Samsung Electronics, Πρώτη σε πωλήσεις LCD TV στην Ευρώπη

H Samsung Electronics κατατάσσεται στην πρώτη θέση στις συνολικές πωλήσεις των LCD τηλεοράσεων που έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2009 σε 16 από τις συνολικά 19 Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες διεξήχθη η σχετική έρευνα της GfK. Την πρωτιά κατέκτησε η εταιρεία σε τέσσερις επιπλέον χώρες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

, Samsung Electronics, Πρώτη σε πωλήσεις LCD TV στην Ευρώπη

Παράλληλα, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας ξεπέρασε το 22% και στις 16 χώρες, με την Ελλάδα να αγγίζει το 36,8% και την Πορτογαλία το 45,7% σε αξία πωλήσεων. Με την προσθήκη των τεσσάρων νέων χωρών στις επιδόσεις της, η Samsung επεκτείνει και εδραιώνει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη – τη μεγαλύτερη αγορά τηλεοράσεων του κόσμου – παραμένοντας ταυτόχρονα στην κορυφή για τέσσερα συναπτά έτη.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα το μερίδιο αγοράς της Samsung εκτοξεύτηκε μετά τον Απρίλιο με τη διάθεση των τηλεοράσεων LED, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 36,8% σε αξία και 31,3% σε τεμάχια. Την ίδια στιγμή, μόνο για τον μήνα Αύγουστο, τα ίδια μερίδια αγοράς ανήλθαν σε 40,4% και 35,2% αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μερίδιο αγοράς της Samsung στη Γερμανία ανήλθε σε 25,1% και 21% αντίστοιχα. Στην Ισπανία, την Αυστρία και τη Φινλανδία το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε και ανήλθε σε 24,8%, 22,5% και 35,3% (με βάση την αξία των συνολικών πωλήσεων) και 23,7%, 21,7%, 34,3% (με βάση τις συνολικές πωλήσεις τεμαχίων) αντίστοιχα, ενώ στην Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία η Samsung κατέκτησε πάνω από 40% μερίδιο αγοράς σε αξία συνολικών πωλήσεων έως και τον Αύγουστο. Πιο συγκεκριμένα, στην Πορτογαλία η Samsung ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με μερίδιο αγοράς 45,7% σε αξία συνολικών πωλήσεων και 40.6% σε τεμάχια.

Με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες να καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς πάνω από 22%, η Samsung αποδεικνύει εμπράκτως την ασυναγώνιστη ποιότητα των τηλεοράσεων της, καθώς εδραιώνεται σε μία αγορά που κατευθύνεται σε μεγάλο βαθμό από σχολαστικούς καταναλωτές, με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία αναμένεται να ηγείται και στις 19 χώρες στις οποίες διεξάγεται η έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των χωρών Ολλανδία, Ελβετία και Ιρλανδία, στις οποίες σύμφωνα με την έρευνα – η Samsung έφτασε μέχρι και τον Αύγουστο πολύ κοντά στην 1η θέση.

Σχετικά με τη GfK
Η GfK Group είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας αγοράς στον κόσμο με έδρα τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.