Sony World Photography Awards 2010

H Sony και ο οργανισμός World Photography Organisation (WP0) βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι για ακόμη μία φορά ο ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός Sony World Photography Awards (SWPA) και οι εκδηλώσεις του World Photography Festival θα φιλοξενηθούν στην πόλη των Καννών από τις 22 έως τις 27 Απριλίου 2010. Τα δύο αυτά event σίγουρα θα αποτελέσουν το παγκόσμιο φωτογραφικό γεγονός της χρονιάς.

, Sony World Photography Awards 2010

Τόσο στο διαγωνισμό, όσο και στο φεστιβάλ, είναι ευπρόσδεκτοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, σπουδαστές φωτογραφίας και το ευρύ κοινό. Θα είναι μια πενθήμερη γιορτή αφιερωμένη στην τέχνη της φωτογραφίας και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη, σε τοποθεσίες όπως η περίφημη λεωφόρος Croisette. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις, εργαστήρια φωτογραφίας, κριτική portfolio, προγράμματα για σπουδαστές φωτογραφίας και ομιλίες από μέλη της Παγκόσμιας Ακαδημίας Φωτογραφίας, περιλαμβανομένων των Jonathan Torgovnik, Nadav Kander και Reza. Σημαντική στιγμή των εκδηλώσεων θα αποτελέσει το συμπόσιο ‘Photography Now’, το οποίο θα παρουσιάσουν κάποιες από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον χώρο της βιομηχανίας της φωτογραφίας διεθνώς. Στο συμπόσιο θα αναλυθούν τρέχοντα θέματα, τάσεις, διλλήματα και αντιπαραθέσεις που αφορούν την φωτογραφία σήμερα.

Τα εισιτήρια για τον διαγωνισμό 2010 Sony World Photography Awards και το World Photography Festival ξεκινούν από £15 και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τώρα στην διεύθυνση www.worldphotographyawards.org

Κεντρικό γεγονός στο εβδομαδιαίο event είναι η αναγνωρισμένου πλέον κύρους τελετή απονομής των βραβείων Sony World Photography Awards. Θα λάβει χώρα στις 22 Απριλίου στην αίθουσα Grand Lumier Theatre του περίφημου Palais des Festivals. Εκεί θα παραλάβουν τα βραβεία τους οι νικητές στις κατηγορίες των επαγγελματιών, των ερασιτεχνών και των σπουδαστών και εκεί θα ανακηρυχτεί ο υπέρτατος νικητής του 2010 L’Iris D’Or (Χρυσή Ίριδα 2010), ο Φωτογράφος της Χρονιάς. Θα ακολουθήσει η απονομή του βραβείου 2010 Lifetime Achievement Award, για το έργο ζωής κάποιου σημαντικού φωτογράφου.

, Sony World Photography Awards 2010

Sony World Photography Awards
Ο διαγωνισμός World Photography Awards (WPA), του οποίου η Sony είναι χορηγός, δημιουργήθηκε από το World Photography Organisation και πρωτοξεκίνησε το 2007. Ο World Photography Organisation (WPO) υποστηρίζει επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές φωτογραφίας, δημιουργώντας μια παγκόσμια πλατφόρμα για τη βιομηχανία της φωτογραφίας, μέσω της οποίας μπορεί επικοινωνεί, να συγκλίνει και να βρίσκει τις τρέχουσες τάσεις στο φωτορεπορτάζ, στην καλλιτεχνική και στην εμπορική φωτογραφία. Επωμίζεται τη διοργάνωση διαφόρων πρωτοβουλιών και προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο με το λογότυπο «World Photography» και εμπλέκει το φωτογράφο σε εμπορικές, πολιτισμικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες, ενώ συγχρόνως δημιουργεί πολιτιστικά δρώμενα για να συμμετέχει και το ευρύ κοινό. Τελευταία, στις δραστηριότητες του World Photography συμπεριελήφθησαν και τα: World Photography Student Focus Competition, World Photography Awards Global Tour, World Photography Festival, World Photography Focus Programme και το World Photography Collection, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.