VISA, Ανέπαφες πληρωμές με το κινητό και την τεχνολογία NFC

Στις 15 Φεβρουαρίου ο οργανισμός GSMA, οι εταιρίες Samsung Electronics Co. Ltd., Telefónica, και Visa, μαζί με τις Giesecke & Devrient, Ingenico, ITN International και La Caixa, ανακοίνωσαν την άφιξη των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου στο Διεθνές Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας που φέτος πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη. Οι εταιρίες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της πολύμηνης συνεργασίας τους και για πρώτη φορά παρουσίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου βασισμένο στην τεχνολογία NFC που είναι ενσωματωμένη στην κάρτα SIM.

Οι συμμετέχουσες εταιρίες παρείχαν περισσότερες από 400 συσκευές συμβατές με την τεχνολογία NFC (Near Field Communications) στους VIP καλεσμένους τους για να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας Samsung Star NFC περιλαμβάνουν κάρτες SIM της εταιρίας Telefónica SIM τεχνολογίας O2, οι οποίες διαθέτουν πίστωση ύψους 60 ευρώ, καθώς και την εφαρμογή πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου της εταιρίας La Caixa. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες συσκευές για να αγοράσουν τρόφιμα ή ποτά αξίας μέχρι και 75 ευρώ σε περισσότερα από 30 εμπορικά καταστήματα σε όλο το Συνέδριο. Επιλεγμένοι κάτοχοι της Πλατινένιας ή της Χρυσής άδειας εισόδου στο Συνέδριο προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και τους δόθηκε η συσκευή, η οποία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο περίπτερο του οργανισμού GSMA, καθώς και σε επιλεγμένα περίπτερα συνεργατών προκειμένου να δοκιμάσουν άλλες εφαρμογές ανέπαφων πληρωμών.

Οι συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα και ποτά, κρατώντας απλά τις συσκευές Samsung NFC μπροστά από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ. Για αγορές άνω των 10 ευρώ χρειαζόταν η εισαγωγή κωδικού που πληκτρολογούσε ο κάτοχος στη συσκευή του πριν την τοποθετήσει μπροστά από το τερματικό. Οι συναλλαγές εγκρίνονταν αυτόματα, χρησιμοποιώντας χρήματα που υπήρχαν σε λογαριασμό La Caixa Visa.

Οι δοκιμές που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο απέδειξαν ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω τερματικού. Όλες οι εταιρίες συνεργάστηκαν με επιτυχία για να προσφέρουν την εμπειρία της τεχνολογίας NFC στο Διεθνές Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας, έχοντας την πρόθεση να την κάνουν περισσότερο γνωστή δεδομένου ότι αναμένονται στο εγγύς μέλλον εμπορικά λανσαρίσματα των συγκεκριμένων συσκευών με ενσωματωμένη την τεχνολογία NFC στην κάρτα SIM. Καθώς όλο και περισσότερες συσκευές θα είναι εμπορικά διαθέσιμες, αναμένεται η παγκόσμια υιοθέτηση και εξάπλωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Η παροχή υπηρεσιών NFC πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που οι καταναλωτές συναλλάσσονται με τα κινητά τους, καθώς τα πάντα, από την πραγματοποίηση πληρωμών, ταξίδια και αγορά εισιτηρίων, θα γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση.

Η Visa προσέφερε την εφαρμογή Visa Mobile Payment, φτιαγμένη ειδικά για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές, στις εταιρίες La Caixa και Telefónica για να τη χρησιμοποιήσουν μέσα στις O2 κάρτες SIM, προκειμένου να εφοδιαστούν με το πιστωτικό ποσό των €60. Η Visa συντόνισε επίσης τις δραστηριότητες των εταιριών La Caixa, Telefónica, Ingenico και G&D προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι λογαριασμοί, οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας με την τεχνολογία O2 Wallet, τα τερματικά και οι κάρτες SIM είναι συμβατές με την εφαρμογή της Visa και την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George Anagnostopoulos

Αν, μέλλον…

Κώστας Βλαχάκης

Η τεχνολογία NFC μετράει αρκετά χρόνια ζωής και χρησιμοποιείται μερικώς στις καθημερινές συναλλαγές των κατοίκων της Ιαπωνίας. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι πλησιάζει και στην Ευρώπη η ευρεία χρήση της ή θα θέλαμε να πλησιάζει…

Staf

Kαλο αν και επιφοβο.Επισης δεν θα ελεγα ‘αν’ η ‘μελλον’ George.Η υπηρεσια χρισημοποιειται ηδη σε καποιες χωρες.Οτιδηποτε ,για μενα μας γλιτωνει απο χασιμο χρονου,ειναι καλο.Δεν μας χαλανε νομιζω οι ‘on the go’ αγορες.

V

Cool !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.