Adobe Flash player, Σταματάει η ανάπτυξή του [HTML5 ftw!]

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η αμερικάνικη ιστοσελίδα ZDNet, αργότερα μέσα στην ημέρα η Adobe αναμένεται να ανακοινώσει τη διακοπή της ανάπτυξης του Flash player για smartphones και tablets και θα επικεντρωθεί στο επόμενο web standard το HTML5. O Steve Jobs μάλλον θα χαμογελάει από εκεί ψηλά!

, Adobe Flash player, Σταματάει η ανάπτυξή του [HTML5 ftw!]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
EdgierMink61

Λιγότερο ενεργοβόρο browsing, ωραία νέα. 🙂

Iakovos

Αμαν…και τωρα τι θα εχουν να λενε τα android…lololol

Iraklis

Kάτι ήξεραν Apple & Microsoft…

Χάρης

Μέχρι να μετατραπεί όλο το flash content σε html 5 …. αν γίνει ποτέ αυτό στο σύνολό του

Stam

Θα πάρει καιρό να καθιερωθεί πλήρως Html5…

Iakovos

Πολυ δυσκολο να μπορεσει η html να κανει πληρως αυτα που μπορει το flash. Ειδωμεν

kostas

Ο steve ηθελε να βαλει flash… αλλα δε μπορουσε…

manolis Tsagkarakis

αυτό φανερώνει την έλλειψη οράματος από την μεριά της Adobe που ήταν για πολύ καιρό κατά του HTML5…

stavros

Απλα αποδικνυεται ποσο δικιο ειχε η apple που δεν ηθελε να βαλει αυτο το κακοφτιαγμενο προγραμμα στης συσκευες της

mokmo

Κανει και απολυσεις,διωχνει κοντα 600 υπαλληλους η adobe.Μπορει να μην ειναι ψηλα αλλα χαμηλα ο γκουρου και να μην εχει χρονο για γελια.

bec

Με core 2 duo laptop και αν δεν έχω τουλάχιστον ρύθμιση μπαταρίας σε middle performance κολλάνε βαριά flash sites.Στο κάτω κάτω εμάς μας συμφέρει όλους ως καταναλωτές.

tolken

Εμ καιτι ηξεραν στην Apple. Σχεδον ολοι κρινανε αρνητικα. Ελα ομως που ειχε δικιο. Και μετα πεταχτηκε και η microsoft. Αρα flash is dead σε λιγο καιρο.

SammyJim

…γιατί άραγε να γελάει????μήπως αυτό θα το υιοθετούσε????….α και απάντηση σε κάποιον πιο πάνω…τι να πει το android????αυτό που πάντα έλεγε και έκανε….Απολοιτη ελευθερία….Απολοιτη σύνδεσημότα…Απολοιτη επέκτασημοτιτα….αν παραμονες του 2012 δεν ταχει παρει χαμπαρι καποιος μαλλον Μονιμος κατοικος στον Αρη ειναι και οχι στη γη…..

*Κρατω μικρο καλαθι περι αξιοπιστια της εν λογω απο μερους ΤΟΥς (!) πηγης
Υ.Σ Παγια τακτικη developer/soft.engineer *εμπειρικά/λογο θεσης

activeOS+™ Data Services ® | powered by Aléssio

v@silis

Σιγουρα δεν ηταν τυχαια η κινηση της apple να μην συμπεριλαβει flash, γιατι για να ειμαστε ειλικρινεις δεν το εκανε για λογους ασφαλειας και μονο. Καπως επρεπε ομως να μπει το android στο παιχνιδι κι αυτο εγινε κατα ενα μεγαλο μερος με αυτο το συγκριτικο πλεονεκτημα. Στα επιπεδα που εχει φτασει το android αυτη τη στιγμη προσωπικα δεν πιστευω πως μπορει να επηρεαστει αρνητικα σε μεγαλο βαθμο.

sokel

σε δεκα χρονια θα σταματησει το περιεχομενο flash εως τοτε θα εχουν βγει αλλα προτυπα και αλλα λειτουργικα και δεν νομιζω κανεις να κρατησει την ιδια συσκευη οσο χρονο χρειαστη για να αφησουν το flash εγω παντος στο κινητο μου θα βλεπω οτι και απο το λαπτοπ

stavros

ετσι ρε html 5 ειναι το μελλον…η apple κατι ηξερε που δεν το ενσωματωσε και καλα εκανε
παρτε ενα σιτε εξ ολοκληρου απο HTML5/CSS3 https://www.maerskfleet.com/ να παθετε εγκεφαλικο

sql

Μα καλά, εδώ και τόσα χρόνια ταλαιπωρεί η apple τους κατόχους των συσκευών της και υπάρχουν άτομα που λένε “κάτι ήξερε και δεν έβαζε flash?”

Προφανώς και το flash είναι κακογραμμένο και βαρύ, αλλά εφ όσον υπάρχει (και θα υπάρχει web content με flash για τουλάχιστον άλλα 2-3 χρόνια) είναι γελοίο να λέμε “μπράβο apple που τόσο καιρό δεν το υποστηρίζεις ούτε θα το υποστηρίξεις ποτέ γιατί στο μέλλον θα αντικατασταθεί από κάτι άλλο.

Κάθε τεχνολογία έχει το τέλος της. Το ότι θα έρθει κάποια στιγμή το τέλος του flash (σε 5 χρόνια + προφανώς) και ότι θα αντικατασταθεί σταδιακά από άλλες τεχνολογίες δεν δικαιολογεί την απαράδεκτη μέχρι τώρα στάση της apple σ αυτό το θέμα.

Hi ,
html5 ok it’s not really smith “new” & we can still find interesting htm5 websites
much+ better (!) than ‘maerskfeet.com’ etc Even though flash development ‘ll still
goes on+ for desktop version via linux os/open source+mac os x+windows platform.
Wait for “big” web-projects from Google.inc based on html5+ ..in the nearby future!;)

P.S
Have a quick check (*for developers/soft.engineers that note!)
hml5 development check here : https://code.google.com/p/html5/

■ Follow me on Twitter :

https://twitter.com/activeOSplus

■ Circle me on G+ :

https://www.gplus.to/activeosplus
https://www.gplus.to/active0splus

activeOS+™ Data Services ® | Powered by Aléssio

stavros

@sql ετσι ελεγα και εγω στην ελευθερια να επιλεξεις τι σου αρεσει αλλα μετα καταλαβα ποσο καλυτερο και ελαφρυ ειναι το html5 απο το βαρυ flash ,που ουτε τα καλυτερα κινητα δεν παιζουν smooth σε 480p…! Η apple δεν το εκανε εγωιστικα επειδη ετσι θελει αλλα για να διατηρησει την γρηγοραδα που εχει στις συσκευες χωρις να εχει πονοκεφαλο να διορθωνει bugs και μπραβο της φαινοταν θεμα χρονου ηταν ποσο καιρο ειναι να τελειωσει η ιστορια flash που μας βασανιζει τοσο καιρο…εγω θυμαμαι σε ολα τα λειτουργικα οσο απαιραιτητο και αν ειναι παντα κατι κολαγε εφτανε τον επεργαστη στα κοκκινα οταν εβλεπες HD ανεβαζε θερμοκρασιες που ηθελες να σπασεις τον υπολογιστη σου για να τρεξεις flash 1080p θες επεξεργαστη κατι παραπανω απο διπυρηνο και 1 gb ram…

Γιάννης

@stavros δεν αμφισβητησε κανεις οτι η html5 ειναι πολυ καλυτερη απο το βαρυ flash! τωρα για οτι αφορα την επιλογη της apple κατα την προσωπικη μου αποψη ηταν τελειως λαθος και θα σου εξηγησω το γιατι: το να επιμενει στην επιλογη της να μν το βαλει στις συσκευες της ειναι λαθος και δν σεβεται τους καταναλωτες τις με αυτο τον τροπο, γτ πολυ απλα τους αφαιρει το δικαιωμα να εχουν πληρη προσβασιμοτητα στο mobile web browsing!εσυ λες οτι το εκανε για λογους διατηρησης ταχυτητας…αυτο ειναι λαθος γτ μπορει πολυ απλα οπως και στα android οταν μπαινεις σε μια σελιδα με flash content, οπου υπαρχει στο εχει με ενα εικονιδιο σαν αυτο του play/pause και αν θελησεις εσυ, το πατας και στο δειχνει!οποτε αν εσυ δν το πατησεις δν επηρεαζει σε τιποτα ουτε την ταχυτητα ουτε και βαραινει το συστημα δηλαδη σαν να μν “υπαρχει” ! επισης ανεφερες το θεμα του να διορθωνει bugs κτλ.συγγνωμη αλλα εγω απο τη στιγμη που της δινω 650 ευρω για ενα προιον της εχω την απαιτηση να διορθωνει και bugs και τα παντα και να προσπαθει να με κραταει ικανοποιημενο!εξαλλου ειναι υποχρεωση της…γτ εμεις οι καταναλωτες την “τρεφουμε”. τωρα το αν θα προσλαβει καποιους παραπανω… Συνέχεια »

okman

Η καημένη εταιρία adobe έπαθε flash! όμως δεν παύει να κατασκευάζει από τα καλύτερα προγράμματα στο κόσμο στο είδος της.
Πάντως η HTML5 (Hyper Transfer Multi Language) αυτή η σούπερ γλώσσα κατασκευής ιστοσελίδων αντικαθιστά όχι μόνο την flash αλλά και τη java και το silverlight !
Το ότι δεν έβαλε flash η apple δεν είναι γιατί γνώριζε απλά ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά γιατί αυτή είναι η “πολιτική” της. Τότε γιατί δεν βάζει micro SD στις συσκευές της, όπως κάνουν όλες οι εταιρίες κατασκευής κινητών και tablets σε όλο τον κόσμο;

GREG

Επειδή υπάρχει μπέρδεμα με το Flash και την Apple, μάθετε τους πραγματικούς λόγους που ο Jobs απαγόρευσε το Flash στο iPhone. Με δύο λόγια, όταν ο Jobs επέστρεψε στην Apple και ετοίμαζε τον νέο Macintosh, ζήτησε από την Adobe να του ετοιμάσουν νέες εκδόσεις για το Premiere και το Photoshop. Εκείνοι αρνήθηκαν με τη δικαιολογία πως ο Macintosh είχε λίγους χρήστες και δεν άξιζε τον κόπο και προτίμησαν να ασχοληθούν με τις εκδόσεις για Windows. Ο Jobs δε συγχώρησε ποτέ την Adobe και μια δεκαετία αργότερα άνοιξε πόλεμο μαζί της μη επιτρέποντας στο Adobe Flash να τρέχει στο iPhone. Όταν ετοίμαζε το iPhone, έστρεψε τα πυρά του στο Flash, λέγοντας ότι είναι ένα προϊόν ευάλωτο σε ιούς που καταναλώνει πολλή μπαταρία και φτιάχτηκε από «τεμπέληδες». Το iPod και το iPhone, είπε, δε θα υποστηρίξουν ποτέ το Flash. «Το Flash είναι ένα κοινότοπο τεχνολογικό προϊόν με κακές επιδόσεις και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας».

Διαβάστε το απόσπασμα από την επίσημη βιογραφία του Steve Jobs γραμμένη από τον Walter Isaacson από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Το έχω βάλει εδώ για να μην πιάσω χώρο στο techblog.
https://pastebin.com/raw.php?i=chuGk2RY

dali13gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.

Software Microsoft Office Adobe

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.