Android 7.0 Nougat: Ξεκίνησε η αναβάθμιση των Nexus

Οι φήμες υπήρχαν και τελικά η Google τις επιβεβαίωσε κάνοντας διαθέσιμο το Android 7.0 Nougat για τις συμβατές συσκευές. Αυτές είναι τα Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player, Google Pixel C και General Mobile 4G.

Η τελική κυκλοφορία του Android Nougat έρχεται λίγο παραπάνω από έναν μήνα από την διάθεση του Developer Preview επιβεβαιώνοντας ότι η Google ακολουθεί διαφορετικό timeline αυτή τη χρονιά. Μιας και δεν ακολουθεί την πεπατημένη, μαζί με την επίσημη κυκλοφορία του Android 7.0, δεν έχουμε ανακοίνωση νέων Nexus.

Όπως γίνεται συνήθως με τις αναβαθμίσεις, ο ερχομός του Android Nougat σε όλες τις συμβατές συσκευές θα χρειαστεί κάποιες εβδομάδες, οπότε υπομονή μέχρι να εμφανιστεί η ειδοποίηση.

Εν συντομία, το Android 7.0 Nougat θα φέρει τη δυνατότητα να κάνετε διάφορες τοπικές ρυθμίσεις και γλώσσες, 72 νέα emoji, multi-window λειτουργία, έναν τρόπο να κάνετε γρήγορη μετάβαση στο προηγούμενο app (double-tapping στο multitasking button), Vulkan graphics API, ειδικό VR mode, Doze on the Go για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, custom Quick Settings, απευθείας απάντηση από τα notifications, ενσωματωμένο mobile data saver, file-based κρυπτογράφηση. Περισσότερα δείτε στην επίσημη σελίδα της Google.

Αν σας ήρθε η αναβάθμιση, περιμένουμε εντυπώσεις.

android nougat update, Android 7.0 Nougat: Ξεκίνησε η αναβάθμιση των Nexus

android nougat update, Android 7.0 Nougat: Ξεκίνησε η αναβάθμιση των Nexus

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ισίδωρος

Κάτοχος Nexus 6p,έκανα την αναβάθμιση και δεν ενθουσιάστηκα.Το λογισμικό δεν είναι άσχημο ,απλώς έχουν κάνει μικρές αλλαγές.Πολύ βολικό είναι το quick reply και το split screen αλλά για διάκρεια μπαταρίας δεν ξέρω,γιατί έχει μία μέρα που βγήκε :Ρ Λογικά με την αναβάθμιση του doze θα έχει ακόμα καλύτερο standby !

Αλεξανδρος

μου αρεσει που κατα τα αλλα η google εκανε διαθεσιμο την εκδοση 7.0 για τα κινητα της τα nexus δεν θα επρεπε να ειναι παγκοσμια η διαθεση κ οχι τμηματικα της γυναικας μου αγορασμενο απο πλαισιο πριν 2 μηνες ακομη τιποτα!!!!ενω τα μηλαρακια κατευθειαν παγκοσμια διαθεση

James

@Ισίδωρος Δεν έχουν κάνει μικρές αλλαγές, απλά οι περισσότερες δε φαίνονται στο μάτι, γιατί είναι στα ενδότερα του λειτουργικού.

@Αλεξανδρος είχα διαβάσει παλιότερα ότι το update δίνεται τμηματικά, ώστε αν κάτι πάει στραβά να περιοριστεί η ζημιά σε λίγους μέχρι να το διορθώσουν. Για όποιον βιάζεται, το update είναι αναρτημένο στη σελίδα της Google. Αυτό που κάνουν τα μηλαράκια δεν είναι απαραίτητα και το πιο σωστό, καθώς δεν έχουν αποφύγει να δώσουν προβληματικά updates που προξένησαν μόνιμες βλάβες σε συσκευές.

Στο δικό μου ήρθε πάντως χτες το βράδυ

Για όσους δε μπορούν να περιμένουν και δεν θέλουν να το κάνουν με καλώδια και flashing images…. υπάρχει τρόπος για instant OTA, ανοίξτε τον chrome του nexus κινητού σας και πληκτρολογήστε google.com/android/beta πραγματοποιείται την εγγραφή και σε δευτερόλεπτα σας έρχεται η ειδοποίηση για το update

Marios

@Ο/Η Αύγουστος Καπογιάννης ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά να το κατεβάσει κάποιος μέσω beta όχι official OTA update..τι κερδίζεις και τι χάνεις..;

Ο/Η Marios την τελική έκδοση κατεβάζεις και εκεί… δενβλέπω να χάνεις κάτι- κερδίζεις σε χρόνο αναμονής … δες αυτο το βίντεο στο youtube, How To Get An OTA update for Android Nougat ON nexus 6p, 5x, 9 Pixel C , θα σε βοηθήσει – προσωπικά επιβεβαιώνω αυτο που λέει ο Ινδός στο βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.