Android Ice Cream, Συνδιάζει Gingerbread, Honeycomb και Google TV

O κατακερματισμός που προκλήθηκε με την χρήση του Android 3.0 Honeycomb αποκλειστικά σε tablet συσκευές, συνοδεύτηκε από αρκετά επικριτικά σχόλια από την κοινότητα των developers και όχι μόνο. Το πρόβλημα αυτό θέλει να λύσει η Goolge με την νέα έκδοση του Android, την Ice Cream, η οποία όπως φαίνεται θα μοιράζεται τον ίδιο κώδικα με την υπηρεσία Google TV.

, Android Ice Cream, Συνδιάζει Gingerbread, Honeycomb και Google TV

Σύμφωνα με όσα επιβεβαιώνει η Google από την έκδοση Ice Cream και μετά, και τα 3 project θα βασίζονται στον ίδιο κώδικα. Τουλάχιστον προς το παρόν και με τις σημερινές δυνατότητες των τηλεοράσεων, δεν πρόκειται να δούμε το Android Ice Cream να τρέχει σε κάποια τηλεόραση, αλλά το γεγονός ότι η βάση του λογισμικού, το λεγόμενο AOSP, θα είναι η ίδια, εξασφαλίζει μια σειρά από πράγματα.

Κατ’ αρχάς εξασφαλίζει τις ταχύτερες ανανεώσεις του λογισμικού από την Google, αφού πλέον οι προγραμματιστές τις θα έχουν να αναπτύξουν όχι τρεις, αλλά έναν κώδικα. Κι αν αυτό δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα για τα Honeycomb και Gingerbread, για την Google TV είναι μια μεγάλη ανατροπή και ώθηση στην πορεία της. Εξ’ άλλου με το νέο κοινό AOSP (Αndroid Open Source Project) οι εφαρμογές θα έχουν πολύ μεγαλύτερη συμβατότητα μεταξύ των διαφορετικών πλατφορμών και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το γεγονός να δούμε ακόμα και το Android Market διαθέσιμο στην επόμενη αναβάθμιση της Google TV.

Όπως και να’ χει το μέλλον για τις πλατφόρμες της Google μοιάζει κοινό και αυτό αναμένεται να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην λειτουργία των συσκευών που τις χρησιμοποιούν και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα μας.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris

κατι μου λεει οτι θα βγει μεσα στο καλοκαιρι,
λογο του ονοματος.

Giorgos

Καλά έλεος, το Desire HD δεν έχει πάρει καν 2.3 και τώρα να βγουν τα 2.4;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ρε παιδιά το GALAXY TAB παίζει να πάρει καμιά αναβάθμιση να μην τους πάρει η ευχή;Άν δεν πάρει δεν ξαναπαίρνω Android θα το γυρίσω στην Apple…

Κώστας Βλαχάκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ, δεν έχουμε πληροφορίες για αυτό. Αν μάθουμε κάτι θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Panagiotis G.

Τα έχει παίξει η Google τελείως. Είτε Apple είτε Microsoft. To σιχάθηκα το παιχνιδάκι με τις αναβαθμίσεις που θέλουν νέα συσκευή να παίξουν

Δημος Φ.

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ & @Panagiotis G
Παιδιά το ότι δεν έχετε πάρει αναβαθμίσεις στο κινητό / ταμπλέτα των νέων εκδόσεων του Android δεν φταίει η Google αλλά η Samsung και η HTC (και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία το χρησιμοποιεί)που δεν τις παρέχουν. Και εγώ με Galaxy S ακόμα περιμένω την 2.3…

MANOS

Και πάλι καλά να λέτε…Εμείς με την motorola ούτε την 2.2 δεν έχουμε πάρει ακόμα την στιγμή που όλες οι άλλες οι εταιρίες έστω και ανεπίσημα παίζουν με 2.3

Κώστας Βλαχάκης

Η Motorola τουλάχιστον είναι μια από τις εταιρείες που ενημέρωνει για το αν και πότε θα αναβαθμιστεί το κάθε μοντέλο της, δες εδώ https://supportforums.motorola.com/community/manager/softwareupgrades στην κατηγορία EMEA (Europe Middle East – Africa).

Costas Blioumis

Καλα εσεις με τα Android πως αντεχετε να βγαινει καθε 6μηνο καινουρια εκδοση και να μην ειστε σιγουροι αν θα εχετε αναβαθμιση;;;;;;;;;; Εγω σαν “κοροιδο” της Apple, δεν θα το αντεχα αυτο -.- Αλλα τι λεμε τωρα…APPLE SUCKS! Σωστα?

Κώστας Βλαχάκης

Costas Blioumis, μην δυναμιτίζεις την κουβέντα. Σε παρακαλώ εξέφραζε την άποψή σε ήπιους τόνους, όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Kostas

Σωστά. Είναι καλύτερο να μην γίνεται καμιά αναβάθμιση, γιατί τα παλαιότερα μοντέλα δεν θα έχουν άμεσα (ή καθόλου) την αναβάθμιση. Να γίνεται κάθε 3 χρόνια.

Πάμε καλά? Σαφώς και το project του Android τρέχει πολύ γρήγορα. Και καλά κάνει. Δεν βλέπω τι ανατριχιαστικά σημαντικό έφερε η έκδοση 2.3 που πρέπει ντε και καλά κάποιος να αναβαθμιστεί.

Η 2.2 ήταν πολύ σημαντική (κυρίως λόγω ταχύτητας). Το αν το παγωτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, αυτό μένει να το δούμε.

Costas Blioumis

Sorry Κωστα… 🙂 Απλα ηθελα να το πω αυτο για τις αναβαθμισεις

Marios Basileiou

@Costas Blioumis Περιττο και ανωφελο φιλε μου:)
Απο μια αποψη εγω συμφωνω με χιλια!!!Λιγοτερος κοπος απο τους developers και καλυτερη συμβατοητα σε περισσοτερες και διαφορες συσκευες και ταμπλετες!Τωρα αν θα γινει συντομα αυτο…θα δειξει…Μηπως θα γινει τον Μαη??
Αν και δεν το βρισκω φυσιολογικο και σωστο να βγει καινουργια εκδοση τωρα που αρχισαν τα υπολοιπα να ακολουθουν και να εξαλειφονται οι παλιες εκδοσεις ειναι ευπροσδεκτη τετοια εκδοση φτανει να γινουν και μαζικα updates!!

DJ Radical

την ψυχη της στο διαολο έχει πουλησει η Google μου φένεται παντού βρίσκεται και σε λίγο και στην τοστιέρα μας
(έχει βγεί τοστιέρα με linux – για τον προγραματισμό της χωρις πλάκα)

Εμένα τουλάχιστον δεν νομίζω να με έλκυε κάτι τέτοιο – μου φένεται πιο χρήσιμο ένα media center pc…
δεν ξέρω η αυτοψία τι θα δείξει.

off topic mode τωρα
Πρν κάποια χρόνια κάποιες διανομές linux είχαν δώσει ενδείξεις οτι μπορει να πλησιάσουν το ότι έχει κάνει η google μέχρι τώρα πχ smartphones, media centers κλπ… τί γινανε όλλα αυτά?
πχ ubuntu tablet remix η ακόμα και mint μου ακούγονται πολύ ενδιαφέρων γιατι μόνο η google έχει κάνει τέτοια βήματα….?

ΓΙΑΝΝΗΣ

τα παιδιά της iphone να βάλουν ραδιόφωνο πρώτα, και μετά να μιλήσουν! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.