FIFA World Cup 2010, 25 αγώνες σε 3D

Έπειτα από την αρχική κοινή τους ανακοίνωση, για να κάνουν πραγματικότητα το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA σε 3D, η FIFA και η Sony αποκάλυψαν κάποια στοιχεία για όσα θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη από την καινοτόμο πρωτοβουλία, που προσθέτει μια τρίτη διάσταση στην εμπειρία της παρακολούθησης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

, FIFA World Cup 2010, 25 αγώνες σε 3D

Με συνολικά επτά ζεύγη επαγγελματικές κάμερες HDC της Sony σε εξέδρες σε κάθε αγώνα (μοντέλο HDC-1500), η δράση στο γήπεδο θα καταγράφεται σε εκπληκτική ποιότητα 3D, μέσω του αποκλειστικού ‘multi-image’ επεξεργαστή (μοντέλο MPE-200) και της φορητής μονάδας 3D μεταδόσεων της Sony (‘3D Outside Broadcast truck’). Ο τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστής της Sony, ο μοναδικός μέχρι σήμερα στην αγορά, καθιστά εφικτή όλη τη διαδικασία της παραγωγής και ρυθμίζει αυτόματα το βάθος πεδίου, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη και πρωτοφανή εμπειρία 3D θέασης σε όλο τον πλανήτη. Με αφετηρία το περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών της FIFA στη Νότιο Αφρική, η Sony δουλεύει για τη βελτίωση του συστήματος κινηματογράφησης σε 3D των γρήγορων φάσεων του ποδοσφαίρου και από τότε έχει πραγματοποιήσει και κάποιες δοκιμαστικές λήψεις στην Ευρώπη.

Η κινηματογράφηση σε 3D θα πραγματοποιηθεί σε 5 από τα 10 ποδοσφαιρικά γήπεδα στα οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA: Στα στάδια ‘Soccer City’ και ‘Ellis Park’ του Johannesburg και στα γήπεδα του Durban , του Cape Town και του Port Elizabeth . Συνολικά 25 αγώνες θα κινηματογραφηθούν και θα μεταδοθούν σε 3D, στους οποίους θα περιλαμβάνεται και μία επιλογή των αγώνων που αναμένεται να αποσπάσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του φιλάθλου κοινού. Τέτοιοι αγώνες θα είναι για παράδειγμα, το παιχνίδι μεταξύ Νότιας Αφρικής και Μεξικού, το οποίο θα ανοίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 11 Ιουνίου στο γήπεδο ‘Soccer City’ του Johannesburg και ο μεγάλος τελικός στις 11 Ιουλίου, επίσης στο Johannesburg . Τα παιχνίδια που θα κινηματογραφηθούν με την τεχνολογία 3D, είναι τα εξής:

11 Ιουνίου – 16:00 – ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ – ΜΕΞΙΚΟ
12 Ιουνίου – 16:00 – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΝΙΓΗΡΙΑ
13 Ιουνίου – 20:30 – ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
14 Ιουνίου – 13:30 – ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΔΑΝΙΑ
15 Ιουνίου – 20:30 – ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
16 Ιουνίου – 16:00 – ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ
17 Ιουνίου – 13:30 – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
18 Ιουνίου – 16:00 – ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΗΠΑ
19 Ιουνίου – 13:30 – ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ
20 Ιουνίου – 20:30 – ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
21 Ιουνίου – 20:30 – ΙΣΠΑΝΙΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ
22 Ιουνίου – 20:30 – ΝΙΓΗΡΙΑ – ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
23 Ιουνίου – 20:30 – ΓΚΑΝΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ
24 Ιουνίου – 16:00 – ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ITAΛΙΑ
25 Ιουνίου – 16:00 – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ
27 Ιουνίου – 20:30 – 1ος ομίλου B v 2ου ομίλου A
28 Ιουνίου – 16:00 – 1ος ομίλου E v 2ου ομίλου F
28 Ιουνίου – 20:30 – 1ος ομίλου G v 2ου ομίλου H
2 Ιουλίου – 20:30 – Προημιτελικός
3 Ιουλίου – 16:00 – Προημιτελικός
3 Ιουλίου – 20:30 – Προημιτελικός
6 Ιουλίου – 20:30 – Ημιτελικός
7 Ιουλίου – 20:30 – Ημιτελικός
10 Ιουλίου – 20:30 – Αγώνας για την 3η θέση
11 Ιουλίου – 20:30 – Τελικός

Σε συνδυασμό με την προσπάθεια της FIFA και της Sony να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την 3D εμπειρία θέασης όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι του ποδοσφαίρου, ένα άλλο πρόγραμμα παγκόσμιας εμβέλειας θα ξεκινήσει από το φετινό FIFA World Cup. Οκτώ αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε κινηματογράφους με ψηφιακό εξοπλισμό, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία σε όλο τον κόσμο, σε ποιότητα 3D HD. Για αυτό το σκοπό, η FIFA ανέθεσε στην εταιρεία Aruna Media AG, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, να διαχειριστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη ζωντανή μετάδοση 3D αγώνων σε κινηματογράφους 3D και αίθουσες ψυχαγωγίας. Η Aruna σκοπεύει να καλύψει ζωντανά αγώνες σε μεταδόσεις 3D σε 26 χώρες και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με αρκετές και σημαντικές αγορές.

Η Sony έχει συνάψει οκταετή συμφωνία με την FIFA όσον αφορά την παγκόσμια αγορά και προωθητικές συνέργειες για διάφορα event μεταξύ της 1 Ιανουαρίου 2007 και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, περιλαμβανομένων και των Παγκοσμίων Κυπέλλων FIFA 2010 και 2014. Είναι επίσημος εταίρος της FIFA στην νέα κατηγορία “Digital Life”, η οποία καλύπτει μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, από τις ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι την ψυχαγωγία.
Η Sony έχει ξεκινήσει μια σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες εστιασμένες στα προγράμματά της που αφορούν το 3D, τα Δίκτυα, την Ψυχαγωγία και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, όλες συνδεδεμένες με την χορηγία της στην FIFA.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
paulo

μαλλον θα ειναι μια εξερετικη εμπειρια.για να δουμε πως θα ειναι γιατι με τα λογια δεν μπορουμε να αποκτησουμε γνωμη

nmpardakis

ούτε ένα της εθνικής μας;
χοχοχο
δεν εχει 3D κωλοτούμπα Καραγκούνη δλδ;

Nick

Θα μας εχει σε ημιτελικο και τελικο σιγουρα… 😉

σαββας

κριμα για την ΕΘΝΙΚΗ και τον ΚΑΡΑ. θα δούμε όμως τον Ελληνα Σημαιοφόρο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι κι αυτός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.