Android devices, Τα περισσότερα τρέχουν Android 2.3 Gingerbread

Με ποσοστό 44.02% η έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 2.3 Gingerbread συνεχίζει να τρέχει στα περισσότερα Android smartphones και tablets που κυκλοφορούν εκεί έξω. Το 4.0 Ice Cream Sandwich διατηρεί ποσοστό 28.6% ενώ οι εκδόσεις 4.1 και 4.2 Jelly Bean έχουν ποσοστό 14.9% και 1.6% αντίστοιχα. Το Honeycomb σε κάποια tablets κατέχει μόνο το 1.2% του συνόλου.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη Google και αφορούν τις συσκευές που προσπέλασαν το Google Play τις τελευταίες 14 ημέρες.

Android smartphones, Android devices, Τα περισσότερα τρέχουν Android 2.3 Gingerbread

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Η μη ύπαρξη υποστήριξης και αναβάθμισης από τους κατασκευαστές είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της google και η απόδειξη πως η πρωτιά στις πωλήσεις οφείλεται κυρίως σε φτηνές συσκευές που τρέχουν ακόμα εκδόσεις 2.3.

Αυτό βέβαια θα αλλάξει μέχρι το φθινόπωρο καθώς πλέον όλες σχεδόν οι καινούργιες συσκευές έρχονται με ICS.

Πέτρος

Δημήτρη ήδη όλα τα νέα μοντέλα που πουλιούνται τώρα στα καταστήματα έχουν το ICS , και από τα πιο οικονομικά !!!

kostis

Πολυ μεγαλο το ποσοστο…..
Απο χθες φοραω 4.1.2 στο lg optimus 4X!!!
Η επισημη εννοειται, σφαιρα παει!!!!

Makis

Μια χαρά είναι και το gingerbread. Οι αναβαθμίσεις μας φάγανε και τα λαγκαρίσματα μετά. Ότι κινητό χτίζεται σε συγκεκριμένο λογισμικό θέλει πολύ καλή δουλειά μετά για να πετύχει η αναβάθμισή του. Παθών από sony.

Chris

Τα ονόματα που δίνει η γκουγκλ στις αναβαθμίσεις είναι απολύτως ενδεικτικά του λογισμικού andoid: κιτς.

Vasilis_G

@Makis

H εμπεριστατωμένη σου άποψη σε συνέχεια της σύνδεσής της με επιστημονικά στοιχεία με ωθούν να σε ρωτήσω …..

Είσαι επιστήμον φίλε Makis??? ή απλός………

Vasilis_G

10000 συγνώμη Makis

απο την τσαντίλα μου έχασα και το όνομα….

@CHRIS Ψηλέ σε εσένα το παραπάνω σχόλιο και όχι στον Makis….

icecube

μπραβο στο techblog που επιτελους προβαλει την πραγματικοτητα και προσγειωνει μερικους που ζουν στο κοσμο τους….. ετσι ακριβως ειναι. το 90 % των χρηστων εχουν απλες, φθηνες συσκευες χωρις την οικονομικη δυνατοτητα να τις αλαξουν, και ουτε τους ενδιαφερει αφου κανουν τη δουλεια τους, και αυτο ισχυει βεβαια και για αλλες πλατφορμες. γελαω με αναφορες τυπου ” 30 εκατομυρια πωλησεις αυτης της συσκευης ή της αλλης”, βρε εχετε παρει χαμπαρι ποσο δυσκολα ζει ο κοσμος και ο πληθυσμος τις γης ειναι κοντα 7 δις. αρα αυτοι που εχουν “τουμπανα” ειναι μια τρυπα στο νερο;!!! προσγειωθειτε λοιπον σε τουτη τη γη και μη πετατε στα συνεφα.

Makis

np Vasilis_G….αλλά μου την εχει δωσει με τις αναβαθμισεις της συγκεκριμενης….και σε μενα να πηγαινε το σχολιο θα ελεγα οχι δεν ειμαι επιστημονας αλλα ως παθων με κανει να το πιστευω….

Kostas K.

@ Chris τουλάχιστον οι αναβαθμίσεις τις Google είναι αναβαθμίσεις με νόημα και αν είχες δουλέψει ποτέ android (και όχι andoid όπως λες) θα καταλαβαινες ποσο εξελισσετε…Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που τόσα χρονιά έχουν το ιδιο βαρετό πράγμα..Μας πειράζουν και οι ονομασιες τώρα…Ρε τι άλλο θα ακουσουμε

Thodoris1988

Ζητω συγγνωμη απο τα υπολοιπα μελη τα οποια και σεβομαι ομως…
@Chris ωραιο επιχειρημα για να μειωσεις το λειτουργικο συστημα. Αν εχεις σακχαρο, το Android φταιει με τις ονομασιες γλυκων στις εκδοσεις του. Κανε λοιπον αγωγη στη Google, εξυπνακια. Απορω ποιο απο τα αλλα δυο χιλιοκλειδωμενα λειτουργικα συστηματα χρησιμοποιεις. Πραγματικα, το σχολιο που εκανες ηταν τουλαχιστον ατυχες, για να μην πω τιποτα αλλο.

Chris

Τα ονόματα που επιλέγει κάθε εταιρεία για το οτιδήποτε είναι απολύτως ενδεικτικά της αισθητικής της. Είναι όπως με τους τίτλους σε ένα βιβλίο.

Φίλε Κώστα λοιπόν, αν και λατρεύω τα γλυκά, το να βγαίνουν ονόματα εκδόσεων λογισμικού ice cream sandwich, gingerbread και ό,τι άλλο, μου φαίνεται απλώς κακόγουστο.

Εγώ ένα samsung παλιό έχω, με κανένα λογισμικό. Εσείς που είστε fanboys και απαντάτε έτσι ( βρήκες να σχολιάσεις το ένα “r” που ξέχασα στο android…) απευθυνόμενοι με χαρακτηρισμούς, συνεχίστε να προσκυνάτε την google.

keysmith

η αναβάθμιση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Το 4.Χ έχει λίγα παραπάνω από το 2.3 (εγώ λέω βασικά έναν καλύτερο task manager και αυτό είναι όλο). Επίσης αμα είναι να το “αναβαθμίσεις” και μετά να σου πάει πιο αργά είναι βασικά.. λάθος να το κάνεις. Υποβάθμιση θα είναι.

Δεν είμαι εναντίων του 4.ΧΧ. Τα καινούρια τηλέφωνα εννοείται έρχονται με 4.Χ καθώς τα πράγματα εξελίσσονται. Απλά και το 2.3 είναι εξαιρετικό και όσο ένα κινητό λειτουργεί με αυτό ποιος ο λόγος να το αποσύρρεις?

Πάντως μεχρι το καλοκαίρι το 4.ΧΧ θα έχει σηκώσει κεφάλι και λογικό.

Βαγγέλης

Να αισθάνομαι προνομιούχος που ανήκω στο 1.6%; Το Android στα καλύτερα του, στα ταχύτερα του με τρελό multitasking, ταχύτατες εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών/παιχνιδιών.

Ενα πολύ δυνατό software πλεον και με το project butter να ξεπερνά τον άμεσο αντίπαλο σε butterness.

Απο την στιγμή που υπάρχει τεράστια γκάμα κινητών και για όλα τα βαλάντια είναι λογικός ο κατακερματισμός. Όσοι ασχολούνται και τους ενδιαφέρει μπορούν να έχουν πάντα την τελευταία έκδοση για το κινητό τους, εφόσον την σηκώνει βέβαια.

panos

Εγώ που είμαι ακομα στην 1.5 με το htc magic τι να πω?

Κώστας Π.

Εντάξει υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Από το προηγούμενο άρθρο δηλαδή μέσα σε 3 μήνες περίπου το Android 2.3 Gingerbread έπεσε έξι μονάδες.

Eaglos

Απολύτως λογικό. Ο κόσμος θέλει να μιλά, να στέλνει sms και
να ακούει κανένα ραδιάκι στο τσακίρ κέφι. Όταν και όποτε ψο-
φήσει, ίσως το αλλάξουν.

Jimis

Τώρα σιγά σιγά θα ανέβει το 4.2 αφού όλα κυκλοφορούν με αυτό πλέον,ακόμα και τα πιο φθηνά…αλλά σε 1-2 χρόνια θα υπαρχει πάλι το ίδο σκηικό με το 4.2 στη θέση του 2.3 και τη θέση του 4.2 κάποιο επόμενο λογισμικό…τραγική Google…

Kostas K.

@ Chris αν διαβάσεις ξανά το μήνυμα μου θα δεις ότι δεν κάνω κανέναν χαρακτηρισμό για το πρόσωπο σου.. Απλά απαντάω..Anyway
Η έκδοση gingerbread ήταν η έκδοση που έκανε το μεγάλο μπαμ στο android οπότε λογικο ειναι να εχει και το μεγαλύτερο μεριδιο οταν υπαρχουν εκατομμυρια low end συσκευες που δεν προκειτε ποτε να δουν αναβάθμιση και το φοράνε…
Απο την αλη το jelly bean ανέβασε τα ποσοστά του λόγω αναβάθμισης των S2,S3…
Άντε να το πάρει περισσότερος κόσμος να καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει project butter!!!

Fucegbu

Εγω εχω ακομα eclair!καταραμενο X8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.