Android: Το Lollipop κυρίαρχο με 32.9% – Στο 1.2% το Nougat

Με το Android Froyo να αποτελεί παρελθόν από τον προηγούμενο μήνα, η παλαιότερη έκδοση που εμφανίζεται πλέον στα επίσημα διαγράμματα της Google είναι το Android Gingerbread, το οποίο έχει ποσοστό 1%.

Οι νέοι αριθμοί της Google δείχνουν ότι το Android Lollipop καλά κρατεί στην κορυφή, αφήνοντας πίσω όλες τις άλλες εκδόσεις. Η έκδοση 5.0 έχει 9.8% και 23.1% η 5.1%, με το Lollipop να φτάνει στο 32.9%, έπειτα από την πτώση 0.5% από τον περασμένο μήνα.

Ακολουθεί το Android 6.0 Marshmallow, το οποίο κατάφερε να φτάσει στο 30.7% των Android συσκευών. Αν η πτώση του Lollipop συνεχιστεί, τότε στους πίνακες του επόμενου μήνα είναι πιθανό να δούμε στην κορυφή το Marshmallow.

Η πιο σημαντική έκδοση όμως δεν είναι ούτε η Lollipop, ούτε η Marshmallow, αλλά το Android Nougat. Δυστυχώς, αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που διατέθηκε, η τελευταία έκδοση του Android παραμένει ακόμη πολύ χαμηλά. Τα ποσοστά είναι 0.9% για το Nougat 7.0 και 0.3% για το 7.1. Σύνολο 1.2%.

Όλες οι παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google σημείωσαν πτώση μεταξύ 0.1% και 0.7%. Το Gingerbread διατήρησε το 1% του Ιανουαρίου.

android distribution, Android: Το Lollipop κυρίαρχο με 32.9% – Στο 1.2% το Nougat

android distribution, Android: Το Lollipop κυρίαρχο με 32.9% – Στο 1.2% το Nougat

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Καλά Ε σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον δεν ενδιαφέρεται κανείς μην περιμένετε να αλλάξει σύντομα αυτή η κατάσταση.

orion28

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί ο κόσμος να αλλάζει συσκευή κάθε 5 – 6 μήνες ή όποτε, τέλος πάντων, κυκλοφορεί νέα έκδοση του android. Πολλοί κράζουν την apple και την microsoft, αλλά οι συγκεκριμένες εταιρείες προσφέρουν μακροχρόνιες αναβαθμίσεις στις συσκευές τους, χωρίς να χρειάζεται να αγοράζεις συνέχεια νέο κινητό.

Genesis

orion28 επρεπε να υπαρχει 3 χρονια υποστηριξη στις αναβαθμεις σε ολες της android συσκευες η να μην βγαζει καθε 5-6 μηνες καινουριες αναβαθμυσεις. ειναι ενα προβλημα που ελπιζω καποτε να φτιαξει αν και δεν το νομιζω.

Ιωάννης jb

Εδώ να δω τους κολλημένους με το android λες κ είναι το τέλειο λειτουργικό σύστημα να δω τι θα πουν!!
Να δω αυτούς που όπου σταθούν κ όπου βρεθούν κραζουν apple κ microsoft οι οποίες πάντα δίνουν την τελευταία αναβάθμιση στην συσκευή που θα πουλήσουν στον καταναλωτή…
Για να μη παρεξηγηθω android έχω αλλά..
Ακόμα όμως κ οι καλύτερες που μπορεί να βρει κανείς σε αυτό το τομέα είναι παρατημενες!!
Οι υπόλοιπες υπό του μηδέν

ChristosT

Μετά θέλουν τα γί$$α με 1,5 και 2 χρόνια υποστήριξη σε αναβαθμίσεις, και αυτές μετά απο 1 χρόνο που βγαίνει το λειτουργικό να πουλήσουν.
Δώσε πόνο Apple και άστους να σκούζουν.
Ποτέ ξανά Android μέχρι να γίνουν άνθρωποι!!!
Δεν τους αξίζουν τα χρήματά μας…τελείωσε.
Όπως είπε και ο genesis 3 χρόνια…διαφορετικά υπάρχουν και αλλού κινητά.

ChristosT

Το Note 4 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ είναι το MONAΔΙΚΟ Note στην κυκλοφορία και Ευρώπη, και το γίδι η Samsung το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Για αναβάθμιση του 2016 και κινητό του 14′ που όφειλε να το αναβαθμίσει.
Μετά θέλουν να πουλάνε και συσκευές…οι τραγικοί.
Δεν γίνονται άνθρωποι αυτοί.

Γιώργος Κ.

Η Microsoft συμφωνώ ναι. Γιατί το lumia 640 και το 535 με 1 ραμ πάνε σχετικά καλά με Windows 10. Τώρα όσον αφορά στην Apple, εχετε δει ipad mini με λογισμικό ios 8 και πάνω; Πρώην κάτοχος (πλέον έχω το 4) και το ταμπλέτ αχρηστεύτηκε μετά την έλευση του 8. Καλά με το 9 η κατάσταση είχε γίνει ακόμη χειρότερη. Οπότε για ποιο λόγο δίνει 3 Χρόνια αναβαθμίσεις από τη στιγμή που οι πιο παλιές συσκευές της δεν μπορούν να τκς σηκώσουν; Απλά για να πει ότι τις έδωσε;

Τώρα στα καθέκαστα, τα nexus /pixel έπαιρναν πάντα περισσότερες αναβαθμίσεις, για τα άλλα είναι όλα θέμα μάρκετινγκ. Δίνουν 18 μήνες που είναι ένα σχετικά καλό χρονικό διάστημα για να αλλάξει κάνεις κινητό και επίσης έχουν τη διαφορά ότι ακόμη και φτηνά πλέον Android έχουν πολλούς πυρήνες και αρκετή ραμ κι έτσι νεότερα λογισμικά σε παλιότερες συσκευές τρέχουν σχεδόν απροβληματιστα. Κι έτσι κι αλλιώς το Android έχει σχεδόν το μονοπώλιο στον χάρτη με τα λογισμικά οπότε σου λένε αν θες να συνεχίσεις σε αυτό το λογισμικό και να έχεις νεότερες αναβαθμίσεις θα πρέπει να πληρώσεις. Κακό σκεπτικό, δε σημαίνει όμως ότι οι ιθύνοντες δεν σκέφτονται έτσι.

agnostos13

Νταξει…τωρα τι θελετε; Να υποστηριζουν καινουριο λειτουργικο; Αδοκιμαστο;
Ουτε 20 μηνες δεν εχει το Marshmallow οσο για το Nugat ουτε 6μηνο που κυκλοφορησε!
Αν δεν δοκιμαστει 2-3 χρονια δεν το προτιμανε!

Κ. Ζαρ

E τάξει, τραγικη η google. Αλλά ακόμα πιο τραγικoi είναι αυτοί που σκάνε 1000αρικο για iPhone, να κοροϊδεύουν τους χρήστες Android.Ειπαμε,ο καθένας πιάνεται κορόιδο εκεί που προτιμά ο ίδιος. Άλλος έχει λιγότερες αναβαθμίσεις και κατακερματισμενο λογισμικο(Android) άλλος πληρώνει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και δε μπορεί να κάνει ούτε τα βασικα(ios) άλλος έχει κλείσει το μαγαζί και επιμένει για σταθερότητα (WP). Ο κόσμος γεμάτος από θύματα που πληρώνει. Οπότε, όλοι έχουν μερίδιο.

Dr1ft_P0w3rsl1de

@ Ιωάννης_jb,

Ρε φίλε σ’έχουνε πάρει χαμπάρι και οι πέτρες, δεν το χεις καταλάβει? Ποιον δουλεύειες. Κράζεις τη Samsung και το Android 24/7 και έχει σημαία της Apple στο δωμάτιό σου και θες να πείσεις ότι έχεις και android κινήτο? Τι άλλο θα δούμε…

azriel84

S7 edge και ακόμα περιμένω… Μέσα στον Φλεβάρη μου είπαν. Ελπίζω να το πάρω πριν βγει το S8…. gtp εντελώς.

Σταύρος

Τα ποσοστά είναι τέτοια γιατί η υποστήριξη της αναβαθμισμένης έκδοσης του android, συνήθως ή δεν δίνεται ή δεν γίνεται να εφαρμοστεί κατευθείαν από την κάθε εταιρεία, λόγω developing. Μειονέκτημα; Ίσως, αν έχει δώσει κανείς +400€ για το κινητό του και τρώγεται…Το android είναι σταθερότατο λειτουργικό από το ICS και μετά οπότε πολλοί από μας τους χρήστες του (και δυστυχώς για αρκετούς εδώ μέσα, η πλειοψηφία παγκοσμίως), που δεν έχουμε πληρώσει ποτέ για συσκευή του, πάνω από 250€, δεν νοιαζόμαστε για αναβάθμισή του, κάθε 3 και λίγο γιατί απλά δουλεύει…Και δουλεύει πολύ καλά για ελεύθερο λειτουργικό που παρέχεται στο κάθε τελευταίο cubot, zopo και elephone…όλα τα άλλα είναι συζητήσεις για ανάλωση χωρίς σκοπό…Θέλετε ios; σε καλή μεριά…κάποιοι προτιμάμε τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε αυτές τις τιμές 😛

panos

Μου αρέσει που κράζεται για τις αναβαθμίσεις αλλα δεν έχετε αναρωτηθεί οτι οι επεξεργαστές δεν υποστηρίζουν μακροχρόνιες αναβαθμίσεις…Για αυτό δεν μπορούν μήπως?

ChristosT

Δηλαδή @panos στης Apple συσκευές που το 4s πήρε 4-5 χρόνια αναβάθμιση, και στους Desktop που αλλάξαμε με μία μητρική και έναν επεξεργαστή i7 4 λειτουργικά…οι επεξεργαστές ήταν εξωγήινης κατασκευής;
Μην παραμυθιάζεστε. Απλά οι Android κατασκευαστές θέλουν να σας πίνουν το αίμα και να αλλάζετε συσκευή κάθε 2 χρόνια.
Τα υπόλοιπα είναι για τους αφελείς.
Στο κάτω κάτω άς στύψει η Google το μυαλό της, να μην προγραμματίζει λειτουργικό που θέλει 40 πυρήνες και 3ghz (ΕΛΕΟΣ) επεξεργαστές.
Σας πουλάνε παραμύθι και το καταπίνετε αμάσητο.
Πηγαίνετε να δείτε ένα RASPBERRY με τί πόρους τρέχει και μετά δείτε τα χάλια της Google…

James

@Ιωάννης jb υπάρχουν επιλογές για όλους. Αυτό μόνο. Εγώ που θέλω updates παίρνω απο την εταιρία που τα δίνει. 7.1.2 τρέχω τώρα. Αυτός που θέλει design, παίρνει από την εταιρία που πουλάει design. Αυτός που θέλει bloatware παίρνει από την εταιρία με το bloatware.

Φυσικά υπάρχει πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις, αλλά ακόμα και εσύ που κατηγορείς πήγες και πήρες Android. Μην πάρεις για κάνα δυο χρόνια και θα δεις πως θα αλλάξουν.

giorgosgek

το s7 edge εχει παρει αναβαθμιση , η samsung την εχει βγαλει , τωρα αν δεν την εχετε παρει και δεν ειναι παντου παγκοσμιως , αυτο ειναι αλλο θεμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.