Samsung Electronics, Απευθείας διανομή των προϊόντων στην ελληνική αγορά

Το είχαμε γράψει εδώ και δύο μέρες. Η Samsung Electronics ανακοινώνει σήμερα επίσημα την απόφασή της να διανέμει απευθείας τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Το νέο αυτό επιχειρηματικό σχήμα είναι απόρροια της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας να δραστηριοποιείται μέσω των τοπικών θυγατρικών της γραφείων σε κάθε αγορά ξεχωριστά, με στόχο μία πιο άμεση πρόσβαση στον τελικό καταναλωτή.

Η ολοκλήρωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Το νέο επιχειρηματικό σχήμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε πρώτο στάδιο με την κατηγορία των κινητών τηλεφώνων τον Ιούλιο του 2010 και θα ολοκληρωθεί με τις κατηγορίες των προϊόντων πληροφορικής και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών τον Ιανουάριο του 2011.

Ο κύριος Dai Yung Kim, Γενικός Διευθυντής της Samsung Electronics, Γραφείο Αθηνών δήλωσε: “Ήταν τιμή για μας και περίοδος τεράστιας σημασίας για τη Samsung η ευκαιρία που είχαμε να συνεργαστούμε με τον όμιλο εταιρειών Φουρλή. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας η Samsung πέτυχε σημαντική απόδοση και τοποθέτησε το όνομά της επιτυχώς στην Ελληνική αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με την παγκόσμια στρατηγική μας και έπειτα από αμοιβαία συμφωνία με τον όμιλο εταιρειών Φουρλή, η εταιρεία αλλάζει τον τρόπο που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. Αυτό θα μας επιτρέψει να πλησιάσουμε τον Έλληνα καταναλωτή και την Ελληνική αγορά με πιο άμεσο τρόπο’’.

Το 2009 η Samsung πέτυχε διεθνώς ρεκόρ εσόδων που ανήλθαν στα 136.29 τρισεκατομμύρια Γουόν Κορέας ($118 δισεκατομμύρια δολάρια). Είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως μάρκες και βρίσκεται στη 19η θέση στη λίστα της Interbrand με τα καλύτερα Brands του 2009. Στην Ελληνική αγορά η Samsung κατέχει την πρώτη θέση σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες, όπως τις τηλεοράσεις και πρόσφατα διέθεσε στην αγορά τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (notebooks).

Η επιθυμία της εταιρείας είναι να καταξιωθεί ως η πιο αγαπητή μάρκα στην Ελλάδα και η δέσμευσή της είναι να συνεισφέρει θετικά στην Ελληνική οικονομία, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, επενδύοντας δυναμικά, επεκτείνοντας της επιχειρηματικές της δραστηριότητες και συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Αντε να τρωνε λιγοτερα στομματα οποτε κ λιγο φτηνοτερες τιμες αλλα κ αμεση εξυπηρετηση

Spyroscesarsc

Θα υπάρχει καλύτερο site γιά τους ‘Ελληνες πελάτες! Θα υπάρχει καλύτερο service! Θα υπάρχει σαφώς καλύτερη διαφήμιση!
‘Ισως δούμε περισσότερα μοντέλα της Samsung στα ράφια των Wind, Vodafone, Γερμανός!
Και ίσως δούμε χαμηλότερες τιμές…

Και κάτι ακόμα πιό σημαντικό(γιά εμένα τουλάχιστον)! Θα δούμε και κανένα αξεσούαρ γιά τα κινητά Samsung της προκοπής!
Δε επιτρέπονταν να χάνεις την γραφίδα του Omnia(i900) και να μην υπάρχει πουθενά ανταλλακτικό! Εντελώς απαράδεκτο! Eλπίζωνα αλλάξει αυτό! 😛

nick2010

ΜΑΚΑΡΙ να δούμε και καμμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ αναβάθμιση στις συσκευές της….

Έβγαλε ένα τούμπανο hardware κινητό το i8910 Omnia HD και το άφησε ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΡΦΑΝΟ !!!!!

Ας είναι καλά οι μάγειρες που υπάρχουν, γιατί αλλιώς…. ούτε καν 500 κομμάτια δεν θα’χε πουλήσει !!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.