Android 4.1 Jelly bean

Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android μετά την 4.0 Ice Cream Sandwich γνωρίζουμε ότι θα ονομάζεται Jelly Bean και μέχρι σήμερα είχαμε την εντύπωση ότι θα είναι η 5.0. Όμως σήμερα, μέσα από το Google Play Αμερικής μαθαίνουμε ότι το Galaxy Nexus που θα είναι το πρώτο smartphone που θα αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση, αυτή θα ονομάζεται 4.1. Οπότε η 5άρα θα είναι η Lime Pie;

, Android 4.1 Jelly bean

Πηγή

Kudos to Moisis

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

πότε το περιμένουμε?

Νεκτάριος

Καλά φαντάζομαι πως εμείς που δεν έχουμε λάβει ακόμα ούτε το update του ICS (RAZR), Jelly Bean δε βλέπουμε ούτε του χρόνου… 🙁

zak

Αχ πολύ χαίρομαι που τελικά πήρα το galaxy nexus, κι ας μην είναι τετραπύρηνο και πάλι βολίδα πάει, και θα έχω τις αναβαθμίσεις αμέσως! 🙂

Γιώργος

Λυπάμαι αυτούς που δεν έχουν nexus και θα περιμένουν μέχρι αρχές του 2013 και αν την πάρουν την αναβάθμιση….πάντα επίσημα γιατί ανεπίσημα…..

Panagiotis1

αντε παμε και σε kiss loreen!

dimitris91

παιδια οσο αναβαθμιζεται το android τοσο πιο προσιτο γινεται στις περισσοτερες συσκευες…οποτε μπορει να μην παρουν αρκετοι την 4.0.4 και να παρουν κατευθειαν την 4.1 !! αντε να ερθει να τρελανει κοσμο και να αφησει ακομα πιο πισω το IOS …..

Techfan

Όσοι θέλετε αναβαθμίσεις και δεν τις παίρνει το κινητό σας σύντομα, δοκιμάστε να δείτε αν διατίθεται rom (custom) για το κινητό σας (cyanogenmod).

Αν το κινητό σας δεν υποστηρίζεται από την cyanogenmod τότε ρίξτε μια ματιά στο forum.xda-developers.com .

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες, τα comments των χρηστών και δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Νεκτάριος

Techfan το θέμα είναι ότι και οι developers περιμένουν την επίσημη κυκλοφορία για να αρχίσουν την ανάπτυξη των custom roms πάνω στον kernel της 4.0.4… Προς το παρόν βολευόμαστε με κάποιες rom που έχουν διαρρεύσει, σταθερές είναι άλλα θέλουν μερικές μικροδιορθώσεις 🙂

avyeris

καλα θα κανουν να το βγαλουν και για xperia mini !

Πάνος

Πάντως σε αυτό το βίντεο σαν να φαίνεται λίγο η Jelly bean…
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tZh9krcasoY
2:25…

GiannisWST

Για το παλιο nexus s εχουμε καμια ειδηση αν θα παρει την 4.1?

Basilis

Οντως..για το nexus s τι θα παιχτει ? θα το παρει λετε ???

zak

Δεν θυμάμαι τι είχε γίνει με το nexus one… Είχε πάρει δύο αναβαθμίσεις ή μία; Αν είχε πάρει δύο τότε λογικά και το nexus s θα πάρει και το 4.1, αν το one δεν είχε πάρει δεύτερη, πολύ φοβάμαι πως και το nexus s θα μείνει με 4.0…

Stavros

Παιδιά η έκδοση 4.3 είναι Ice Cream Sandwich;

LamNes

Όλα καλά και μπράβο τους και τρομερό το JB και το tablet πολύ καλό, ΑΛΛΑ προσωπικά έχω κουραστεί σε τραγικά απίστευτο βαθμό με το να έχω ένα high-end κινητό, RAZR, και να πρέπει να περιμένω καρτερικά πότε θα αξιωθεί να αναβαθμιστεί σε ICS ενώ ήδη βγήκε η νέα έκδοση. Και να μου το παρουσιάζουν με ένα τρόπο που θα πρέπει να τους ευγνομωνώ.Εκτός και αν το XDA είναι παρακλάδι της Google και για να μην αρχίσουν να την κάνουν με ελαφριούς πήδουλους οι χρήστες τους χρυσώνει το χάπι. Υποθέτω ότι μαζί με μένα υπάρχουν και πααααααααρα πολλοί ακόμα αλλά πραγματικά η όλη κατάσταση κουράζει σε τρομερό βαθμό. Ας βρούν μια φόρμουλα και σε κάθε εταιρία θα επιτρέπεται να φτιάχνει μέχρι 3 διαφορετικά κινητά. Λογικό είναι όταν έχεις 10 διαφορετικά μοντέλα αρχίζει και γίνεται πολύ δύσκολο να τα έχεις όλα σε διαρκείς αναβαθμίσεις.

zak91

Πιστεύω πως απο φέτος οι εταιριες θα αρχισουν να ακολουθουν καλυτερα την google και να αναβαθμιζουν τα κινητα τους πιο γρηγορα. Αλλα αυτο ειναι μονο η προσωπικη μου εκτιμηση… και για να ειμαι σιγουρος αποφασισα να παρω galaxy nexus για να εχω το κεφαλι μου ησυχο 🙂 Εχω διαβασει πως ακομα και καποια nexus αναβαθμιζονται μεσω της samsung και οχι απο τη google και γι αυτο εχουν μια καθυστερηση 2-3 βδομαδες σε σχεση με τα ”καθαρα” nexus.

DanisCrafter

Άρχισα το Moding του 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 4.1 Jelly bean Android Go Google

Android Go: Για συσκευές με μνήμη RAM 1GB ή και λιγότερη

Κατά τη διάρκεια του IO developer conference, η Google εκτός από την ανακοίνωση των νέων χαρακτηριστικών στο Android Ο, έκανε την έκπληξη με την αποκάλυψη του Android Go. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να γεμίσει το κενό που μένει από το πρόγραμμα του Android One.

News Android Android Jellybean Android KitKat

Android: Πάνω από τις μισές συσκευές έχουν Jelly Bean και KitKat

Την ώρα που έχει ήδη ανακοινωθεί το Android M κατά τη διάρκεια του Google I/O 2015, σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Google, το Android Lollipop έχει εγκατασταθεί στο 12.4% των συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά χαμηλά αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεπέρασε το 10%.

Software Android Android Jellybean Android KitKat

Android Lollipop σε λιγότερο από 0,1% των συσκευών – στο 34% το KitKat

H Google έδωσε τα επίσημα στοιχεία του Android για τον μήνα Νοέμβριο όπως κάνει συνήθως, οπότε έχουμε μια αρκετά καθαρή εικόνα σχετικά με τις εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το Android 4.4 KitKat βρίσκεται στο 33.9% των συσκευών που επισκέφθηκαν το Google Play Store 24 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου.

Software Android Android Jelly bean Android KitKat

Jelly Bean στο 60.8% των Android συσκευών ενώ η KitKat στο 8.5%

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε η Google για τον Απρίλιο, η KitKat παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 3.2 μονάδες και αγγίζει πλέον το 8.5% της αγοράς ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 5.3%. Αυτό όμως που παραμένει πρώτο είναι το Android Jelly Bean (Android 4.1, 4.2 και 4.3) με 60.8% στο σύνολο των συσκευών.