Adobe Flash, Κενό ασφαλείας στον Flash Player 10.2

Ένα ακόμη σημαντικό κενό ασφαλείας ανακάλυψε η Adobe στην τελευταία έκδοση του Flash Player. Μάλιστα το κενό είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να δώσει τον πλήρη έλεγχο του μολυσμένου υπολογιστή στον hacker. Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι πλέον ο Flash Player 10.2 δεν τρέχει μόνο σε Windows, Mac, Linux, αλλά και σε Android.

, Adobe Flash, Κενό ασφαλείας στον Flash Player 10.2

Το κενό ασφαλείας εμφανίζεται όταν σε αρχεία κειμένου Word έχουν ενσωματωθεί αρχεία .swf (flash). Λύση στο πρόβλημα δεν έχει βρεθεί ακόμα από την Adobe, ενώ τα πρώτα “θύματα” ήταν χρήστες Windows. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό που να αφορά Android συσκευές, όμως δεν μοιάζει καθόλου απίθανο να δούμε σύντομα κάτι τέτοιο.

Αν και το Flash είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή τεχνολογία, δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει αν δεν εξαλειφθούν άμεσα τα προβλήματα ασφαλείας, ενώ την ίδια στιγμή η HTML 5 αποκτά περισσότερους οπαδούς, καλύτερη υποστήριξη από όλους τους browsers και o κώδικας της αναπτύσσεται ραγδαία.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pete

Δηλαδή εγώ που έκανα προχτές την αναβάθμιση κινδυνεύω έτσι?Ωχχχ….

SonicYouth

Δυστυχώς o flash ενω ειχε δυνατότητες η adοbe απο την στιγμη που το πηρε στην κατοχή της δεν το έχει εξελίξει καθόλου. Όπως είπε και ο jobs αυτοι εκει στην adobe ειναι “τεμπέληδες” απ οτι φαινεται.

Ευτυχώς τελειώνουμε με αυτήν την υπόθεση μιας και κανένας δεν δουλεύει πλέον με flash. Μόνο κάτι διαφημίσεις έχουν μείνει με flash

NikosVolos

Και εγω ακομα με flash player ειμαι,εχει να προτεινει κανεις κατι πιο ασφαλες;

Στέλιος

Οι Mac δεν κινδυνεύουν τόσο καθώς ο Flash
(και κάθε αλλά πρόγραμμα που δεν έφτιαξε η ίδια η Apple)
δεν έχει πρόσβαση σε core services (ή και αλλά βασικά αρχεία του Mac)
έτσι ώστε να κινδυνεύσουν από παραποίηση.

Όσων αφορά τώρα στο αν θα μπορεί να κατασκοπεύσει τον χρήστη μέσο αυτού, πιστεύω ότι εξαρτάτε από τον Browser…

Rapid-eraser

Πάντως το flash έχει λύσει τα χέρια στους developer και σαν bouncer σε διάφορες καταστάσεις πχ fileuploads , websockets , proxyframe …. το βασικό όπως είπε ο SonicYouth είναι το ότι βρήκε την θέση του στην αγορά και πλέων χρησιμοποιήστε εκεί που πρέπει μόνο.
Φαντάζομαι πως θα λυθεί το πρόβλημα αργά ή γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.

Software Microsoft Office Adobe

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.