Το Lollipop στο 1.6% των Android συσκευών

Στο επίσημο διάγραμμα της Google με τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android κατάφερε επιτέλους να μπει η έκδοση 5.0 Lollipop, σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων 7 ημερών μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου του 2015. Στο διάγραμμα αυτό εμφανίζονται μόνο οι εκδόσεις του Android που βρίσκονται σε τουλάχιστον 0.1% των συσκευών οι οποίες ήταν ενεργές στις εφαρμογές Google Play.

Το Lollipop βρίσκεται, 3 μήνες πλέον μετά την επίσημη κυκλοφορία του, στο 1.6% των συσκευών αυτών, ενώ σύμφωνα με τα προηγούμενα δεδομένα που είχε αποκαλύψει η Google, τον Ιανουάριο δεν είχε φτάσει ούτε το 0.1%. Αύξηση παρουσιάζει και η έκδοση 4.4 KitKat η οποία πλέον βρίσκεται στο 39.7% των συσκευών, ποσοστό που ξεπερνάει τις διαφορετικές εκδόσεις του Jelly Bean ξεχωριστά (4.1, 4.2 και 4.3), αλλά όχι όλες μαζί, οι οποίες αθροίζονται στο 44.5%.

Μείωση παρουσιάζουν εκτός από το Jelly Bean και άλλες εκδόσεις, με το Ice Cream Sandwich 4.0 να πέφτει από το 6.7% στο 6.4%, το Gingerbread 2.3 από το 7.8% στο 7.4%, ενώ το Froyo κράτησε σταθερό το ποσοστό του στο 0.4%. Ενώ στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές ήδη αρκετές ναυαρχίδες έχουν δεχτεί αναβάθμιση σε Lollipop, στην Αμερική αρκετοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν καθυστερήσει τις αναβαθμίσεις αυτές, οπότε το ποσοστό του Lollipop ενδέχεται να έχει αυξηθεί αισθητά μέχρι τον επόμενο μήνα.

Τα mid και low range κινητά, ωστόσο, που αποτελούν σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό των συνολικών συσκευών Android, πιθανότατα θα περιορίσουν αυτή την αύξηση, καθώς η τελευταία έκδοση που θα λάβουν πολλά από αυτά θα είναι η 4.4 KitKat.

Lollipop 1.6% Android devices, Το Lollipop στο 1.6% των Android συσκευών

Ραφαήλ Ζιώρης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεόντιος

και εδώ φαίνεται η δύναμη της ααπλ στο αντίστοιχο άιος έχουμε μεγαλύτερη απορρόφηση ακα ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΙΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΥΣΗ ενώ στο αντρόιντ υπάρχουν και συσκευές χωρίς πλέι (ούτε νερό και ας πεθαίνω από δίψα δεν πίνω αν γράφει τούρμπο εξ)

Yiannis

Αν και στο android υπήρχαν μόνο οι συσκευές της Google, όπως γίνεται στο iOS που υπάρχουν μόνο της Apple και κανενός άλλου κατασκευαστή, το ίδιο ποσοστό θα υπήρχε. Όλες οι Nexus συσκευές τρέχουν την τελευταία έκδοση του android, εκτός του galaxy nexus που είναι θέμα του κατασκευαστή του επεξεργαστή που αποσύρθηκε από την αγορά και δεν παρέχει πλέον τους drivers. Δεν φταίει η Google που η Samsung, Sony, LG φορτώνουν το λειτουργικό με ότι βλακεία τους έρθει στο κεφάλι και κάνουν 100 χρόνια να βγάλουν την αναβάθμιση ή δεν την βγάζουν καθόλου.

λεόντιος

τα ίδια λέμε

Γιώργος Κ.

λεόντιε πιάσε στα χέρια σου ένα ipad mini με 8.1.3. (πλέον) και θα δεις πόσο “ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙ” την τελευταία αναβάθμιση…

cghera

Ε κάτσε να βάλουν KitKat πρώτα και μετά βάζουν και Lolipop

Λευτέρης

Το μεγαλύτερο αγκάθι του android, είναι η απορροφητικότητα των νέων εκδόσεων του λειτουργικού! Κάθε φορά, οι κάτοχοι περιμένουν πότε θα εδεήσει ο εκάστοτε κατασκευαστής να δώσει το update, και αν το δώσει βέβαια!

George06

Φέρτε Lollipop και G3 UI να τρελαθούμε!!!

dim

Κι εγώ είμαι στο 1,6% με lollipop και κάτι τρέχει στα γύφτικα σας λέω.
Απο το Jelly bean και μετά δέν υπάρχουν τρελές διαφορές.

Ο Λεόντιος κλπ καλύτερα να μασάτε όταν:
– αποκτήσατε δυνατότητες που είχε το android πρίν 4 χρόνια (αυτό μετράει κι όχι αν έχεις την τελευταία.. σαν να λές οτι το τελεύταιο μοντέλο fiat είναι καλύτερο απο μια παλιότερη ferrari)
– Η αγαπημένη σας τα έκανε τόσο σαλάτα τελευταια που ο κόσμος φοβάται να κάνει update.
– Της έκαναν μύνηση γιατί update ήταν τοσο σε όγκο που δεν χώραγε στη συσκευή.

Genesis

καλό το lollipop αλλά η google θα έπρεπε να δώσει βάση σε κάποια χαμένα εδάφη που είναι τα jelly bean 4.1-4.2 που ένα μεγάλο κομμάτι του android 38,2% έχει αυτό το update…..και σίγουρα φταίει ότι πολλές συσκευές από μαμίσιο έχουν το 4.1-4.2 και δεν έχουν πάρει ούτε ένα update.

πρώτα θα έπρεπε να δει αυτά και να τα μοιράσει σε 4.3-4.4 και να αφήσει ένα φυσιολογικό ποσοστό στο 4.1-4.2 και όχι το 38.2%…και μετά να βγάλει ακόμη μια αναβάθμισει όπως το lollipop.

naxxxman

Πραγματικα, γιατί πέφτετε θύματα των εταιριών? Μονο το 1.6% των android συσκευών τρέχουν lollipop. Και τι έγινε? Όταν πρωτοβγήκε το iOS 8, τα Windows 8, το Lollipop κτλ, ηταν όλα τους καλά και σταθερά? Που είναι το Α και το Ω σε ενα λειτουργικό. Όχι δεν ηταν. Όταν κυκλοφόρησε το iOS 8 το φορούσαν το 60-70% των Apple i συσκευών, ναι. Όμως το 60-70% αυτών των συσκευών είχαν προβλήματα και κολλήματα. Δεν λέω πως το Android δεν είχε, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμο. Ναι, μετα απο 1-2 firmware updates τα bugs λύθηκαν, όπως θα γίνει και με το lollipop. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το κινητό μου να τρέχει την τελευταία έκδοση, αλλά να τρέχει μια σταθερή έκδοση. Επίσεις υποστήριξη = μια σταθερή εκδοση και όχι τελευταία έκδοση. Οι εταιρίες, κυρίως η Apple, εκμεταλεύτηκε το γεγονος των updates, η μάλλον, των γρήγορων updates απο τις Nexus συσκευές. Και έκανε ολους εσάς να λετε βλακείες. Πρώτων, ξεχνάτε πως το Android, ρο καθαρό τουλάχιστον android είναι μονάχα σε Nexus συσκευές. Οποτε αν θελετε να συγκρίνετε i updates με android updates, κάντε μια σύγκριση μονο με τα Nexus, η με τα κινητά που τρέχουν vanilla android και μετα μηλαμε. Επίσεις, ας ανοίξει το λειτουργικό… Συνέχεια »

kostas32

Pedia exo ena lenovo a916 mipos kserete ean tha anavathmisti se lollipop ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.