι αυτη με το hd2 οπου υποτιθεται πολλοι εσκασαν 700ε για να το παρουν και να τουσ κρατησει καιρο και τελικα….. τι να πω…

sbabis
Antreas Psyntrides

Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα! 🙂 Για δείτε εδώ
https://www.engadget.com/2010/03/16/nokia-meego-door-is-not-closed-on-n900/

dim

Δεν ισχύει.. έχει πέσει κράξιμο για την πατάτα.

https://tabulacrypticum.wordpress.com/2010/03/15/meego-and-the-n900-meet-blogger-irresponsibility/

Ben

…”τα Android κάποια θα αναβαθμίζονται στις εκδόσεις 2.0 και 2.1 και κάποια άλλα όχι…”

-not so fast, read the following: https://bit.ly/9ixTLS

Staf

Παιδια cooked Rom υπαεχει ηδη για το Ν900.Ως και dual boot μαγειρεψαν για να εχεις επιλογη αναμεσα σε Android και σε Symbian..H βλακεια ειναι οτι αν την αλλαξεις, χανεις την εγγυηση.

BLADE

deite k afto ligo megalo alla aksizei k leei gia diafores anavathmiseis mesa se liges evdomades

https://www.youtube.com/watch?v=IXK9XFolwTM&feature=related

sbabis

Δεν ειναι πρωταπριλατικο αστειο!!!!!! Meego now available for Ν900
ΕΔΩ!!!!
https://maemoarena.com/2010/03/meego-now-available-for-download-for-nokia-n900/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software MeeGo Nokia Symbian

Nokia, Τέλος στην υποστήριξη MeeGo και Symbian

Δεν προκαλεί εντυπώσεις, αλλά είναι πλέον γεγονός ότι η Nokia αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη του MeeGo και του Symbian από την 1η Ιανουαρίου 2014 και έπειτα. Οι developers θα συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα από τις εφαρμογές που έχουν προς πώληση στο Ovi Store και μετά από εκείνη την ημερομηνία, αλλά δεν θα μπορούν να […]

Smartphones MeeGo Smartphones

Nokia Lauta, Θα βρισκόταν στα χέρια σου εάν…

Εάν η Nokia δεν είχε δώσει τα χέρια με τη Microsoft και δεν είχε γίνει ο νούμερο ένα partner κατασκευαστής smartphones με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone το παρακάτω μοντέλο με κωδική ονομασία Nokia Lauta θα βρισκόταν σήμερα στα χέρια όσων αγάπησαν το MeeGo OS και θέλανε ένα Nokia N9 (TechblogTV) με πλήρες συρόμενο πληκτρολόγιο […]

Smartphones Jolla MeeGo Nokia

Jolla Ltd., Το MeeGo επιστρέφει δυναμικά με τη μορφή ενός startup

To MeeGo είναι πολύ καλό για να πεθάνει. Αυτό δεν το πιστεύουμε μόνο εμείς (και μπόλικοι techbloggers εκεί έξω, έτσι δεν είναι;) αλλά και οι πρώην υπάλληλοι της Nokia, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το startup Jolla στη Φινλανδία, το οποίο θα αναλάβει να δημιουργήσει smartphones με το λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux.

Smartphones MeeGo Nokia N9

Nokia N9 PR1.3 Firmware update, Και όμως θαύματα συμβαίνουν…

Οι κάτοχοι των Nokia N9, μάλλον έμεναν απογοητευμένοι να διαβάζουν τις δυσάρεστες εξελίξεις αναφορικά με την περικοπή θέσεων εργασίας στη Nokia, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και σχεδόν σύσσωμο το team πίσω από το λειτουργικό Meego, μέχρι τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της διάθεσης του PR1.3 update!