Android 4.4 KitKat, Υποβάθμιση της ποιότητας αναπαραγωγής video;

Με την πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.4 KitKat, υπήρχαν εγγυήσεις πως η έκδοση αυτή θα αναβάθμιζε και θα βελτίωνε την απόδοση των συσκευών που θα τη χρησιμοποιούσαν, πράγμα που μέχρι στιγμής ισχύει. Υπάρχει όμως ένας τομέας που φαίνεται πως υπάρχει μείζον θέμα.

Σύμφωνα με μια μελέτη της εταιρείας OptaFidelity, η ποιότητα αναπαραγωγής video στο Android 4.4 είναι εμφανώς χειρότερη σε σχέση με αυτή στο 4.3 Jelly Bean.

Η μελέτη έγινε με HD video το οποίο δοκιμάστηκε στο πρώτο Nexus 7 tablet με λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean, και στο Nexus 7 του 2013, πριν και μετά την αναβάθμισή του στο 4.4 KitKat. Τα video που επιλέχθηκαν για αναπαραγωγή ήταν ανάλυσης 720p στα 30fps και 60fps, και ανάλυσης 1080p, στα 30fps και 60fps.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν έκπληξη μιας και η αναπαραγωγή video είχε καλύτερα αποτελέσματα στο πρώτο Nexus 7 που “φορούσε” Android 4.3 Jelly Bean. Η εταιρεία επίσης αναφέρει πως η αναβάθμιση στο 4.4 και στα δυο tablets είχε αρνητικά αποτελέσματα με την απόδοσή τους να υποβαθμίζεται από τη στιγμή που έγινε η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google.

Η λεπτομερής ανάλυση που έγινε απο την εταιρεία OptaFidelity είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Android 4.4 KitKat low video resolution, Android 4.4 KitKat, Υποβάθμιση της ποιότητας αναπαραγωγής video;

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γιαννης

Καλημερα,αυτο ειναι γεγονος που γραφει το αρθρο το ιδιο συμβαινει κ με το δικομου nexus 7 κ με τη γενικοτερη αποδοση του.Το θεμα ειναι αυτο διορθωνεται με καποια καποιες ενημερωσεις η θα πρεπει να περιμενουμε την επομενη μεγαλη αναβαθμιση..επισης γιατι συνεχιζουν να γινονται τετοιες ‘αστοχιες’με τις αναθαθμισεις δε μπορω ακομη να καταλαβω

xristos

Φιλε γιαννη αυτο με το gesture της φωνης σου εχει ερθει με την έκδοση κιτ κατ

forneverarrow

Όχι, που κράζανε το ios7 στην αρχή για πτώση απόδοσης. Υποτίθεται οτι το 4.4 θα ήταν ελαφρύτερα και θα έβγαινε και με low end συσκευές.

Dimitrinho

Απορω πως πολλοι απο εσας λετε ακομη οτι το android ειναι το καλυτερο μετα απο ολα τα λαθη που εχει κανει η google δεν ειναι και λιγα.παρτε το χαμπαρι το iOS 7 ειναι το καλυτερο και πιο αξιοπιστο λειτουργικο που υπαρχει και η apple σου δινει αναβαθμισεις για 4 χρονια μαλιστα το κανει απλα και ευκολα μεσα στην συσκευη ενω στα android ειναι κλαψτα χαραλαμπε.
iPhone 5s το κορυφαιο κινητο ολων των εποχων

Nikos

Μην λες τέτοιες @@@@ οτι το iOS 7 είναι το πιο αξιόπιστο λειτουργικό γιατί θα μου πέσουν τα ματιά…εγώ ακόμα περιμένω αναβαθμίςη για να στρώσει το iPad μου…..μην λες οτι γράφει η apple για το iPhone και το iOS στην σελίδα τους….

tech21man

Φωναζα και για τον ηχο στο android απο το jelly bean και μετα αλλα δε βαριεσαι. Τωρα για το video…ειπαμε να ελαφρυνει αλλα …Και δεν ξερω αν διορθωνεται με custom rom και βασικα δε θα επρεπε να ψαχνεσαι με τετοια πραγματα οταν αγοραζεις μια τετοια συσκευη

γιαννης

Παιδια μη παρεξηγηθω το nexus συνεχιζει κ δουλευει ακαταπαυστα χωρις κολληματα η κρασαρισματα η αλλοιωσεις απλως πχ μπορει να εχει ελαφρως χαμηλοτερες ταχυτητες k benchmark η κ στο video οπως λεει κ στο αρθρο.

Dimitrinho

Εγω Νικο ειχα και τα τρια λειτουργικα δηλαδη ios android windows phone και μονο το ios μου φανηκε πιο αξιοπιστο πιο γρηγορο και κολλαει λιγοτερο απο ολα.
Το ipad μου μια χαρα πεταει δεν εχω καποιο θεμα το εχω 1 χρονο και ειναι οπως τοτε που το αγορασα μονο το μηλο σου προσφερει κατι τετοιο και δεν χρειαζεται να με πεισει η apple για κατι το παρατηρω μονος μου και να φανταστεις το ios το ξερω καλυτερα και απο οσο ξερω τον εαυτο μου.

makis

παιδια δεν ξερω απο που προκυπτουν αυτα που λετε για πτωση αποδοσης.ειμαι καταχος nexus 7 (2013) και nexus 10 και σε κανενα δεν ειδα πτωση αποδοσης με το update τουναντιον μαλιστα!τωρα για το βιντεο η αληθεια ειναι πως δεν το εχω τσεκαρει!

johnathan elizoglou

@dimitrinho αυτο π λες οτι ξερεις καλυτερα το ios απο τον εαυτο σου ειναι εθισμος , με ολο το σεβασμο !!

tiamat

περιεργα πραγματα!!!
δηλαδη εχουμε τους κατασκευαστες οθονων να παλευουν για μεγαλυτερη ευκρινια και συνεχως καλυτερη αναλυση και ολα αυτα να χαντακωνονται απο τη google με τη προχειροτητα της να δωσει αναβαθμιση για τα ματια του κοσμου????

δεν ειναι καθολου σοβαρα πραγματα αυτα!!!!!!αισχος!

Αποστόλης Ρόδος

Ρε παιδια εντάξει … Έλεος … Αστοχίες όλοι κάνουν … Αμέσως τρέχετε τα fan boys να κράξετε.
Δεν υπάρχει καν σύγκριση iOS με Android γιατι απλα το πρώτο κανει τα μισά πράγματα απο το δεύτερο (και πολλά λέω) … Σύγκριση να κάνετε ανάμεσα σε 2 Ισάξια σε χαρακτηριστικά λογισμικά… 😉

Επειδή θα τρέξετε να σχολιάσετε απο κάτω… σας γραφω απο iPad 2 με iOS 7.0.4 … και περιμένουμε αγωνιωδώς το 7.1 μπας και στρώσει το γαμ#%^νο… 😉

Jior999

Άρα δεν ήταν της φαντασίας μου, πραγματικά υπάρχει μια (μικρή) υποβάθμιση τόσο στην ποιότητα όσο και στην απόδοση των βίντεο. Συμβαίνει ανεξάρτητα από την πηγή (youtube, τοπικό, streaming Μέσω wi-fi). Το παράξενο είναι οτι δεν συμβαίνει πάντα, προσωπικά το παρατήρησα ίσως στο 20-30% από τα βίντεο που είδα. Μπορεί να “πείραξε” τίποτα σε ορισμένα codecs η google.

Dimitrinho

johnathan elizoglou να φανταστω εχεις samsung ε;
Αποστόλης Ρόδος μιλας για fanboys αλλα επισης λες οτι δεν υπαρχει καν συγκριση γιατι το iOS κανει τα μισα πραγματα το ακουσαμε και αυτο.οσα προγραμματα βγαζει το ios ειναι αυτα που πραγματικα χρειαζονται μαλιστα τα εχει ελεγξει η apple νωριτερα οχι οπως το android που βγαζει οτι ναναι και μαλιστα ειναι απο αγνωστες πηγες και περιεχουν ιους

tzivas32

Ρε παιδια εσεις με ios ειστε σοβαροι και μιλατε για λειτουργικο που πεταει μπλε οθονες και εχει γεμισει το youtube με videakia μπλε οθονες ειχα να δω απο ta windows vista και δεν το εχουν κανει αυτο ουτε καν τα windows phone που δεν τα συμπαθω και το ειδα στα iphone 5s και τολματε και μιλατε? Μαλλον πωλητες ειστε και οχι αληθινοι χρηστες!!! Ελεος πια με τα iphones αμερικανακια

nickoskr

Παιδιά εγώ έχω την εντύπωση ότι μου το έκανε και στη 4,3 αυτό στο nexus 7 (2013! Σαν να ψιλοπιξέλιαζε τα video στο youtube! Πάντα για 1080p μιλάω!

Dimitrinho

tzivas32 εμενα δεν μου εχει εμφανιστει ποτε μπλε οθονη σε συσκευη apple, στα windows ναι τα θυμαμαι δεν κοιτας το γεγονος οτι ακους οτι σου λεει η samsung;
Nαι μεν το παραδεχομαι οτι το iOS εχει τα κολληματακια του αλλα αυτα εμφανιζονται σπανια και κρατανε παρα πολυ λιγο ενω στα android…..
Για να μην παρεξηγηθω το lg g2 το βρισκω μια αξιολογη συσκευη εχουν κανει πολυ καλη δουλεια και θα ελεγα οτι ειναι σε αποσταση αναπνοης απο το iphone 5s κριμα που φοραει android με iOS θα πετουσε μπραβο lg βαλε και αλουμινιο και θα πας πολυ μπροστα.
Οσο για την samsung;οτι χειροτερο υπαρχει μονο διαφημιση η εταιρεια σιγα σιγα ομως θα πιασει πατο γιατι θα καταλαβουν ακομη και τα κοροιδα την απατη που λεγεται samsung.

kVel

Μανία με τις μπλε οθόνες όλοι στο iOS. Πρόκειται για bug από μία μόνο εφαρμογή στο pages και μόνο αν πας να το επαναφέρεις από το multitasking. Μάθατε όλοι μπλε οθόνες και μιλάτε… Χώρια ότι στο youtube έχει ανέβει από χιλιάδες χρήστες το ίδιο ακριβώς βίντεο 23454575443 φορές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.