Νέα Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1 Beta Software

Η Adobe Systems Incorporated ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των beta versions Adobe AIR 2 and Adobe Flash Player 10.1 στα Adobe Labs για λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux. Το Flash Player 10.1 αναμένεται να ενσωματωθεί σε smartphones και άλλες συσκευές με σύνδεση στο Internet εντός του 2010.

Το Adobe AIR 2 βασίζεται στην επιτυχία του AIR 1.0, που είχε εγκατασταθεί σε περισσότερους από 200 ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω διαφόρων εταιρειών, όπως Atlantic Records, DIRECTV, FedEx, The New  York Times Company και salesforce.com. Με το AIR 2, μπορούν να δημιουργηθούν πιο αξιόπιστες και πλούσιες σε χαρακτηριστικά εφαρμογές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ μπορεί να προστεθεί εύκολα σε υπάρχον AIR 1.0 αναβαθμίζοντάς το. Τα χαρακτηριστικά του νέου ΑIR 2 περιλαμβάνουν ενισχυμένη υποστήριξη για συσκευές μαζικής αποθήκευσης και για δίκτυα peer-to-peer και UDP.

Το Flash Player 10.1 είναι η πρώτη έκδοση browser runtime του Open Screen Project που θα επιτρέψει περιήγηση στο Web από υπολογιστές και άλλες συσκευές χωρίς περιορισμούς στο περιεχόμενο, τις εφαρμογές, την υψηλή ευκρίνεια (HD) σε videos. Το Flash Player 10.1 χρησιμοποιεί νέες μεθόδους για την παρουσίαση του περιεχομένου, όπως HTTP streaming σε συνδυασμό με προστασία περιεχομένου μέσω του Adobe®  Flash® Access™ 2.0. Επιπλέον, ο Flash Player 10.1 ενισχύει την αποκωδικοποίηση για H.264 video σε Windows, netbooks και κινητές συσκευές για να αυξάνεται ο χρόνος ζωής της μπαταρίας και να εξασφαλίζεται εξαιρετική ποιότητα στην προβολή video.

Με τη χρήση του Adobe  Flash Platform, εκατομμύρια σχεδιαστές και δημιουργοί εφαρμογών μπορούν να αναπτύξουν πλούσιο περιεχόμενο Web, videos και εφαρμογές μέσω του Adobe  Flash Player και ξεπερνούν τους περιορισμούς του browser με το Adobe AIR. Το Flash Player 10.1 και το Adobe AIR 2 επιτρέπουν στους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν ίδιο κώδικα, στοιχεία, πλαίσια, εργαλεία και υπηρεσίες για να δημιουργούν εξελιγμένες εφαρμογές, περιεχόμενα και video για τον browser και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τώρα και τις κινητές πλατφόρμες μελλοντικά.

Η ανάπτυξη των RIAs και του cloud computing και η ποικιλία συσκευών με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet ενισχύουν την ανάγκη για εφαρμογές που αξιοποιούν τις δυνατότητες των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων και των συσκευών. Η πλατφόρμα Flash επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών για χρήστες διαφορετικών συσκευών διατηρώντας όμως τη μοναδικότητα του περιεχομένου και της εμπειρίας του χρήστη ανά συσκευή.

Τα Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1 φέρνουν καινοτομίες και βελτιώσεις από τις κινητές συσκευές στους υπολογιστές. Για παράδειγμα, σχεδιαστές και δημιουργοί εφαρμογών μπορούν να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές, όπως multi-touch points και χειρονομίες σε συσκευές με οθόνες αφής. Έτσι, αντί για το ποντίκι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν οθόνη αφής για διάδραση με το περιεχόμενο και τις εφαρμογές του υπολογιστή.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.

Software Microsoft Office Adobe

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.