Kantar: To Android κυρίαρχο ενώ iOS και Windows Phone έχασαν έδαφος

Σύμφωνα με το report της Kantar WorldPanel για την αγορά των mobile λειτουργικών συστημάτων, το Android συνεχίζει να έχει την απόλυτη κυριαρχία της αγοράς παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση. Αντιθέτως, για το τρίτο τρίμηνο του 2014, οι αντίπαλοί του iOS και Windows Phone είδαν τα ποσοστά τους από το μερίδιο της αγοράς να συρρικνώνονται.

Σε Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Μ.Βρετανία) και ΗΠΑ, το Android αφήνει πίσω τους αντιπάλους του έχοντας το 73.9% και 61.8% της αγοράς αντίστοιχα. Στην Ευρώπη η Apple έχει το 15.4% της αγοράς ενώ το Windows Phone βρίσκεται στο 9.2%. Ενδιαφέρον έχει ότι το iOS σημείωσε 3.3% πτώση στις ΗΠΑ σε σύγκριση με το 32.6% του δεύτερου τριμήνου. Η παρουσία του Windows Phone πήγε από το 4.3% από το 4.6%.

Από άποψη κατασκευαστών, η Motorola και η LG τα πήγαν πολύ καλά στις ΗΠΑ και στέκονται καλύτερα απέναντι σε Apple και Samsung. H LG στηρίζεται στο LG G3 ενώ η Motorola στο Motorola Moto X.

Στην Κίνα η Samsung αισθάνεται πίεση από κατασκευαστές όπως η Xiaomi η οποία έχει πλέον το 30.3% της αγοράς ενώ η Samsung έπεσε στο 18.4%. Τέλος, το 16% των συσκευών που πουλήθηκαν στην Κίνα είχαν οθόνες από 5.5 ιντσών και πάνω.

android κυριαρχο στο τρίτο τρίμηνο, Kantar: To Android κυρίαρχο ενώ iOS και Windows Phone έχασαν έδαφος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Με την διάθεση του iphone 6 θα αλλάξουν αλλά όχι δραματικά. Πάντως τα wp κέρδισαν κάποιο έδαφος

Chris

Αndroid 61.8 % εκ του οποίου το 90 % των συσκευών δεν είναι συσκευές ανω των 200 δολαρίων ενώ η apple to 32.6 % με όλες τις συσκευές της να κοστίζουνε απο 500 usd και πάνω. Και ακόμη κάποιοι πιστεύετε πως κάποτε το android θα περάσει το ios. Καλά για τα WP δεν το συζητώ πλησιάζει η μέρα που όλο το project κάπου θα τελειώσει.

Kassandros1966

Δεν είναι θέμα αν θα περάσει το android το ios….αλλά το πόσο να αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με το ios στην παγκόσμια πίτα των smartphones…Δεν πιστεύω ότι το ihone 6 θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων

Vasilis

Θα πέσει και άλλο το ios και πιστεύω θα ανέβει το windows phone, όσο πιο πολύ μαθαίνει ο κόσμος για τεχνολογία τόσο θα πέφτει η apple εκτός και αν κάνει καμιά καινοτομία όπως έκανε παλιά εποχής iphone 1 και 3gs απο εκεί και μετά μόνο αντιγραφή είναι.
Μπορεί να αντέγραψε το σχήμα του iphone 1 απο την lg και συγκεκριμένα απο το prada και το όνομα iphone απο βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων αλλά έκανε καλή δουλειά στην σύνθεση ενός πολύ καλού προϊόντος
Πρώην κάτοχος 3gs και 5s και ειλικρινά δεν με τραβάει πλέον η apple αλλά θα πήγαινα σε windows phone. .

Makis

@Chris

Στην Αμερική δεν ασχολείται κάνεις με καρτοκινητά, οπότε οι συσκευές της Apple με συμβόλαια δεν κάνουν πάνω από 200-300 δολάρια. Τώρα ποιο θα περάσει μπροστά είναι άλλη ιστορία

Andrew

Κάτοχος Windows Phone (Lumia 930) πρώην κάτοχος Ios (iPhone 5) και πριν από αυτό Samsung galaxy s2 και έχω δουλέψει και το s4 .Δεν έχω λόγια να περιγράψω το Windows phone είναι απλά τρομερό το μόνο που έχει να ζηλέψει από τα άλλα είναι το store αν είχε το ίδιο store θα ήταν μακράν το καλύτερο

hic_et_nunc

Το applo-κρατουμενο myphone εχει βέβαια άλλο τίτλο https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=403218 και γελανε και οι πέτρες. Ευτυχως μπαίνουμε εδω να διαβάσουμε καμια ειδηση της προκοπης

Αντώνης Μαρίνος

@hic_etc_nunc: το έχω πει εδώ και αλλού πολλές φορές, είμαι 30 χρόνια στο χώρο του ΙΤ και των τεχνολογικών fora, έχω φάει ΕΝΑ και μόνο ΕΝΑ ban, επειδή είπα “κακά λογάκια” για τις Apple συσκευές στο myapplephone….:-D

Πάντως που και που μπαίνω για να σπάσω πλάκα…καλά που το είπες και πήγα να το δω:

Τίτλος: “Άνοδος για iOS, πτώση για Android, σταθερά τα WP το Σεπτέμβριο”

Στο κείμενο: “Συγκρίνοντας όμως τα ποσοστά του Σεπτεμβρίου του 2014 με αντίστοιχα του 2013 βλέπουμε ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι το Android και η Google όπου σημείωσε αύξηση σε όλες τις μεγάλες αγορές ”

Απλά Epic!!!

Πέτρος Π

Παιδιά βλέπετε καθόλου τα γραφήματα ή γράφετε έτσι ό,τι να ναι?? Στο myphone μια χαρά τα λέει…
Αναφέρει οτι η Apple είχε αύξηση του μεριδίου τον Σεπτέμβρη του 14, σε σχέση με τον Αύγουστο, το οποίο και ισχύει, όμως σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 13 είχε μείωση, και είχε αύξηση το Android, το οποίο και αυτό ισχύει… Άρα δεν γράφει τίποτα λανθασμένα..
Αντιθέτως, εδώ στο techblog όπως αναλύει τα δεδομένα δεν αναφέρει αν συγκρίνει μεταξύ μηνών ή μεταξύ ετών οπότε δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα…

hic_et_nunc

@πετρο Όταν παρουσιάζεις τα iphone 6 & 6 plus και εχει μείωση ποσοστού μεσα στο ιδιο σου το σπίτι(US) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λεει τοσα πολλά. Κρατήστε αυτό μονάχα, εκει ειναι ολη η ουσία!

Theo

Συμφωνω με τον hic_et_nunc. Αν μπεις στο αλλο φορουμ και μπεις κι εδω θα καταλαβεια οτι ειναι 2 διαφορετικα αρθρα. Αλλα ο χαμενος ειναι η apple. Τι μας λενε μερικοι? Για αυγουστο και σεπτεμβριο? Που καθε χρονο ξερουμε οτι εκτοξευονται οι πωλησεις της apple επειδη βγαινουν τα καινουρια iphone. Αν ειναι δυνατον δλδ..

Φώτης

Note 4 μετα το χάος!!!!

demmis

Ειμαι εδω στην Αμερικη και 6 μηνες, εβλεπα μεχρι τωρα, οι ανθρωποι χρησιμοποιουν παντου ανδροειδες σαμσουνγ Νοτε 3, πιο πολυ σ5 κ.τ.λ. Ιος αρκετα και βλεπω οτι αιφον πεφτει. Παραδεχομαι οτι αυτη την χρονια ανδροειδες ανεβαζει πολυ, καλυτερη τεχνολογια και δυναμη.

@Πέτρος

Να βάλεις τίτλο οτι πέφτει το android και ανεβαίνει το ios τη στιγμή που μόλις λανσαρε η apple iphone, ενω ολη την υπόλοιπη χρονία πέφτει το ios, ειναι τραγικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.