Android 4.4.4 κυκλοφόρησε για τα Nexus 4,5,7 και 10

Παρόλο που το Android 4.4.3 KitKat έχει κυκλοφορήσει μόλις μερικές εβδομάδες, η Google χωρίς να θέλει να τραβήξει αυτή τη φορά δημοσιότητα, κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του Android. Το Android 4.4.4 είναι τώρα διαθέσιμο για download για πολλές Nexus συσκευές μέσω της Nexus Factory Image page. Οι συσκευές που μπορούν να πάρουν το update είναι τα Nexus 4,5,7 και 10.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Android Engineering Program Manager Sascha Prüter, το Android 4.4.4 έχει minor updates και κυρίως security patches. Το κυριότερο πρόβλημα που διορθώνει είναι το CVE-2014-0224 flaw που ανακαλύφθηκε στο OpenSSL ύστερα από την αποκάλυψη του Heartbleed bug.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν κυκλοφορήσει και για άλλες συσκευές.

Η Google κυκλοφόρησε το Android 4.4.3 KitKat νωρίτερα αυτόν τον μήνα το οποίο έφερε βελτιωμένο dialer και νέο interface και χρώματα τα οποία ήταν περισσότερο φιλικά στον χρήστη. Επίσης είχε bug fixes, security patches καθώς και βελτίωση στην σταθερότητα του λογισμικού και στην επίδοση.

, Android 4.4.4 κυκλοφόρησε για τα Nexus 4,5,7 και 10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

OpenSSL εχει σχεση με τα γραφικά;;

Panos7GR

Μπράβο στην Google! Και πολύ καλά κάνει… Πως δηλαδή η MIUI αναβαθμίζεται κάθε Παρασκευή;

chris

δηλαδη να περιμενω over the air update η θα γινει αποκλειστικα μεσω nexus factory image page?

Darth

από ότι εχω δει στο xda δυο θέματα λύνει
το θέμα με το ssl (ε οκ αναμενόμενο) και το θέμα με το dialer που εμφανίστηκε στο 4,4,3

Γιωργος

Και πως το περναμε τωρα ειναι το θεμα.. ξερει κανεις??

Sot11

Και μετα οριςμενοι κατηγορειτε την apple επειδή έβγαζε συχνά ενημερώσεις με διορθωσεις(7.0.1, 7.0.2 κλπ) για την google όμως λέτε μπράβο… Η γνωστή αντικειμενικότητα σας…

Σαββας

Για LG G2 αναβάθμιση γίνει 4.4.4

Someone.

Εγώ παντός σήμερα την πήρα την αναβάθμιση στο galaxy s4 μου (που τρέχει cyanogenmod :P)

Μάριος

Πως το φλασαρουμε? Το έχω κατεβάσει, γνωρίζει κάποιος?

Nikos

# γιώργο τσεκαρε αυτό : easiest way to unlock & root nexus devices: https://youtu.be/IPzUm73HhZU

Manos Vs

Sot11 την Apple κανεις δεν την κραζει επειδη δινει πολλες αναβαθμισεις, ισα ισα. Το Android εκραζαν για την ελειψη αναβαθμισεων, μεχρι προτεινως.

Γιάννης

Τo LG G2 θα πάρει αναβάθμιση 4.4.4 θέλω να μάθω Κόστα βοήθεια

Σαββας

Θα πάρει αναβάθμιση 4.4.4 το LG G2 Κόστα θέλω βοήθεια

Manos Vs

@Σαββας, τον Ντιέγο Κόστα ρωτάς; 😛 (πλακιτσα)

alxgiann

Βρε παιδιά, θα πάρει το G2 καναδύο αναβαθμίσεις ακόμα… Άμα ανακοινωθεί κάτι από την LG θα το μάθουμε. Δεν περιμένω κάτι για μέσα στο καλοκαίρι όμως…

Someone

Ξέρετε παιδιά υπάρχει και ένα site που λέγετε Google και μπορείτε να ψάξετε για απαντήσεις…

agobill

Για S4 mini πότε με το καλο ;;;;;

teo

Εγω παιδια την πηρα cyanogenmod galaxy s2

Someone

Είναι αστείο που οι χρήστες cyanogenmod πήραν την αναβάθμιση πιο γρήγορα από αυτούς με nexus συσκευές…

Panos7GR

@Sot11: Καταρχάς ποιός ασχολείται με το iPhone; Και κατά δευτερας και οποίος και να ασχολήθηκε, γιατί να κραξει κάτι το αυτονόητο; Η μικρές αναβαθμίσεις σαν αυτές γίνονται για την διόρθωση bugs που προέκυψαν και γενικά για την βελτίωση της απόδοσης της εκάστοτε συσκευής. Ποιός ο λόγος να κραξεις; Αντιθέτως για την 4.4.1 που μέσα σε λίγες μέρες έγινε 4.4.2 θυμάμαι να είπαν δυο τρεις @@ριες κάποιοι εδώ στο Techblog. Μάλιστα είχαν και Android smartphone… (ναι κι εγώ απορώ για το επίπεδο ορισμένων)

@Υπόλοιπους που ρωτάνε για το Χ και Ψ smartphone: Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το άρθρο και στον τίτλο. Αυτή η μικρή αναβάθμιση αφορά τα Nexus. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει λόγος… Εδώ δεν παίρνουν τα μεγάλα updates, θα ασχοληθεί η μαμά εταιρία για τα bugs updates της Google; Σοβαρευτειτε! Για το ΑΝ πάρετε την επόμενη έκδοση Android να φοβάστε, όχι αυτά τα μικρά… Και στο κάτω-κάτω τι διαφορά περιμένετε να δείτε ρε power users που καίγεστε τόσο για το εν λόγω update;

Μάριος

@panos7GR κόψιμο – κάψιμο για κάτι νεο. Που μπορεί να μας ωφελήσει σε κάτι. Δεν γνωρίζουμε. Γνωρίζεις οτι είναι κάτι ασήμαντο? Κάτι που δεν πρεπει να ασχοληθούμε καν? Να το πούμε και στη google, να το αποσύρει όντας power user εσύ. Δεν το βρίσκει ενδιαφέρον ο Πάνος….

Panos7GR

@Μάριος: Μην μου αγχώνεσαι παιδαρα μου! Eστειλα ήδη e-mail στην προσωπική διεύθυνση email του Sundar Pichai, και του είπα “ώπα στάκα ρε μαν με τα updates γιατί μπερδεύεις τους Techblogακιδες και ζητάνε τα security updates σου από τις Samsung/LG κοκ”. Περιμένω απάντηση…. 😀
Τώρα για την ερώτηση σου πριν. Εφόσον έχεις Nexus συσκευή, περίμενε να έρθει μόνη της ΟΤΑ, αλλιώς μπες στο επίσημο site του Android, κατέβασε το update zip και εγκατέστησε το μόνος σου. Αν πάλι έχεις custom ROM που αναβαθμίστηκε, περίμενε την από τους επίσημα τους update center (πχ CM Updater για CyanogenOS, OmniUpdate για την Omni ROM κτλ).

Όσο για το update φιλαράκο μου, έχεις δει το changelog; Όταν το δεις πες μου σε ποιά καθημερινή σου διεργασία θα δεις διάφορα. Γιατί εγώ που το είδα είναι καθαρόαιμο security update. Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να γίνει, αλλά λέω πως δεν ειναι και τόσο αναγκαίο να το έχεις. Δεν υπάρχει λόγος να καίγεται κάποιος τόσο πολύ να το πάρει… Σε λίγες μέρες / βδομάδες θα έρθει και η νέα έκδοση Android, άλλωστε.

Μάριος

μπορείς να τον καλέσεις κιόλας, οτι γουσταρεις δεν με αφορά. Εμείς καθώς άσχετοι, θα έχουμε καουρα για το update και δεν με αφορα το changelog. άσχετος , θυμάσαι?? Μπορεις να συνεχίσεις να ασχολεισαι με τους άσχετους και σε αλλά άρθρα του techblog. Φιλιά και στους 2.

Panos7GR

Ντάξει ρε φίλε μην κλάψεις κιόλας. Στο δεύτερο σχόλιό μου δεν αναφερόμουν σε εσένα. Εσύ απλά ήθελες να περάσεις το update zip και έψαχνες τον τρόπο (μέσω recovery γίνεται παρεμπιπτόντως). Εγώ για τους άλλους αναφερόμουν που σε κάθε άρθρο για κάποιο update είτε Google, είτε αλλου ρωτάνε για τα Χ, Ψ μοντέλα. Εσύ λογικά για να κατέβασες το update και να θες να το περάσεις έχεις Nexus (λογικα) και καλά κάνεις αφου σε αφορά, γιατί θίχτηκες λοιπόν;

george

αξίζει να χρησιμοπήσω στο galaxy s4?

george

το cynaogenmod installer

Φωτιάδης Ιωαννης

Μόλις έλαβα OTA αναβάθμιση στο Nexus 7 (2013) του Android 4.4.4
Η συσκευή είναι αγορασμενη απο τα Public,και το αναφέρω γιατί ίσως καποιες συσκευες
αγορασμενες απο Σκρουτζομαγαζα να μην την δέχτηκαν ακόμα…

Μάριος

Ρε υπερ-μεγιστε – σχετικε Panos7GR… Μην ειδες τελικά η ενημέρωση τι προσφέρει? Εκτός απο ρυθμίσεις ασφαλείας που μας κοπαναγες(!) δεν ειδες άλλες διαφορές??? Αν δηλαδή ασχοληθηκες με το update. Που αμφιβάλλω αν ξέρεις τι εστί android… Μην ειδες οτι πλεον σε καλεί άγνωστο νούμερο και σου βγάζει περιοχή (και επωνυμία αν πρόκειται για επιχείρηση) και το ίδιο ακριβως συμβαίνει αν καλέσεις εσύ αντίστοιχα. οριστε λοιπον σε ποια καθημερινή μου διεργασία είδα διαφορά. Καλώς ήλθες στο club των άσχετων. 😉

πανος

@μαριος μα αυτό το έκανε ανέκαθεν, τώρα το καταλάβες εσύ; η αναγνώριση της google, σε μένα με nexus 5, απο το 4.4 με ρώτησε αν θέλω να την χρησιμοποιήσω και απο τοτε δουλεύει κανονικά. Δεν έγινε τώρα!

Μάριος

Και ειδοποιήσεις, απο το google now σου εμφάνιζε απο παλιά να φανταστώ? Ουτε αυτό είναι κάτι καινούριο? Γιατί εμένα δεν τα έκανε το 4.4.3 . Τι άλλαξε? Μου πείραξε τις ρυθμίσεις η ενημέρωση? Οκ.

Μάριος

Και αν υπήρχε , δεν λειτουργούσε σε Ελλάδα. Ποιο σωστά. Πλέον δούλεψε στο 4.4.4 .

Πανος

@Μαριος
Λειτουργούσε από την αρχή άριστα!! Όποια επιχείρηση ήταν στο google και σε έπαιρνε τηλέφωνο από οποιοδήποτε τηλέφωνο κι αν είχε καταχωρημένο, σου εμφάνιζε όνομα αλλά και φωτογραφία! Και το κάνει ακόμη. Και γι αυτά που δεν είναι καταχωρημένα σταθερά, βάσει του κωδικού έγραφε και γράφει από που παίρνουν…
Άφησε το, δούλευε και δουλεύει κανονικά. Εδώ δουλεύει σε κινεζάκια που φέρνουν φίλοι απέξω!
Το update είναι απλά security update.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.