Adobe Flash, Δεν θα υπάρχει υποστήριξη στο Android 4.1

Η ημερομηνία που πρέπει να θυμάσαι είναι η 15η Αυγούστου, μιας και από τότε και μετά θα πρέπει να ξεχάσεις το Flash στα Android κινητά, ειδικά στο JellyBean. Καταρχάς, το Android 4.1 δεν θα πάρει πιστοποίηση για να τρέχει το Adobe Flash. Κατά δεύτερον, από τον δεκαπενταύγουστο και έπειτα όσες Android συσκευές δεν έχουν προεγκατεστημένο τον Flash player, θα πρέπει να τον ξεχάσουν.

Για την Adobe οι συσκευές που δεν έχουν προεγκατεστημένο τον Flash Player από τον κατασκευαστή δεν θεωρούνται πιστοποιημένες, παρόλο που οι χρήστες μέχρι σήμερα μπορούσαν να κατεβάσουν από το Google Play το λογισμικό. Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί από τις 15 Αυγούστου και μετά. Το ίδιο ισχύει και για τα updates. Όσοι δεν τον έχετε εγκατεστημένο και χρησιμοποιείτε Android 4.0 σπεύσατε να το κατεβάσετε μέχρι και τις 15 του επόμενου μήνα.

Στην περίπτωση, τώρα, που κάνει κάποιος αναβάθμιση από το Android 4.0 στο Android 4.1, η τρέχουσα έκδοση του Flash Player ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα και δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα update. Σε εκείνη την περίπτωση, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον απεγκαταστήσετε.

Και τι θα κάνουμε χωρίς Flash; Εύλογο ερώτημα, αλλά η απάντηση βρίσκεται στα αρχικά HTML5…

, Adobe Flash, Δεν θα υπάρχει υποστήριξη στο Android 4.1

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης Π.

Απ ‘ότι διαβάζω η ίδια η Αdobe σταματάει την πλατφόρμα σε φορητές συσκευές, και ρίχνει το βάρος στο HTML5. Όσο για το android μάλλον οι XDA developers δεν θα πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι..

Θοδωρής Ψάθας

Το flash φτάνει στα τελευταία του … Καιρό τώρα φαινότανε το τέλος του. Νομίζω ότι κάπου εδώ (εάν ισχύουν και τα παραπάνω) αρχίζει να χάνετε …

takis1994

Πολυ πολυ κακως κατα την γνωμη μου , απαραδεκτη κινηση..Δηλαδη αγοραζεις νεο κινητο, τετραπηρυνους επεξ, 1 gb ram, με το τελευταιο λογισμικο τους , και σου λενε δεν υποστηριζω flash..Την στιγμη που υπαρχουν εκατομμυρια ιστοσελιδες που χρησιμοποιούν flash..Δεν το καταλαβαινω εγω αυτο..Αρχισαν οι βλακειες της apple.. Ολος αυτος ο ντορος γινεται γιατι θελει η Google το “buttery smoothness”..60 fps πλεον το λογισμικο οπως ακριβως το IOS..Καταλαβαν λοιπον οτι δεν μπορουν να πετυχουν απολυτη ομαλοττητα και το βγαλαν ..Και μη μου πει κανενας οτι ειναι στα τελευταια του το flash..Να περιμεναν και αλλο..Ας το εβγαζαν ολοκληρωτικα στην 6.0 εκδοση πχ.

ΠΟιος ο λογος να περνεις τετοια δυνατη συσκευη τοτε ; Για να παιζω NOVA? Περνω εναν Cortex A8 και κανω την δουλεια μου αξιοπρεπως..

john

επιτελους μπας εξαλειψουν το lag απο το browser στο android γιατι ηταν πολυ ασχημο.

Παναγιώτης

Παιδιά, μήπως γνωρίζετε αν εμείς που θα αναβαθμιστούμε σε 4.0 ICS μετά τον Αύγουστο θα μπορούμε να εγκαταστήσουμε τον flash από το Google Play;

Χρήστος Κ.

Καλημέρα, πραγματικά δεν ξέρω αν αυτή η κίνηση είναι καλή ή κακή. Εγώ προσωπικά επειδή έχω tablet (και όχι smartphone) μπαίνω πολύ συχνά σε flash ιστοσελίδες και αυτό θα με “πειράξει” λίγο! Για αυτό δεν θα αναβαθμίσω σε 4.1 ΑΝ μου έρθει η ενημέρωση για αυτόν και μόνο το λόγο!

Ερώτηση παρόμοια με του @Παναγιώτης
Εάν η ενημέρωση έρθει μετά τις 15 αυγούστου για μένα για την ICS, θα μπορώ να έχω κατεβάσει το adobe flash player στον υπολογιστή μου και μετά να το περάσω στο ταμπλετ;

Γιώργος

Παιδιά μια ερώτηση θέλω να κάνω. Στο JB ποιος θα είναι ο browser? Είδα το nexus 7 σε βίντεο και είχε τον chrome μόνο. Δεν είχε καθόλου τον κανονικό browser του android και μάλιστα το είπε και ο ίδιος που έκανε το review! Έτσι θα είναι και στα κινητά μας ή μόνο στο bexus 7; Πηγαίνετε στο 4:36 και θα δείτε ότι το λέει —–> https://www.youtube.com/watch?v=IQunS3UcZeA&feature=plcp

bakchr

Η υποστήριξη flash ήταν ένας από τους τρεις-τέσσερις κυριότερους λόγους που προτίμησα να εχω android ως κύρια συσκευή και iphone ως δεύτερη. Πλέον περιμένω με ανυπομονησία το iphone 5.

Άσε που και οι ίδιοι οι κατασκευαστές android κινητών διαφήμιζαν φανατικά τόσο καιρό την υποστήριξη flash. Τώρα τι θα πουν ; Συγνώμη, κάναμε λάθος ; Είχε δίκιο ο μακαρίτης ο Jobs ;

Απίστευτη κωλοτούμπα !!

cghera

Φυσικά είχε δίκιο ο μακαρίτης, και τώρα επιβεβαιώνεται. Το flash είναι παρωχημενη τεχνολογία και αν δεν μπορούν κάποιοι να το πιστέψουν ας δουν ότι και η ίδια η Adobe το εγκαταλείπει. Αν προτιμούν το flash για σελίδες με χαζά banners που λιώνουν τη cpu ακόμα και σε επιτραπέζια συστήματα ή για σελίδες με σαχλοπαιχνιδάκια κακό του κεφαλιού τους. Το γεγονός ότι σελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα ήδη έχουν γυρίσει στο html5 θα πρεπει να υποψιάσει τους designers μικρότερων sites και να αρχισουν άμεσα να αλλάζουν τις σελίδες τους. Τώρα αν κάποιος θέλει το flash να υποστηρίζεται σε ενα tablet και να του ρουφαει τη μπαταρία…

parasense

Νομίζω είναι σωστή κίνηση, έχει και τα καλά του το flash αλλά το χρησιμοποιούν λάθος συνήθως στο internet, σελίδες 100% με flash μόνο στο οπτικό κομμάτι και από λειτουργικότητα λίγα πράγματα, εγώ κυρίως το βλέπω σε banners τύπου “πάτα εδώ και κέρδισε ένα iphone” με εκείνη την καθόλου συμπαθητική κυρία. Οι μόνες φορές που ήταν απαραίτητη η υποστήριξη του (κάτοχος iphone), όταν ήταν να κάνω reload στο whatsup με εκείνο το χαζό flash intro που έχει η cosmote και δεν μπορούσα. Οπότε δεν το βρίσκω απαραίτητα κακό να σταματήσει η υποστήριξη στο android και γενικά παντού σε windows, η κάρτα γραφικών στο laptop μου ακούγεται σαν ελικόπτερο που πέφτει κάθε φορά με flash. Κέρδος είναι και σε μπαταρία και σε σταθερότητα.

stavros

χαχα θελω να δω τα μουτρα ολων αυτων που κοροιδευαν την apple… To android ηταν μια ασχημη σε υλοποιηση αντιγραφη του ios, κατι που βεβαια οπως βλεπετε συνεχιζεται ακομα.

Lazaros

Καλή κίνηση απο την Adobe! Κατι άσχετο. Parasense υπάρχει εναλλακτική λύση: m.whatsup.gr για το reload it είναι χωρίς flash…

parasense

@Lazaros :/ να σε καλά

diem

“To android ηταν μια ασχημη σε υλοποιηση αντιγραφη του ios” ΩΩ, είσαι πολύ πολύ αστείος. Πίστεψέ με, πολύ αστείος.

Λουκάς

Ρε παιδια όλοι κοιτούν προς HTML 5 οπότε αυτη η κίνηση είναι αναμενόμενη και όλες οι σελίδες θα πάμε προς τα εκει αργά ή γρήγορα.H adobe η ίδια το σκοτώνει οπότε…

manolinio7

Stavros αμε να παιξεις με το iphone σου και μη μιλας.. προβατο….

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ αποφύγετε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς. Θα αρχίσω να σβήνω σχόλια. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά…

tolken

Μονο καλο δεν ειναι που σταματαει το flash απο android συσκευες. Αν και περισσοτερο χρηστης iphone – ipad μπορω να πω οτι παντα μου την εσπαγε που δεν μπορουσα να δω καποια βιντεο που θελανε flash. (γι αυτο ειχα το transformer prime 🙂 ) Αν και δεν πολυ ενδιαφερουν τα android tablet συγκεκριμενα γιατι περιμενω να αγορασω windows tablet σιγουρα, αν και μαλλον πρωτα θα παρω απ οτι φενετε το nexus 7 απο εξωτερικο 200δολλαρια γιατι Ελλαδα ποιος ξερει ποσο θα κανει. Παντως κατα την αποψη μου η google για να μπορεσει να κανει το λειτουργικο της να δουλευει ποιο γρηγορα και να μην κολλαει εκανε καποιες θυσιες που η apple εξαρχης δεν ειχε δωσει ποτε την επιλογη (λεγε με Flash).

makis88

Απογοητευτικό… Θα υποστηρίζεται τουλάχιστον απο άλλους browsers όπως ο firefox για android?

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

@stavros Λοιπόν συνονόματε.Αν ξέρεις την πικρή αλήθεια το android βγήκε πρώτο από το iOS.
Μπες βικιπαίδεια και δες: Android, Inc. was founded in Palo Alto, California, United States in October 2003 by Andy Rubin (co-founder of Danger),

Και μετά το 2005 το αγόρασε η Google και το ανέπτυξε παραπάνω.Την ίδια στιγμή η Apple ήταν ακόμη στους Mac και δεν κοιτούσε προς mobile os και για να κερδίσει πρώτη αντέγραψε το android με αλλαγές στο ui και έφτιαξε μία οθόνη αφής που πραγματικά δεν έχω παράπονο από αυτό και <> να το iOS πριν το android.

Δε θέλω να κατακρίνω ούτε την Apple γιατί θα με μηνύσει,ούτε εσένα.Απλά η Apple ανέπτυξε πολύ καλύτερα την ιδέα adndroid και πιο γρήγορα.

Αντώνης Μιχαήλ

Όσοι ξέρετε Αγγλικά δείτε το παρακάτω βίντεο απο το 2:25. Είναι απο XDA.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwsXneXPxpc

md03582

μου αρεσει που στα περισσοτερα site τοσο καιρο μιλάγανε για το φοβερο μειονεκτημα του ie στα windows phone, την έλλειψη flash..

Χρήστος Κ.

Πω πω ώρες ώρες διαβάζω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σχόλια!!! Το android είναι μια κακή υλοποιήση αντιγραφή του iOS! Τι να πεις…Είναι αυτός ο απίστευτος φανατισμός προς μια εταιρία που σε κάνει να λες χαζομάρες χωρίς καν να ισχύουν για να υποβαθμίσεις την αντίπαλη!

Λευτερης

“Το android είναι μια κακή υλοποιήση αντιγραφή του iOS!” ;;;;;;;;;; ΧΑΧΑΧα. Να σαι καλά φίλε μ’ έκανες και γέαλσα. Δηλαδή το συρώμενο status bar με widget, οι φωνητικές εντολές, οι αναβαθμίσεις OTA, η προσβαση στη κάμερα από την οθόνη κλειδώματος, το cloud sync και το “νέο” Facebook και Twitter integration από που τα είδε η Apple ;;;; Ας μμην μιλήσω για τους multicore επεξεργαστές και τις μεγαλύτερες οθόνες με HD αναλυση. Αν συγκρίνεις το jelly bean (android 4.1) με το iOS είναι σαν να συγκρινεις τα Windows 8 με την MS DOS. Καλή προσπάθεια πάντως….

Γιώργος

Λευτέρη +1 φίλε μου!

SonicYouth

Ώρα ήταν. Άντε μπάς το ξεφορτοθουμε το flash

Haduuken!

Καλά τι κάνετε ρε, κάθεστε και σκοτώνεστε για τα λειτουργικά του κινητού σας που είναι σχεδόν ίδια και μάπα κιολας? όλοι ξέρουν ότι ο βασιλιάς είναι το σύμβιαν Σ40 😛
Πως θα ζήσουμε χωρίς φλας πάει το ίντερνετ στο κινητό παπαλα.

spyros

μια ακομη φορα το android προσπαθει να γινει ios και η google να γινει apple,αυτο δεν γινετε.

Dimitris

Προσωπικά χ3στηκα για το flash στο Nexus μου 😛

Σωτήριος Παπαδόπουλος

Δεν είναι η Google που εγκαταλείπει το flash αλλά η ίδια η Adobe για να επικεντρωθεί στο HTML5. Και εγώ θα προτιμουσα να συνεχίσει η υποστήριξη flash για κανα χρόνο ακόμα μιας και το HTML5 είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο αλλά οι πολιτικές των εταιρειών αλλάζουν.

Geo

Η Google δεν είναι Apple… να σταματάει το Nexus δικαστικα (νωρίς το θυμήθηκε) ώστε να ξεκόψει την φόρα του 4.1, το ποιος αντιγράφει ποιον έχει αλλάξει άρδην τα 2 τελευταία χρόνια… με την Apple να βγάζει δεύτερη τα ίδια χαρακτηριστικά και να στα παρουσιάζει σαν “επανάσταση” !!!
Οποιος δεν το βλέπει… προφανώς είναι fan δεν εξηγείται αλλιώς.
Πατάτα της Adobe να σταματήσει το Flash Player για το Android… αν και το apk όλο και κάπου θα το βρίσκουμε για να βγάλουμε κανα χρόνο ακόμη, αν και με το xda και με mod θα μπαίνει κ στην νεότερη έκδοση.
Είδα πάντως την Adobe που την πείραζε η εξέλιξη στα smartphones… πόσο καλή δουλειά έκανε και στα Windows με την 11.3 να είναι τίγκα στο bug και στις οθόνες λάθους…
χαχαχα

nexus love

Νομιζω πως θα αφισουν καποιους browser που να τρεχουνε τα flash για μια μεταβατικη περιοδο…Η adobe καλα κανει..ειναι καιρος να παει παρακατω η τεχνολογια τρεχει με τρελους ρυθμους.

Xaris

Χοντρη πατατα ποσο ασχετοι κ οπισθοδρομικοι ειναι τελικα αυτοι που διαχειριζονται την τεχνολογια των android κ δεν μπορουν να δεχτουν adobe flash player

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe Flash Microsoft Windows 10

Οριστικό τέλος για Adobe Flash από τα Windows τον Ιούλιο

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε, μια για πάντα, τον Adobe Flash από τα Windows.

Software Adobe Adobe Flash featured

Adobe Flash: Σταμάτησε επίσημα η υποστήριξη μετά από χρόνια προβλημάτων

Από την 1η Ιανουαρίου και έπειτα από χρόνια προβλημάτων η δημιουργός εταιρεία λογισμικού Adobe σταμάτησε να υποστηρίζει και να ενημερώνει το Flash Player.

Software Adobe Adobe Flash Microsoft

Windows 10 και 8.1: Νέο update αφαιρεί εντελώς τον Adobe Flash Player

Το τέλος του Adobe Flash Player έρχεται γρηγορότερα, καθώς η Microsoft με νέο update αφαιρεί εντελώς την υποστήριξη από τα Windows 10.

Games Adobe Flash

BlueMaxima Flashpoint: Διέσωσαν 38.000 Flash games λίγο πριν το τέλος του Flash

Ευτυχώς για τους λάτρεις των Flash games η ομάδα BlueMaxima αποφάσισε να διασώσει αυτόν τον θησαυρό, πριν η Adobe εγκαταλείψει οριστικά τον Flash.