Τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο POLYMECHANON

Ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον μας φέρνει το Polymechanon@Allou, το νέο τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο που άνοιξε τις πύλες του δίπλα στο Allou! Fun Park. Παιχνίδια βασισμένα στην ρομποτική, την πληροφορική και την εικονική πραγματικότητα που όχι μόνο συναγωνίζονται αλλά και ξεπερνούν αντίστοιχα του εξωτερικού παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

, Τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο POLYMECHANON

Το Polymechanon@Allou είναι ένας διαδραστικός χώρος ψυχαγωγίας και μάθησης, η δημιουργία του οποίου αξιοποιεί τα αποτελέσματα της έρευνας του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι επισκέπτες καλούνται να παίξουν στα πρωτοποριακά παιχνίδια κατανοώντας βασικές αρχές τεχνολογίας ενώ παράλληλα αναγκάζονται να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν ομαδικά επιστρατεύοντας συνειδητά και ασυνείδητα γνώσεις και δεξιότητες από τα μαθηματικά, την πληροφορική, τη γεωγραφία, τη φυσική και άλλες επιστήμες. Τεράστιες οθόνες για να παίξουν εικονικά σκοποβολή, τα κλασικά «μήλα», να χτυπήσουν μετεωρίτες ή να βάλουν στη σωστή θέση ««κοσκινίζοντας» αντικείμενα με βάση το χρώμα ή το σχήμα τους. Τρελά ρομποτάκια που πρέπει να τα καθοδηγήσουν σε μια εικονική «βοσκή» ή στις γραμμές του «Μετρό». Φουτουριστικά μουσικά όργανα για να συνθέσουν τη δική τους μελωδία και άλλα πρωτότυπα και διαφορετικά παιχνίδια που προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας με γνώση αλλά και πολύ γέλιο! Μοναδικά παιχνίδια – εκθέματα που αντίστοιχά τους υπάρχουν σε φημισμένα μουσεία όπως το Exploratorium του Σαν Φρανσίσκο, το NEMO του Άμστερνταμ ή το Cité de l’ Espace του Παρισιού.

Το Polymechanon@Allou απευθύνεται σε όλους όσους είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες, ηλικίας από 8 έως 88 ετών! Παράλληλα αποτελεί ιδανικό προορισμό για σχολικές επισκέψεις από την 4η Δημοτικού έως την 3η Λυκείου, με ειδικά προγράμματα και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την τάξη ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι εμψυχωτές αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://polymechanon.gr

, Τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο POLYMECHANON

, Τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο POLYMECHANON

, Τεχνολογικό – ψυχαγωγικό πάρκο POLYMECHANON

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Υπολογιστές Seagate various

Seagate Momentus XT, Ταχύτητες SSD σε τιμή HDD

H Seagate παρουσίασε σήμερα τον σκληρό δίσκο Momentus XT που υπόσχεται ταχύτητες προσπέλασης δομένων SSD (Solid State Disc) σε τιμή απλού HDD. Ο υβριδικός δίσκος Momentux XT συνδυάζει την κατασκευή του κλασσικού σκληρού δίσκου με την προσθήκη 4GB μνήμης SSD high speed στην οποία και μεταφέρονται τακτικά τα προσπελάσιμα δεδομένα του δίσκου ώστε να βελτιώνεται […]

Μικρά νέα GfK various

Ελληνική αγορά, Τρελές πωλήσεις smartphones και φορητών υπολογιστών

Παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα, η αγορά τεχνολογικών προϊόντων κινήθηκε ανοδικά με την αγοραστική αξία του 1ου τριμήνου του 2010 να είναι 1,3% υψηλότερη από το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2009 φθάνοντας τα 795.500.000 ευρώ. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στον τομέα της πληροφορικής (+9,4%), στις τηλεπικοινωνίες (+3,9%), των Φωτογραφικών ειδών (+2,6%) και στον τομέα […]