Android 4.2 Jelly Bean, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του μαζί

Μπορεί να περίμενε κανείς να δεν να εμφανίζεται με όνομα από άλλο… γλυκό η νέα εκδοχή της Android πλατφόρμας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το άρτι αφιχθέν Android 4.2 Jelly Bean δεν έχει μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά να προσφέρει στον χρήστη του και ας κρατά το γνώριμο όνομα. Ας τα δούμε, λοιπόν όλα μαζί συγκεντρωμένα.

Εκτός από το Photo Spheres για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε ξεχωριστό post, στο αναβαθμισμένο λειτουργικό η πληκτρολόγηση είναι σαφώς πιο εύκολη με το Swype, ενώ υπάρχει η υποστήριξη για πολλούς χρήστες σε κάθε συσκευή, ο καθένας από τους οποίους θα μπορεί να έχει το δικό του προφίλ. Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο στις Android 4.2 ταμπλέτες.

Το νέο λειτουργικό υποστηρίζει επίσης το wireless display, το οποίο θα επιτρέπει το διαμοιρασμό της εικόνας της συσκευής σας με μία HDTV, η οποία θα μπορεί να συνδεθεί με έναν ειδικό αντάπτορα και να μετατραπεί σε δεύτερη ασύρματα συνδεδεμένη οθόνη. Το Daydream από την μεριά του είναι ένα χαρακτηριστικό που κάνει το Android σας να προβάλλει όμορφες εικόνες, ή άλλες χρήσιμες πληροφορίες όταν είναι σε κατάσταση αναμονής. Από την άλλη μεριά, οι notifications έχουν ανανεωθεί και είναι όλες σε ένα σημείο συγκεντρωμένες, επιτρέποντας την άμεση εκτέλεση εργασιών από εκεί.

Αναβάθμιση υπάρχει τόσο για το Google Now, όσο και για το Google Search, με το πρώτο να έχει γίνει πιο έξυπνο να ανταποκρίνεται αυτόματα στις συνήθειές και τις ανάγκες σας, ενώ το δεύτερο έχει ενσωματώσει το Google Knowledge Graph για να παίρνετε όλο τον πλούτο των πληροφοριών που ζητάτε ανά πάσα στιγμή.

Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά πρέπει να προστεθεί ο εύκολος διαμοιρασμός φωτογραφιών και video με το Android Beam, η εξελιγμένη χρήση των widgets και τα εργαλεία μεγέθυνσης των όσων βλέπετε στην οθόνη που προσφέρει το νέο λειτουργικό.

Θέλετε και άλλα;

, Android 4.2 Jelly Bean, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του μαζί

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
EliasKir

Στην αρχη δεν μου αρεσε η ιδεα οτι η LG θα κατασκευαζει το επομενο Nexus κυριως επειδη μου αρεσουν απιστευτα οι Amoled της Samsung, αλλα μετα το βιντεο δηλωνω επισημα ενθουσιασμενος για τη νεα σειρα της Google.
Δεν περιμενα μεγαλη εξελιξη επειδη το λειτουργικο ειναι ηδη ολοκληρωμενο, αλλα τελικα η Google απεδειξε οτι τα βηματα μπροστα ειναι απειρα οσον αφορα την τεχνολογια.

Θανασης

@EliasKir
+1

Panos7GR

Κι εγώ ομολογώ πως δεν περίμενα το κάτι παραπάνω στο software. Το 4.1 JellyBean το θεωρώ από την πιο ώριμη και πλήρεις έκδοση του Android κι όμως η Google με έβγαλε ψεύτη. Ενσωμάτωσε αρκετά καινούρια χαρακτηριστικά και μάλιστα πολύ λειτουργικά! Η Notification Bar απ ότι είδα στο βίντεο μου θυμίζει λίγο εκείνη του MIUI, η οποία είναι επίσης πολύ λειτουργική, και μου αρέσε πολύ το gesture με τα δύο δάκτυλα για να μπούμε το “γρήγορο μενού ρυθμίσεων” (αν μπορώ να το πω έτσι) ώστε να ενεργοποιήσουμε/ενεργοποιήσουμε τα Bluetooth, WiFi κτλ. Επίσης τα gestures που ενσωμάτωσε στην κάμερα τα θεωρώ πολύ πρακτικά! Κι επιτέλους η Lock Screen δεν είναι πλέον μόνο για να ξεκλειδώνουμε την συσκευή μας, αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλές ενέργειες.

Καλά για το Photo Spheres είναι τα λόγια περιττά… Απλά εκπληκτικό και καινοτόμο! Είναι σαν να φτιάχνεις το δικό σου StreetView…!

Συγχαρητήρια στην Google! Έχει ξεφύγει από τον ανταγωνισμό. Πρώτη φορά νιώθω τόσο πολύ ανυπομονησία για να βάλω μια καινούρια έκδοση στο κινητό μου!

Demis

@EliasKir σε σένα ίσος… σε πολλούς (και εγώ μέσα τους) αρέσουν οθονες με υψηλό φωτισμό πραγματικά χρώματα κλπ κάτι που δεν μπορεί να προσφερει amoled

δυστυχώς δεν μου κάνει κανένα από τα δυο nexux ούτε 8(6 στην πραγματικότητα) ούτε το 16 μονο φωτό μου είναι 4.5 gb να μην αναφέρω τα hd video τραβηγμένα από κινητό (αλλα 7 gb) αν βάλουμε κάνα videoclip τραγούδια κλπ η sd την έχω γεμίσει 26 gb……

κρίμα πραγματικά κρίμα να μην έχει sd (cloud το αποκλείω καθώς μένω στην Ελλάδα οπού τιμές στο ιντερνέτ είναι από άλλον γαλαξία) και ταχύτητες τις προκοπής μονό κάτω από την κεραία (5 λεπτά full hd video με καλό bitrate χτυπάνε περίπου 450 500 mb) υπολόγισε τώρα βάση τιμών και ταχυτήτων που έχουμε κατά ποσό είναι χρηστικό το cloud σαν αντικαταστάτης τις sd card………

κρίμα και μαρεσει η συσκευή…….. 🙁

Apo-delirium

Τουμπανο που λεμε

kotsios

σχεδον ΟΟΟΟΛΑ ειναι κλεμμενα απο τη SONY
1o
το PHOTO SPHERE ειναι το ιδιο με τη λειτουργια PANORAMA στη καμερα των SONY(ERICSSON) οπου μπορεισ να βγαλεισ πανοραμα προσ οποια κατευθηνση θελεισ(εχω το xperia mini και αυτο το εχει απο τοτε που ειχα android gingerbread).
2o
Swype εχουν τα sony kai ta sony ericsson απο τον καιρο του ΧPERIA X10 MINI.
3o
η λειτουργια συνδεσησ με την τηλεοραση πρωτοδιαφημιστικε στο SONY XPERIA S.
4o
η λειτουργια για πολλαπλουσ χρηστεσ την ειχε πρωτη η SONY με το SONY XPERIA TABLET S
ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η SONY ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η APPLE

skace13

@kotsios Αν εισαι πανω απο 14 χρονων ειναι αδικαιολογητες οι ανακριβειες που γραφεις,δεν εχεις ιδεα απο android.

iceman

σιγα τα ωα! Δεν εχει κατι καινουργιο απο τη νοκια belle fp2 που χρησιμοποιω εδω και ενα μηνα!

Panos7GR

@kotsios: Κι εγώ είμαι Sony fan (όχι όμως της Sony Mobile), αλλά αυτά που γράφεις να φανταστώ τα έγραψες κάπως γρήγορα και επιπόλαια…

1) Το Photo Spheres δεν έχει καμμία σχέση με το Panorama. Είναι μια τεχνολογία που ανέπτυξε και χρησιμοποιεί εκτεταμένα στο StreetView η Google.
2) Το Swype υπήρχε σε αρκετές εφαρμογές keyboard πριν το βάλει στο δικό της πληκτρολόγιο η Sony.
3) Τη λειτουργία πολλαπλών χρηστών υπήρχε σαν δυνατότητα από το 4.1, αλλά ήταν απενεργοποιημένη. Τα παλικάρια απ το XDA είχαν καταφέρει να την ενεργοποιήσουν. Πολύ καιρό πριν βγει το Xperia Tablet.
4) Το Android είναι ΑΝΟΙΚΤΟ λογισμικό, ο καθένας μπορεί να επέμβει στον κώδικά του και να δημιουργήσει ό,τι θέλει. Η Sony ανήκει στην Open Handset Alliance και είναι μια από τις πολλές εταιρίες που έχει ως υποχρέωση να αναπτύξει το Android. Οπότε δεν τίθεται θέμα αντιγραφής ΑΝ υπάρχει.

ΥΓ: Για το ασύρματη επικοινωνία τηλεόρασης και κινητού δεν αναφέρω τίποτα γιατί δεν γνωρίζω.

nick

Σιγά τις καινοτομίες!!

Ender

η ειδηση ειναι οτι το android με 4.0 μπηκε στο σωστο δρομο της σταθεροτητς.

και με την 4.1 της γρηγορης εμπειριας χρησης.

η 4.2 επενδυσε και μαζεψε σ αυτην την 4.0 την 4.1 και λίγα ακομη καλούδια (που δε με ενθουσιαζουν) αλλα φαινεται τελικα οτι ωριμασε, αν και αργησε , το λειτουργικο.

EliasKir

Παιδια, αν βγει στα χρηματα που λενε, πειτε μου ΕΝΑΝ λογο (αντε δυο, γιατι ο ενας ειναι η απουσια θυρας SD) για να προτιμησει καποιος αλλο κινητο.

Nick

Εγω παντως δεν θα το προτιμησω μου μοιαζει σχεδιαστικα κοπια αρκετων κινητων που κυκλοφορουν ηδη. Θα το βαριομουνα απο την πρωτη εβδομαδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.