Alcatel, το μέλλον του Windows Phone είναι στα low-end κινητά

Από το 2010 που κυκλοφόρησε, έχουν πουληθεί 73 εκατομμύρια Windows Phones αριθμός καθόλου άσχημος θεωρητικά, αλλά αν αναλογιστούμε τα 2.88 δισεκατομμύρια smartphones που έχουν πουληθεί παγκοσμίως είναι εξαιρετικά μικρός. Η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει το λειτουργικό της σύστημα με όλους τους τρόπους και σήμερα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ για τα Lumia.

Όμως σύμφωνα με τον Dan Dery, αντιπρόεδρο της Alcatel το μέλλον του λειτουργικού συστήματος της Microsoft βρίσκεται στις low end συσκευές. Το μεγαλύτερο ατού του Windows Phone είναι ότι λειτουργεί εξίσου καλά τόσο σε entry level όσο και σε high-end κινητά.

Η Alcatel έχει αρκετά μεγάλη γκάμα οικονομικών συσκευών στην αγορά της Ευρώπης και της Αίας. Αν και δεν είναι ο κύριος παίκτης στο οικοσύστημα του Windows Phone πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε το Alcatel Pop 2 Windows Phone, μια entry level συσκευή με 4.5 ιντσών οθόνη, 4 Megapixel κάμερα 4-bit quad-core Qualcomm Snapdragon 410 CPU. Η τιμή του αναμένεται γύρω στα 150 δολάρια SIM-free.

Ο Dan Dery αναφέρει ότι πάροχοι ανά τον κόσμο επισημαίνουν ότι τα entry level Windows Phone όπως το Nokia Lumia 520, είναι αυτά που πουλάνε και όχι τόσο τα high-end. Η Alcatel φαίνεται ότι θέλει να επενδύσει στο Windows Phone για να επεκταθεί στον τομέα των οικονομικών συσκευών και το σημαντικό είναι ότι το Windows Phone δεν χρειάζεται κορυφαίο hardware για να λειτουργήσει καλά. Αντιθέτως πολλές entry level Android συσκευές δεν λειτουργούν τόσο καλά διότι απαιτείται πιο εξελιγμένο hardware.

Εκτός από την Alcatel, φέτος είδαμε Android κατασκευαστές όπως HTC, Samsung και Huawei να κυκλοφορούν Windows Phone συσκευές.

Δείτε επίσης: Microsoft, ρεκόρ πωλήσεων με 9.3 εκατ. Lumia smartphones

alcatel windows phone future, Alcatel, το μέλλον του Windows Phone είναι στα low-end κινητά

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
parastas

@Alcatel στα λόγια μου έρχεσαι

Φίλιππος

Απόλυτα αληθές!

Βέβαια, αν το market αποκτούσε επιτέλους εφαρμογές αντίστοιχης ποιότητας με το android και το iOS θα άξιζε να παίρνεις και High-end συσκευές! Πιστεύω ότι τα windows με το 8.1 είναι το καλύτερο και πιο όμορφο λειτουργικό αλλά με τρομερές ελλείψεις (από άποψη ποιότητας κυρίως!) σε εφαρμογές!

ΥΓ. Κάτοχος και των 4 “μεγάλων” λειτουργικών σε high-end συσκευές για να αποφύγουμε σχόλια του τύπου “δοκίμασε πρώτα το τάδε και μιλάμε”!

Panos7GR

Καιρό τώρα τα λέω. Εχω γράψει πολλά σχόλια στο παρελθόν λέγοντας αυτό ακριβώς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το 520 είναι ο κύριος λόγος που τα WP έχουν αυτό το μερίδιο στην αγορά, ούτε ότι έκανε θραύση στην Ευρώπη σχετικά με άλλες low-end συσκευές. Επίσης αυτό το γεγονός έκανε άρον άρον την Google να λανσάρει την σειρά Android One, που πλέον έχει και μεγάλα διεθνή ονόματα στην λίστα με τους συνεργάτες του. Καλά θα κάνει να το προσέξει δεόντως η Microsoft, αλλιώς θα καταλήξει να φτιάχνει μόνο εφαρμογές για Android.

Παντως με τούτα και με κείνα, κερδισμένοι θα βγούμε εμείς και επιτέλους θα έχουμε ποιότητα στα φθηνά κινητά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.