Vinophone, Ελληνικό iPhone App για το κρασί

Διαθέσιμη δωρεάν, από το AppStore της Apple, είναι από σήμερα η πρώτη και μοναδική στο είδος της Ελληνική εφαρμογή iPhone για τον Ελληνικό Αμπελώνα και τον αρμονικό συνδυασμό οίνων και γεύσεων. Πρόκειται για το Vinophone, ένα μοναδικό Ηλεκτρονικό Εγχειρίδιο για οινόφιλους και μη, αποτελεί μια πρωτοποριακή εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς δημιουργεί ένα κινητό σύμβουλο με ιδιαίτερα χρήσιμες προτάσεις σχετικά με το γευστικό πάντρεμα των κρασιών με τα εδέσματα.

, Vinophone, Ελληνικό iPhone App για το κρασί

Oι προτάσεις αυτές, για τον αρμονικότερο συνδυασμό 300 περίπου (στην πρώτη του έκδοση) πιάτων και εδεσμάτων με συγκεκριμένες ποικιλίες αλλά και ετικέτες κρασιών της ελληνικής αγοράς είναι και το μεγάλο ατού του Vinophone, γεγονός που το καθιστά μοναδική στο είδος της εφαρμογή.

Παράλληλα όμως παρέχει και τον μεγαλύτερο πλούτο σχετικών οινικών πληροφοριών από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ξένη εφαρμογή για το κρασί, όπως πληροφορίες για τις περισσότερες Ελληνικές και Διεθνείς ποικιλίες κρασιών, τις Οινικές περιοχές της Ελλάδας, έξυπνες συμβουλές για την δημιουργία μιας προσωπικής κάβας στο σπίτι, πληροφορίες για το κρασί και την υγεία μας, συμβουλές και χρήσιμα tips για την αξιολόγηση των κρασιών, και αναλυτική παρουσίαση επισκέψιμων οινοποιείων. Η ολοκληρωμένη αυτή εφαρμογή παρέχει επιπρόσθετα άφθονες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων ετικετών που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά. Έτσι αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του κρασιού, στο κινητό τους, με πληροφορίες διαθέσιμες άμεσα στα χέρια τους, όταν βρίσκονται στην κάβα, στο bar, στο σπίτι, στο εστιατόριο, ή στο supermarket. Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Vinophone είναι η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη να παρακολουθήσει και να διαχειριστεί «εντός» της εφαρμογής μια προσωπική κάβα με τις αγαπημένες του ετικέτες «κουβαλώντας» την μαζί του, στο iPhone του. Η εφαρμογή, η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες ετικέτες, περιλαμβάνει ήδη στην πρώτη της έκδοση περισσότερες από 160 ετικέτες από τους εξής πρωτοπόρους παραγωγούς: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Παπαγιαννάκου, Οινοποιία Σκούρας, Κτήμα Παλυβού, Οινοποιία Λύκου, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Παυλίδη, Οινοποιία Σιγάλα, Οινοποιία Τσάνταλη, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Οινοποιία Μωραϊτη, Οινοποιία Σεμέλη, Γαία Οινοποιητική, Mediterra Οινοποιητική – Creta Olympias, Ι. Μπουτάρης Οινοποιητική, Κτήμα Μητραβέλα, Limnos Wines – Ένωση Συνεταιρισμών Λήμνου, Σάμος ΕΟΣ, Κτήμα Παπαϊωάννου, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Κυρ Γιάννη, Οινοποιία CAIR, ΕΑΣ Αμυνταίου, Τσιλιλής – Κτήμα Θεόπετρα, Κτήμα Εύχαρις, Cavino, Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Χατζημιχάλης, Κτήμα Αντωνόπουλου.

Η εφαρμογή vinophone σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την εταιρία Mobartia σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Έλληνα οινολόγο και γευσιγνώστη Δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου (Οίνος ο Αγαπητός), ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολυετή εμπειρία και πλήθος δημοσιευμένων οινικών βιβλίων.

www.vinophone.com

, Vinophone, Ελληνικό iPhone App για το κρασί

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ghan

το κατεβασα χτες …. οντως πολυ ωραιο app!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.