Τρίτη
12/01/2010

Θεσσαλονίκη, Είναι έτοιμη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση Digea;

Πιλοτικές μεταμεσονύκτιες δοκιμαστικές εκπομπές της Digea απολαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, ενώ από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν κανονικά οι εκπομπές της επίγεια ψηφιακής τηλεόρασης. Για ένα διάστημα (άγνωστο πόσο μεγάλο), η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίξης θα συνεχίσει να καλύπτεται με τις αναλογικές εκπομπές των καναλιών, από το βασικό κέντρο εκπομπής Χορτιάτη.

digea thessaloniki

14 Ιανουαρίου θα κλείσει το κέντρο των αναλογικών εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών από το Φίλιππειο, και θα ενεργοποιηθεί δοκιμαστική κάρτα αναλογικής εκπομπής (από το Φίλιππειο), που θα ενημερώνει σχετικά με τις νέες εξελίξεις ψηφιακής μετάβασης, τους δήμους της Θεσσαλονίκης…

Οι εμπειρίες που θα αποκτηθούν από τις ψηφιακές εκπομπές στη Θεσσαλονίκη, θα μελετηθούν και θα δώσουν το πράσινο φως για το πώς θα κινηθεί η ψηφιακή μετάβαση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Μέχρι το καλοκαίρι θα προχωρήσουν και οι αντίστοιχες ψηφιακές εκπομπές σε Λάρισα και Πάτρα (όπου θα ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ψηφιακών εκπομπών της Digea) και έτσι θα έχει καλυφτεί πληθυσμιακά το 65% της ελληνικής επικράτειας. Δείτε τι λίστα με τις περιοχές που θα έχουν σήμα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης Digea από το 2010.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


73 Σχόλια

 1. Ο/Η Ed λέει:

  Cool η DIGEA…ok το ψηφιακο σημα…αν εχεις ομως TV με ενσωματωμένο mpeg4 decoder πως κάνεις εγγραφή σε DVD Recorder?

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Νομίζω δεν κάνεις! :S Από που να βγάλει έξοδο εικόνας η τηλεόραση?

 3. Ο/Η my_keys λέει:

  Καλημέρα,
  Παραθέτω ένα κείμενο… food for thought… και τα συμπεράσματα-σχόλια καλοδεχούμενα…..

  Οι περισσότεροι θα θυμάστε ότι όταν η ΕΡΤ ανακοίνωνε την έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, τρέχαμε να πληρώσουμε και να πάρουμε κάτι κουτάκια για να πιάνουμε τα νέα κανάλια, και από τότε όταν αγοράζαμε νέα τηλεόραση ή DVD-R video πληρώναμε το κάτι παραπάνω και φροντίζαμε να έχουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα με αυτά που μας λέγανε για την εξέλιξη στις τηλεοπτικές μεταδώσεις.

  Φυσικά, σας φαίνεται αυτονόητο ότι οι συσκευές αυτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν και με την Digea.

  Για ξανασκεφτείτε το! Η οικογένεια Κλικλίκου δεν σας τα λέει όλα ξεκάθαρα.

  Το πρότυπο που θα εκπέμψει η Digea ΔΕΝ είναι συμβατό με την πλειοψηφία των συσκευών με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη που έχουν πουληθεί στην χώρα μας. Η οικογένεια Κλικλίκου θεωρεί λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέο ψηφιακό δέκτη.

  Εν συντομία, το πρότυπο που είχε ανακοινωθεί και εκπέμπει ήδη η ΕΡΤ είναι το DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) mpeg2 ενώ η αγαπητή Digea (τα ίδια τα κανάλια δηλαδή) αποφάσισε να υιοθετήσει το DVB-T mpeg4 το οποίο ΔΕΝ μπορούν να αποκωδικοποιήσουν οι περισσότερες συσκευές.

  Εάν αγοράσατε την ωραία σας τηλεόραση πρόσφατα (το τελευταίο 6μηνο), ανήκετε πιθανότατα στους λίγους τυχερούς και δεν θα έχετε πρόβλημα. Εάν πάλι όχι, θεωρείται ότι πιο φυσικό η απαξίωση του εξοπλισμού σας. Αγοράστε τώρα πάλι κινέζικα εξωτερικά κουτιά – δέκτες και καλώδια για να συνοδέψουν την λεπτή σας LCD και αυξήστε και τα τηλεκοντρόλ στο τραπεζάκι σας. Πετάξτε το DVD video recorder σας διότι αυτό δεν σώζεται ούτε με εξωτερικό δέκτη.

  Θα πείτε, δεν πειράζει, αφού το DVB-T mpeg4 είναι καλύτερο, χαλάλι. Αν μη τι άλλο, το 4 είναι μεγαλύτερο του 2 άρα καλύτερο θα είναι. Όμως και εδώ κάνετε λάθος, έτσι μας κάνανε να νομίζουμε! Τα κανάλια θα εκπέμπονται και πάλι σε 4:3 (!!!) standard definition, με εξαίρεση τον ΣΚΑΙ που ήδη εκπέμπει 16:9. Δηλαδή, θα μπορούσαν κάλλιστα να εκπέμψουν στο συμβατό mpeg2 και πάλι θα είχαν δυνατότητα για καλύτερης ανάλυσης σήμα.

  Θα πείτε πάλι, δεν πειράζει, η Digea λέει ότι ο εξωτερικός δέκτης που χρειάζομαι είναι φτηνός και η οικογένεια Κλικλίκου δεν ενοχλείται που θα βάλει άλλο ένα κουτί με καλώδια και κοντρόλ στο σαλονάκι της, δεν βαριέσαι βρε αδελφέ ας πάρω και εγώ ένα. Και πάλι λάθος. Ας δούμε τι απάντησε η Digea σε κάποιον που τους ρώτησε που θα βρει αυτό τον περίφημο οικονομικό δέκτη http://www.sdtv.gr/smf/archive.php?topic=13054.0 . Βέβαια σίγουρο είναι ότι σύντομα θα εμφανιστεί και φθηνό μοντέλο made in Pouthena με ποιότητα εικόνας χειρότερη από αυτή που βλέπουμε τώρα, design Αφρικανικής φριτέζας κάρβουνου και διάρκεια ζωής κουνουπιού. Ψήνεστε να το καμαρώνετε δίπλα στην TV σας;

  Άρα γιατί mpeg4? Διότι είναι φθηνότερο για τα ίδια τα κανάλια που μόνα τους κάνανε την Digea και μόνα τους αποφασίσανε για το mpeg4. Διότι θα χωρέσει περισσότερους σταθμούς από τις ίδιες συχνότητες και έτσι θα γεμίσουμε ευκολότερα με κάθε είδους telemarketing. Πράγμα το οποίο δεν θα ήταν τόσο κακό εάν δεν γινόταν και πάλι στις πλάτες του κάθε ένα από εμάς που πλήρωσε για τηλεοράσεις, video & εξωτερικούς δέκτες οι οποίοι θα γίνουν άχρηστοι. Να πουλήσουν και κάτι τα καταστήματα, κρίση έχουμε. Στο κάτω κάτω, ας διατηρούσαν οι σταθμοί ένα σήμα συμβατό με τις συσκευές μας και μετά να κάνανε εκπομπή και σε mpeg15 και όποιος μετά ήθελε, ας αγόραζε νέο δέκτη.

  Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Δεν σας λένε ότι εάν δεν αλλάξετε εξοπλισμό δεν θα μπορείτε να έχετε κάποια επιπλέον υπηρεσία. Σας ακυρώνουν τον εξοπλισμό σας και σας λένε ή τον αλλάζετε ή πάπαλα. Υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία ότι τα τηλεοπτικά κανάλια θα πρέπει να γίνουν ψηφιακά, αλλά δεν είπε ότι πρέπει να γίνουν mpeg4 για να τραβάμε τα μαλλία μας. Ούτε η γιαγιά μου δεν πέταξε την παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση όταν άρχισαν οι έγχρωμες εκπομπές στην Ελλάδα, αλλά καλούμαστε εμείς να πετάξουμε συσκευές με ηλικία 1 χρόνου ή να γεμίσουμε κουτιά, καλώδια και τηλεκοντρόλ το σαλόνι μας για να πλουτίσει ο κάθε Χατζηκολάου.

  Εάν παίρνατε αυτοκίνητο και σας καταργούσαν την βενζίνη θα το βρίσκατε φυσιολογικό; Κουζίνα φυσικού αερίου και σας καταργούσαν το αέριο; Εάν αγοράζατε ραδιόφωνο και καταργούσαν τα FM? Εάν αγοράζατε απλό κινητό και σας λέγανε να πάρετε νέο διότι τώρα βγήκε η νέα video κλήση υψηλής ευκρίνειας και το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας GSM καταργείται? Ας μην αναφέρουμε την περίπτωση τώρα που πήραμε φόρα, να ξανααλλάξουμε το τηλεοπτικό πρότυπο σε κανένα χρόνο.

 4. Ο/Η cVlachakis λέει:

  my_keys, Συμφωνώ απόλυτα και με τα γραφόμενα και με το ύφος σους. Με καλύπτεις.

 5. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Ρε παιδιά μήπως ξερει κανείς τι ώρα θα αρχείσει η εκπομπή του ψηφιακού σήματος?

 6. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Από σήμερα τα μεσάνυχτα.
  Όπως αναφέρει και ένας άλλος φίλος, ήδη έχουν αρχίσει πειραματικά οι εκπομπές. Εσύ δεν βλέπεις κάτι? Το σίγουρο είναι για απόψε τα μεσάνυχτα.

 7. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Ναι!!! Είδη τα πιάνω το αντ1 το αλφα και το αλτερ, αλλα και κατι άλλα με το ονομα PGM1-6 αλλά δεν φένετε σε κανένα τιποτα!!! (μαυρο με κατι ήχους ).

 8. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Hmm, μένω Αθήνα και δεν έχω αίσθηση για το τι συμβαίνει επάνω. Περιμένε μέχρι άυριο το πρωί, ή τσέκαρε απόψε τα μεσάνυχτα που είναι η επίσημη έναρξη. Καλές λήψεις!

 9. Ο/Η Antonis λέει:

  Είναι δυνατόν να συνδέσουμε τον ίδιο αποκωδικοποιητή με δύο τηλεοράσεις; Η μία από αυτές να είναι δηλαδή συνδεδεμένη με το καλώδιο scart και η άλλη τηλεόραση με το καλώδιο που έχει τρία βύσματα (κόκκινο, κίτρινο και άσπρο);

 10. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Ναι, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι γίνεται. Αλλά θα βλέπεις το ίδιο κανάλι και στις δύο tv.

 11. Ο/Η jannis λέει:

  Ρε παιδιά εγώ γιατι δεν βρίσκω ψηφιακούς αποκωδ/τες σε κανενα καταστημα (πλαισιο eshop κλπ) ??
  Το eshop εχει έναν με μονο mpeg2 για τα κρατικά..
  Το πλαισιο μονο με HD κωδικοποιηση… που προς το παρον δεν με ενδιαφερει αφου η TV δεν υποστηριζει HD..

  Κανείς βοήθεια??

 12. Ο/Η Antonis λέει:

  Το Σάββατο το μεσημέρι πήρα απωκοδικοποιητή mpeg-2 και mpeg-4 μάρκας TURBO-X, αξίας 49,90 ευρώ από το πλαίσιο της Νέας Ευκαρπίας και είχε πολλά κομάτια.

 13. Ο/Η lazaros λέει:

  για να σας ρωτησω κι εγω κατι. πηρα τον δεκτη της turbo-x sd1000 apo το πλαισιο και θελω να το συνδεσω στην τηλεοραση , αλλα θελω να συνδεσω και dvd-recorder. υπαρχει περιπτωση να τον συνδεσω να μημ μπορω να γραφω με το dvd-recorder απο την tv, αν βαλω τον ψηφιακο δέκτη?
  ας μου απαντησει καποιος, πριν ειναι αργα και δεν μπορω να γραφω απο την τηλεοραση. ευχαριστω

 14. Ο/Η cVlachakis λέει:

  lazaros, αν θέλεις να γράφεις τα κανάλια της Digea θα συνδέσεις το recorder πάνω στον αποκωδικοποιητή.

 15. Ο/Η geo67 λέει:

  Καλησπερα… παιδια την βοηθεια σας λιγο αν γνωριζει κανεις..εχω παρει και εγω απο το πλαισιο τον turbo….τον συνδεσα στην τβ ,εχει βρει προς το παρων τα ψηφιακα της ερτ μονο(οκ διαβασα τα πιο πανω σχολια και θα περιμενω να φανουν και τα αλλα καποια στιγμη ) ΑΛΛΑ τα βλεπω ομως εστω αυτα της ερτ ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ..γιατι? δεν εχω κανει κατι καλα στην συνδεση?ξερει κανεις κατι για αυτο για να με βοηθησει?

 16. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Θα πρέπει να κάνεις αναζήτηση καναλιών, δεν θα εμφανιστούν μόνα τους!
  Για το ασπρόμαυρο δεν ξέρω.

 17. Ο/Η lemGR λέει:

  Καλημέρα σε όλους…έχει βρει κανεις κάποιο άλλο κανάλι εκτος απο τα ψηφιακά της ΕΡΤ?

 18. Ο/Η Cris4524 λέει:

  ναι!! «PGM1»-«6», «ALTER», «ANT1», «ALPHA» ΚΑΙ ένα «m.tv» δεν ξέρω τι ειναι ακόμα αλλά το πιάνο… Αλλά που λέγατε οτι από τα μεσάνυχτα θα ερχείσει η εκπομπή…. Τελικά μάλλον όχι… λογικά στο μέσο της ημέρας.

 19. Ο/Η Antonis λέει:

  Στις 4:00 τα ξημερώματα αναζήτησα όλα τα νέα τα κανάλια τα οποία έπαιζαν κανονικά στις 7:00 όμως το πρωί που άνοιξα την τηλεόραση δεν είχαν σήμα. Γνωρίζει κανέις τίποτα νεότερο;

 20. Ο/Η Stefanos λέει:

  Στις 3:30 τα ξημερώματα όλα τα νέα τα κανάλια έπαιζαν κανονικά στις 7:00 όμως το πρωί δεν είχαν σήμα. Γνωρίζει κανέις κάτι;

 21. Ο/Η geo67 λέει:

  Τα καναλια εμφανιστηκαν για πρωτη φορα στις 1.05 τα ξημερωματα…εκανα απο τις 12.00 και μετα συνεχεια αναζητηση και τα εμφανισε και τα 7 την παραπανω ωρα..αυτην την ωρα οντως δεν εχουν σημα ..υπαρχει κανεις αλλος που να τα βλεπει ολα ασπρομαυρα οπως εγω?

 22. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Εγώ τα βλέπω όλα μαύρα και ακούω κατι παρασιτικούς ήχους στο κανάλη με το όνομα PRG1.
  Μέχρι στηγμής κανένα σημείο ζωής… :(

 23. Ο/Η jannis λέει:

  Αυτη τη στιγμη απο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  PRG 1 (ΜΑΥΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)
  PRG 2 (ΜΑΥΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)
  PRG 3 (ΜΑΥΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)
  PRG 4 (ΜΑΥΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)

  + THΣ ΕΡΤ ( CINE+, ΡΙΚ, ΠΡΙΣΜΑ, ΣΠΟΡ )

 24. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Παιδιά μίλησα τώρα στο τηλέφωνο με Digea και μου είπαν ότι ακόμα είναι πειραματικές εκπομπές. Απόψε «λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα» θα ξεκινήσουν επίσημα. Άρα μιλάμε τελικά για 15 Ιανουαρίου και όχι σήμερα 14! Λίγο ακόμα υπομονή!

 25. Ο/Η geo67 λέει:

  janni δηλαδη εστω αυτα τα ερτ που λες τα 4 τα βλεπεις κανονικα? εγχρωμα?γιατι εμενα ασπρομαυρα μου τα εμφανιζει..

 26. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Εγώ τα βλέπω κανονικά με χρώμμα (ΕΡΤ). Τώρα σε εσένα ή φτέει το καλώδιο ή η τηλεώραση(δεν ρύθμισες σωστα τα χρώματα) ή ο αποκωδικοποιητής. Για ψάξτο!

 27. Ο/Η jannis λέει:

  Nαι κανονικά με χρώμα.Δοκίμασε τις ρυθμίσεις σου απο το μενού για PAL/NTSC και τύπος χρωμάτων αν έχει (RGB)…Κάνε αν δεν βρίσκεις άκρη και μια επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων μηπως και πατησες κατι κατα λάθος.

  Αν και πάλι δεν γινεται ρίξε μια ματιά στην συνδεσμολογια (HDMI ή SCART μηπως φταίει κάτι.

  Κατα τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να φταίει..

 28. Ο/Η geo67 λέει:

  Ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον..μολις τωρα θα μπενα να γραψω οτι τα καταφερα τελικα και διαβασα τα σχολια σας…janni μεσα επεσες!!!! με το scart τα βλεπω κανονικα εγχρωμα οντως..εβγαλα αυτο το τριπλο το καλωδιο που ειχε μεσα στην συσκευη και εβαλα το scart και ειμαι οκ τωρα….αντε digeaaaa ξεκινατα επιτελους!!!!

 29. Ο/Η ireful elfin λέει:

  Παιδιά μια ερώτηση και εγώ γιατί έχω μπερδευτεί:( Έχω αγοράσει και εγώ το turbo x sd 1000 αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι. Πρέπει να έχω συνδεδεμένο και το scart και το τριπλό καλώδιο ( video – ηχος); Επειδή η τηλεόραση μου έχει μόνο υποδοχή scart και όχι rca σκεφτόμουν να αγοράσω ένα καλώδιο που να ξεκινάει από scart για την υποδοχή της τηλεόρασης και να καταλήγει σε rca για τον αποκωδικοποιητή. Θα είναι εντάξει;

 30. Ο/Η Cris4524 λέει:

  O αποκωδικοποιητής έχει εξοδο scart? ή μόνο rca? εάν έχει με ένα scart κάνεις τη δουλειά σου αλλιός θα πρέπει να αγοράσεις ένα καλώδιο που να ξεκινάει από scart για την υποδοχή της τηλεόρασης και να καταλήγει σε rca για τον αποκωδικοποιητή.

 31. Ο/Η ireful elfin λέει:

  Ο αποκωδικοποιητής έχει και τα δύο και scart και rca γιαυτό και μπερδεύτηκα για το αν πρέπει να είναι ενωμένα και τα δύο

 32. Ο/Η cVlachakis λέει:

  ireful elfin, ναι μόνο με σύνδεση Scart είσαι ok, και με το καλώδιο που λες.

 33. Ο/Η ireful elfin λέει:

  Α οκ πολύ ωραία. Thanx για την βοήθεια

 34. Ο/Η jannis λέει:

  Ενημερωτικά να πω οτι τα

  cine+ , spor , prisma , rik

  κοινως τα κρατικα εκπέμπουν και σε MPEG2 και σε MPEG4

  για αυτο τα πιάνετε 2 φορές.Η ποιότητα είναι ελαφρώς καλύτερη στο δεύτερο format.

  ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ :

  PRG 1 (μαυρη οθονη)
  PRG 2 (μαυρη οθονη)
  PRG 3 (μαυρη οθονη)
  PRG 4 (μαυρη οθονη)
  program 1 (μαυρη οθονη)

  cine +
  prisma
  spor / info
  rik

 35. Ο/Η cVlachakis λέει:

  jannis, σε ευχαριστούμε για την real time ενημέρωση. Όλη η Digea είναι Θεσσαλονίκη για την μεγάλη αλλαγή, εύχομαι να πάνε όλα καλά.

 36. Ο/Η NIKOS λέει:

  ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ 0230 ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

 37. Ο/Η jannis λέει:

  Nίκο που το εμαθες για τις 2:30?

  Αυτη τη στιγμη για Θεσσαλονικη:

  program1 (μαυρη οθονη) ..μόνο

  +τα κρατικα

  Thanks Kωστα!Χαρά μου!
  Η ημέρα αυτή μου θυμίζει την πρώτη ημέρα εκπομπης των ιδιωτικών το 1990 …

 38. Ο/Η NIKOS λέει:

  ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ

 39. Ο/Η geo67 λέει:

  Στις ειδησεις στο τβ μακεδονια το λεγανε επισημα για τις 2.30 η ωρα η εναρξη.

 40. Ο/Η jannis λέει:

  Αντε να δουμε… αν ξυπνήσω εκεινη την ώρα μπορει να δω…

  ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ :

  PRG 1 (μαυρη οθονη)
  PRG 2 (μαυρη οθονη)
  PRG 3 (μαυρη οθονη)
  PRG 4 (μαυρη οθονη)

  cine +
  prisma
  spor / info
  rik

 41. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Aυτή τη στηγμή στην περιοχή ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  PRG 1 (μαυρη οθονη)
  PRG 2 (μαυρη οθονη)
  PRG 3 (μαυρη οθονη)
  PRG 4 (μαυρη οθονη)

  ΑLTER (μαυρη οθονη)
  ALPHA(μαυρη οθονη)
  ANT1 (μαυρη οθονη)

  TEΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΤΙΣ 2:30… ΠΑΕΙ 3:10 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ…..

 42. Ο/Η Cris4524 λέει:

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

  ΤΟ ΑLTER
  ΤΟ ALPHA
  ΤΟ ANT1
  ΤΟ Μ.ΤV

  3.15 EKΠΕMΠOYN ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

 43. Ο/Η jannis λέει:

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ!!

  MEGA
  ANT1
  SKAI
  ALPHA
  ALTER
  STAR
  MTV

  Kορυφαία ποιότητα. σε όλα!! Αλλά το 16:9 του SKAI πραγματικά ξεχωρίζει !!
  Εγγραφη σε USB πολύ καλη!!Καθυστέρηση 2sec σε σχέση με το αναλογικό σημα..

 44. Ο/Η jannis λέει:

  cris κατερινώτης ? Μια από τα ιδια :D

  AΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  Ποιοτητα σηματος : 97 %
  Ενταση : 74 %

  ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Ποιοτητα σηματος 97%
  Ενταση : 89%

  Kαμια άλλη περιοχη ??

 45. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Ρε παιδια τα κανάλια PGM1-4 τι είναι αυτα? γιατι δεν δείχνουν τίποτα… :(
  Αλλά τα υπόλιπα δείχνουν ΤΖΑΜΙ!!! :)

 46. Ο/Η lazaros λέει:

  καλημερα σε ολους. Ναι. τα7 ιδιωτικα καναλια εκπεμπουν με τελεια εικονα και ηχο, μαζι και τα 4 ψηφιακα της ερτ, με λιγοτερη ποιοτητα, δηλ. συνολον 11. οταν εμφανιζει τα ιδιωτικα καναλια mega κτλ, τους δινει νουμερο καναλιου 1,2,3..οταν εμφανιζει τα ψηφιακα της ερτ π.χ. prisma, το εμφανιζει 889, γιατι δεν του δινει νουμερο καναλιου π.χ. 9, και το βαφτιζει 889? δεν το καταλαβαινω αυτο. Επισης βγαζει και 4 καναλια pgm που ειναι αδεια, κενα, μαυρα….να υποθεσω οτι αυτα ειναι της ερτ/νετ/ερτ3, που θα μπουν αρχες του φλεβαρη?…

 47. Ο/Η PEMPES PASXALHS λέει:

  MENO NEAPOLH EXO HXO APO TA KANALIA ALLA EIKONA OXI TI MPOREI NA FTEI

 48. Ο/Η john λέει:

  Ρε παιδιά μη ρωτάτε έτσι χωρίς να διαβάσετε… Έλεος πια όλα έτοιμα στο πιάτο… Tα νέα κανάλια εκπέμπουν σε mpeg4 αν έχετε μόνο ήχο και όχι εικόνα και πιάνετε τα κρατικά σινε ρικ κτλ τότε ο αποκωδικοποιητής σας είναι mpeg2 και χρειάζεστε καινούριο αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκ. Παραπάνω τα γράφει πιό αναλυτικά.

 49. Ο/Η chris λέει:

  o john είπε:
  Ρε παιδιά μη ρωτάτε έτσι χωρίς να διαβάσετε… Έλεος πια όλα έτοιμα στο πιάτο… Tα νέα κανάλια εκπέμπουν σε mpeg4 αν έχετε μόνο ήχο και όχι εικόνα και πιάνετε τα κρατικά σινε ρικ κτλ τότε ο αποκωδικοποιητής σας είναι mpeg2 και χρειάζεστε καινούριο αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκ. Παραπάνω τα γράφει πιό αναλυτικά.

  Πού ακριβώς το λέει φίλε john γιατί εγώ δεν το βρήκα.

 50. Ο/Η ντινα λέει:

  η τηλεοραση μου εχει ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη αλλα εχω μονο ηχο.Απο εικονα τιποτα.
  Α! και η τηλεοραση μου βγαζει το μηνυμα δεν υποστηριζετε σημα HD. Ξερει κανεις τιποτα;

 51. Ο/Η cVlachakis λέει:

  ντινα, Ποια είναι η μάρκα και το μοντέλο της τηλεόρασεις για να δούμε αν έχει DVB-T MPEG-4. Πήγες στις ρυθμίσεις να κάνεις «Αναζήτηση Καναλιών»?

 52. Ο/Η ντινα λέει:

  ειναι samsung και το μοντελο ειναι LE32A436T1D.Εκανα αναζητηση τα επιασα τα καναλια αλλα χωρις εικονα.Μονο ηχο

 53. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Εμένα μια γειτόνισα έχει μια LG και λεει κατι για HD και δεν δήχνει ούτε εικόνα ουτε ήχο. ΓΙΑΤΙ?

 54. Ο/Η cVlachakis λέει:

  ντινα, η τηλεόρασή σου έχει δέκτη MPEG-2, θα χρειαστείς δέκτη MPEG-4 για να δεις τα κανάλια της Digea.

  Cris4524, το ίδιο ισχύει και για εσένα!

 55. Ο/Η ντινα λέει:

  σε ευχαριστω που το εψαξες γιατι εγω δεν θα εβγαζα ακρη

 56. Ο/Η lazaros λέει:

  ευχαριστω, για την μηδενικη βοηθεια, σχετικα με την εμφανιση των ψηφιακων καναλιων της ερτ, που τα εμφανιζε σαν 889/885 κτλ. το βρηκα μονος μου, το ρεσεταρεις σαν εργοστασιακη επαναφορα και ξανα αναζητηση καναλιων και μπηκαν ολα κανονικα. ολα τελεια.

 57. Ο/Η Cris4524 λέει:

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ PGM1-4 KANAΛΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ? ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ?
  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΡΤ?

 58. Ο/Η cVlachakis λέει:

  lazaros, εντάξει man, αν ξέραμε θα σου απαντούσαμε απευθείας. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την λύση ;)

  Cris4524, Θα μάθω μέσα στην ημέρα και θα ενημερώσω από εδώ.

 59. Ο/Η Cris4524 λέει:

  cVlachakis κανένα νέο? Έμαθες τίποτα?

 60. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Cris4524, Δεν έμαθα κάτι επίσημο, οι φήμες θέλουν να είναι κάποια «άλλα» κανάλια χωρίς άδεια. Δεν το επιβεβαιώνω, απλά σου μεταφέρω αυτό που έμαθα.

 61. Ο/Η spiros λέει:

  kalispera. mipos kseri kanis an i sony kdl-37v400 ehi mpeg4? i ehi kati alo?

 62. Ο/Η cVlachakis λέει:

  spiros, Αν εννοείς την sony kdl-37v4000, έχει MPEG-2. Θα χρειαστείς δέκτη DVB-T MPEG4.

 63. Ο/Η kostaspngs λέει:

  Geia sas. Egw exw mia Panasonic TX-L32U10E kai grafei oti uposthrizei mpeg4, omws to provlhma einai oti den exw eikona mono hxo. Antitheta ta kanalia ths ert ta pianw mia xara. Mporei kapoios na mou ekshghsei ti sumvainei?

 64. Ο/Η lazaros λέει:

  agapite kwsta, apla psaxe sto goole dinontas Panasonic TX-L32U10E . tha ta deis ola ekei kai an ypostirizei mpeg4 h oxi. egw proxeira erixa mia matia kai eida oti h tv soy exei mpeg4.
  http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.155537

 65. Ο/Η cVlachakis λέει:

  kostaspngs, Κάνε από την αρχή «Αναζήτηση Καναλιών». Στην περιοχή που μένεις υπάρχει κάλυψη? Έχουν σήμα οι διπλανοί κάτοικοι?

 66. Ο/Η kostaspngs λέει:

  Έχω κάνει αναζήτηση καναλιών 2-3 φορές. Τα βρίσκει τα κανάλια αλλά μόνο ήχο έχω. Δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.

 67. Ο/Η lazaros λέει:

  kalimera. ξερει κανεις αν η ερτ αρχισε να μεταδιδει ψηφιακά; κάτι έλεγαν οτι θα εκπέμψει μεσα στον φλεβάρη. αν υπάρχει καμιά πληροφορία, ενημερώστε με. ευχαριστω. καλη εβδομάδα.

 68. Ο/Η Cris4524 λέει:

  Τελικά με τα κανάλια της ερτ (ερτ1,νετ,ερτ3) ξερει κανεις τίποτα? Θα γίνουν τελικα ψηφιακά?

 69. Ο/Η Staf λέει:

  Δεν εχει βγει κατι επισημα ακομα.Πιστευω οτι θα γινουν ομως και το πιθανοτερο ειναι να εκπεμπουν σε MPEG2 μαζι με τα αλλα ψηφιακα της ΕΡΤ.

 70. Ο/Η Cris4524 λέει:

  α! οκ! Ευχαριστώ!!!

 71. Ο/Η lazaros λέει:

  ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΤΙ FORMAT ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ FORMAT ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ; ΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ 15/1……………………..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 72. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Είναι το μόνο από τα 7 κανάλια της Digea που εκπέμπει 16:9.

 73. Ο/Η lazaros λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ 30/9. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TV, CHALKIDIKI.TV. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ 15, Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.