Android και Windows smartphones θα προσθέσουν “kill switch”

Η Google και η Microsoft αποκάλυψαν ότι στις επόμενες γενιές του λειτουργικού συστήματος των smartphones τους θα ενσωματώσουν έναν διακόπτη «kill switch» με τον οποίο οι χρήστες μια συσκευής θα μπορούν να την κάνουν εν δυνάμει άχρηστη σε περίπτωση κλοπής. Η Google σύμφωνα με το Bloomberg, θα ενσωματώσει factory reset protection solution στην επόμενη έκδοση του android.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος για τα US Government Affairs της Microsoft, Fred Humphries, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα εισάγει αντικλεπτικές ικανότητες στα Windows Phone πριν από τον Ιούλιο του 2015.

Τα νέα έρχονται αφού η Apple εισήγαγε το «activation lock» και το «delete phone» στο Find My iPhone App τον Σεπτέμβριο του 2013. Μετά από αυτή την κίνηση οι κλοπές iPhone στην Νέα Υόρκη έπεσαν κατά 19% τους πρώτους 5 μήνες του χρόνου. Το ίδιο έγινε στον San Francisco και στο Λονδίνο.

Οπότε κάτι τέτοιο μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει και στις άλλες πλατφόρμες.

, Android και Windows smartphones θα προσθέσουν “kill switch”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

και τι θα αλλάξει? θα το κλέβουν για ανταλλακτικά…………

Panos7GR

Σωστός ο Darth ή θα το κλέβουν και θα το πουλάνε στα ΚΤΕΛ κι ας μην δουλεύει. “Το αυθεντικό σου λέω είναι μάγκα μου! Πιάσε να δεις ποιότητα, βάρος, αίσθηση στο χέρι.. Το αυθεντικό είναι! Ένα κατοστάρικο και είναι δικό σου. Τζάμπα στο δίνω!”

Τέλος πάντων όπως και να έχει εγώ με το Android μου δεν φοβάμαι. Να ναι καλά το Cerberus! Από την άλλη το κλείδωμα του IMEI το έχει κανείς ακουστά;

apo alloy

Οποίος ζητά ασφάλεια δυστυχώς μόνο BlackBerry. Αυτά που θέλουν να προσθεσουν τώρα οι εταιρείες, η BlackBerry τα έχει εδώ και χρόνια..

wrangler10

Ότι κλειδώνει..ξεκλειδώνει.Το θέμα είναι ότι ποιος μας διαβεβαιώνει ότι αύριο μεθαύριο δεν χρησιμοποιήσουν αυτό το κλείδωμα για ιδίων όφελος?Π.χ. το rootαρες κύριε?κλείδωμα και άιντε στο service..

Christos

To Find my iPhone to exi kanis akousta?

Λευτέρης

Στο Windows Phone υπάρχει ήδη το εύρεση τηλεφώνου που το κλειδώνε, διαγράφει τα αρχεία σου και σε τακτά διαστήματα ενεργοποιεί το GPS για να ξέρεις που βρίσκεται.Για Android δεν ξέρω αλλά στο http://www.windowsphone.com έχει ένα χάρτη και σου δείχνει που βρίσκεται.Πιστεύω ότι τα Windows Phone είναι καλύτερα σε αυτό το θέμα μέχει τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.