Τα Android smartphones κατακτούν την Κίνα με 90.1%

Η Apple μπορεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στα tablets παγκοσμίως, όμως το Android έχει κατακτήσει την κινέζικη αγορά smartphones σε ποσοστό άνω του 90%. Ναι καλά διαβάστε, 90.1% των Κινέζων είναι κάτοχοι Android smartphones σημειώνοντας μεγάλη άυξηση από 58.2% που ήταν πέρισυ. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας ερευνών Analysys International μέσα από τα οποία προκύπτει ότι τα iPhone έχουν πέσει στο 4.2% από το 6% το 2011.

Κίνα θα μου πεις, λογικό…

, Τα Android smartphones κατακτούν την Κίνα με 90.1%

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Ναι, λογικό. Ειδικά αν υπάρχουν υπερκοστολογιμενα iPhone όπως εδώ… Βέβαια υπάρχουν και εξαιρετικά smartphone στην Κίνα. Ποιός μπορεί να μην πάρει το θεριό το ανημερο Xiaomi Mi2 και να προτιμήσει iPhone;

nicholas

Κοίτα όταν ένα φτηνό κινέζικο android κινητό κοστίζει από 30$-50$ είναι φυσιολογικό ένας κινέζος με μισθό κινέζικο να το προτιμάει από ένα iphone που κάνει 500-600$. Έτσι αποκτά smartphone και τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν χωρίς να δίνει το μισθό ενός χρόνου.

Πάντως το 90% δεν νομίζω να αφορά το γενικό κινέζικο πληθυσμό, αλλά την μερίδα εκείνων που έχουν smartphones

vagelis da

ναι,μονο που το 4% της αγορας θα ειναι κατι εκατομμυρια…και οσα ειναι για μηλο,πανε ολα στην apple,ενω οσα ειναι για android,μοιραζονται σε χιλιους δυο

Panos7GR

@vaggelis da: Ναι αλλά όλοι εκείνοι που ανήκουν στο 90,1% του Android μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια Κινέζους χρήστες που χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google. Που αυτό σημαίνει έμμεσα χρήματα στην Google, άρα καλύτερες Nexus συσκευές. 😉

marios

δισεκατομμυρια?ερχονται και απο αλλους πλανητες?

Τάσος

Λογικό να έχει τόση απιχησει στα android γιατι η Sony η LG η Samsung φοράνε android ενώ ioS φοράνε μόνο ya iPhone οπότε γιαυτο έχει το 90% τα android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.