Android Lollipop, η by default κρυπτογράφηση μειώνει σημαντικά την απόδοση

Μεταξύ άλλων το νέο Android 5.0 Lollipop φέρνει by default κρυπτογράφηση κάτι το οποίο έχει κάνει και η Apple με το iOS 8 και όσον αφορά στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών είναι θετικό. Όπως φαίνεται όμως δεν είναι θετικό για την απόδοση των συσκευών που χρησιμοποιούν Android Lollipop.

Το νέο feature είναι απενεργοποιημένο σε συσκευές που αναβαθμίστηκαν εκ των υστέρων σε Lollipop, όπως είναι για παράδειγμα το Nexus 5 και πρέπει ο ίδιος ο χρήστης να το ενεργοποιήσει. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τα Nexus 6 και Nexus 9 που έχουν by default κρυπτογράφηση και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Όπως φαίνεται αυτή δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα εκ μέρους της Google διότι έχει συνέπειες στην απόδοση.

Το AnandTech πραγματοποίησε κάποια benchmarks στην κανονική έκδοση του Nexus 6 που διατίθεται στην αγορά και σε μια ειδική έκδοση που στάλθηκε από τη Motorola και δεν έχει ενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Nexus 6 χωρίς την κρυπτογράφηση ήταν πολύ πιο γρήγορο από την κανονική έκδοση.

Το test επαναλήφθηκε αντίστοιχα με το Nexus 5, και η επίδοση ήταν αρκετά μειωμένη όταν η κρυπτογράφηση ήταν ενεργοποιημένη.

Περιμένουμε να δούμε αν η Google θα δώσει κάποιο update που θα δίνει στους χρήστες Nexus 6 και Nexus 9 τη δυνατότητα να απενεργοποιούν την by default κρυπτογράφηση.

android lollipop by default encryption, Android Lollipop, η by default κρυπτογράφηση μειώνει σημαντικά την απόδοση

android lollipop by default encryption, Android Lollipop, η by default κρυπτογράφηση μειώνει σημαντικά την απόδοση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zaxarakis24

ωραίο λειτουργικό: 300 πυρήνες, 5 gb μνήμη, 50000 score στα antutu και έχεις lag. Μόλις βάλεις κρυπτογράφηση πέφτουν στο 20%. το iphone 4s που έχω, από iOS 7 σε 8 δεν άλλαξε καθόλου συμπεριφορά.

τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους από μόνα τους.

sarda

Ασε μας ρε Ζαχαρατε με τη μπακατέλα σου!

Prideous

Εγω πάλι που έχω 5s παρατήρησα μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα μετά την αναβάθμιση σε 8 και παρα πολυ lag σε απλά πράγματα που έκανα
Τωρα με το 8.1.1 κάπως καλύτερα

iphonakiasGR

Λοιπόν έχω εδώ και δυο μήνες το iPhone 6 και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό δεν ξανά πάω σε android γιατί θέλω τα λεφτά μου να πιάνουν τόπο και δν είμαι funboy απλά λέω αλήθεια. Επιπλέον τα windows phone είναι κάτι αντίστοιχο της apple σέβονται τα λεφτά του αγοραστή! Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη που με βοήθησες να κάνω την σωστή επιλογή

Makis

@zaxarakis

Πες τα. Και περιμένουμε γλυφιτζούρια και σαχλαμάρες. Το κόβω να το κάνουν εσκεμμένα. Παραμένω με 4.4.4 και όσο πάει. Βαριέμαι ανούσιες περιπέτειες.

zaxarakis24

@sarda

μπορεί να έχω μπακατέλα κατά εσένα, αλλά δουλεύει όπως την πρώτη μέρα που το αγόρασα: ούτε root, custom, dialers, launchers, κατσαβίδια, φορμάτ και αρκούδες – άλλη δουλειά δεν έχω, να ασχολούμαι όλη την ώρα με το κινητό για να το κάνω να κάνει το αυτονόητο: να δουλέψει!

αν είναι δυνατό τώρα, η καλύτερη συσκευή android το nexus 6, χωρίς bloat και τέτοια, με pure android να κάνεις μια αναβάθμιση και να πέφτει στο 1/3: η τιμή όμως σταθερή, δεν πέφτει όπως πέφτουν οι επιδόσεις – ε, αν αυτό δεν είναι απάτη, τότε τι να πω

Panos7GR

Ναι zaxarakis24, ότι πεις! https://techblog.gr/mobile/ios-8-1-1-update-new-bugs-9876/

Αυτό με την κρυπτογράφηση ακόμα δεν το κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτικά έτσι. Ας είχαν το ίδιο σύστημα με τώρα, απλά αντί να άφηναν την επιλογή στον χρήστη να την ενεργοποιήσει, να ήταν ενεργοποιημένη “από την μάνα του” κι εμείς άμα δε γουστάραμε να το “ξετικάραμε”.

Kostas

@zaxarakis24 Άστο φίλε. Μιλάς χωρίς επιχειρήματα. Κάτσε εκεί με το 4S σου για ακόμη 5 χρόνια. Χωρίς να έχεις δουλέψει ούτε μια μέρα φουλ κάποια σοβαρή Android συσκευή, τολμάς και συγκρίνεις τώρα ποιο; Το 4S. Δε το δέχομαι. Και άσε το αυτονόητο να το κάνει και κινητό του 2000.

Γιώργος

Ο άλλος έρχεται να μας την πει με το κινητό που έχει οθονούλα 3.5″ , ακόμη και στα jumbo τα κινητά για παιδάκια μεγαλύτερη οθόνη έχουν…για κάμερα , μπαταρία κτλ. δεν γράφω καν , αν και αυτά της πλάκας είναι στο συγκεκριμένο τεχνολογικό απολίθωμα…εδώ είναι ξεπερασμένα στο iphone 6 που βγήκε πριν ένα μήνα.

iphonakiasGR

Kosta τουλάχιστον αυτός μπορεί να κάτσει αλλα 5 χρόνια με το 4s σε αντίθεση με ένα android phone που μετά απο ένα χρόνο είναι για πέταμα και επιπλέον ούτε εσύ έχεις κάποιο επιχείρημα!αμα θέλεις μπορώ να σου πω παρα πολλά παράπονα για android.

george

Καλά τώρα μπήκαν όλοι οι δυσαρεστημένοι με τις αναβαθμίσεις ios να μιλησουν. Εγινε το ipad 2 αχρησιμοποίητο και δεν μπορω να γυρίσω πισω. Κάνει μια ωρα να ανοίξει μέιλ και κανένας δεν το λέει. Και μην πείτε για set up as new…είναι δοκιμασμένο. Το nexus5 στην αναβάθμιση του lollipop το ίδιο γρήγορο μου ειναι με πριν σε απόκριση. Και το nexus 5 με 4.4.χ κρυπτογράφηση έριχνε ταχύτητες, το έχουν συγκριτικά εδώ και χρονο. Για αυτό λένε να ενεργοποιείται η επιλογή σε high end κινητά. Αν θες να μεταφέρεις δεδομένα με το κινητό σαν δίσκος εξωτερικός δεν βάζεις κρυπτογράφηση, καις κ εξτρα μπαταρία να κανει κωδικοποίηση των δεδομένων… Ξέρουμε τι συμπαθεί το anantech, μας το έδειξε κ ο δημιουργός του.

giorg

@zaxarakis24 υπάρχει μια κύρια διαφορά το android είναι full έκδοση το ios που πήρες ΟΧΙ…..

Kostas

@iphoneakiasGR
Φίλε μου δεν ήθελα να το παίξω έξυπνος, απλά ήθελα να βάλω τον φίλο στην θέση του γιατί λέει κάτι άστοχο. Ξέρω πολύ καλά ότι το 4S είναι μια πολύ καλή συσκευή για την χρονολογία της, αλλά πρέπει και εκείνος να ξέρει ότι μετά απ το ios δεν είναι το χάος.

Όσο για το πέταμα… Με άλλα λόγια μου λες τώρα να πετάξω το Note 3 έτσι;

zaxarakis24

δεν υποστήριξα ότι έχω την καλύτερη συσκευή του κόσμου, αλλά το ότι νέα συσκευή που παίρνει το τελευταίο λειτουργικό πέφτει δραματικά σε επιδόσεις.

έχω συσκευή πενταετίας και ξέρω πού μπορώ να φτάσω: είπα ότι δουλεύει, με περιορισμούς στην τελευταία έκδοση.

αλλά εδώ μιλάμε ότι πας και αγοράζεις καινούργιο τηλέφωνο (καινούργιο, σαν το nexus 6) και γίνεται ο χαμός. μην αναφέρουμε τώρα ναυαρχίδες android 2ετίας που δεν θα πάρουν καν τη νέα έκδοση. τι συγκρίνουμε ;

δεν συγκρίνω iphone 4s με nexus 6, αλλά το ότι πυρήνες, τσιπάκια, κτλ. είναι απλά να ‘χουμε να λέμε.

είχα android συσκευή, sony xperia T και είχα φοβερή ταλαιπωρία: και μιλάμε για ναυαρχίδα αρχές του 2013 που την είχα αγοράσει 2-3 μηνές αφού κυκλοφόρησε.

tiamat

παιδια τα 4-4s ειναι απο τα μονα κινητα που τα μπεζελ τους ειναι μεγαλυτερα απο την οθονη!!!!!!!!
(49%οθονη51%μπεζελ αν θυμαμαι καλα) ,οποτε τι να μας πει καποιος οταν τρωει γκολ απο τα αποδητηρια…

η google θα διορθωσει τις οποιες αστοχειες με τη 5.1 ,5.2 γι’αυτο δε πρεπει να βιαζομαστε να παρουμε μια αναβαθμιση στο κινητο μας (htc m8, lgg3,s5 κλπ,που εχουνε ανακοινωσει γρηγορες αναβαθμισεις)

Αλέξανδρος

Όλοι οι πικραμένοι στο άρθρο με τα προβλήματα του 8.1.1 ios downdate, εδώ μιλάμε για σοβαρό os.

Προς iphoneakias

ναι, δεν είσαι fan boy γι αυτό έχεις βάλει nickname “iphoneakias”… πούλα αλλού την τρέλα σου

Γιώργος Κ.

Ρε παιδιά ας ξεκινηςουμε από το προφανές : από ποτε το 4s ειναι συσκευή 5 ετών; Οκτώβριο του 11 βγήκε. 3 ετών και κατι ειναι!

thomas

Λοιπόν, για πείτε μας εσείς τα Apple fanboys, την έχετε περάσει όλοι την “αναβάθμιση” σε ios 8;

Γιατί κάτι φιλαράκια που έχω αρνούνται να την περασουν και μένουν πεισματικά στην 7άρα.

Βασίλης

Thomas
Εχω την ios 8.1.1 σε 5s , 5 , iPad mini…
Καθολου lug
Πολυ γρήγορα σε όλα τους
Πολυ ωραίες προσθήκες στο messaging και notification centre widgets
Γενικα η πιο ολοκληρωμένη εκδοση
Να προχωρήσετε άμεσα σε ενημέρωση, μην τρελαίνεστε με σχόλια αντίθετα…δεν ειναι ο κανόνας!!!
Περισσοτερα θα κερδίσετε παρα θα χάσετε!
Κάντε και no problem

Πέτρος Π

Παιδιά κάνετε ακριβώς σαν τη διαφήμιση της Nokia παλιότερα με το γάμο, τη θυμάστε? Που πλακωνόντουσαν οι χρήστες i-phone με τους χρήστες android για κάτι βλακείες, ενώ οι χρήστες windows phone απλά καθόντουσαν και τους κοιτούσαν σπάζοντας πλάκα… Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην τρίτη κατηγορία!!

Μήνας

Γιατί πάντα πρέπει να βάζετε ταμπέλα σύμφωνα με τα δικά σας? Υπάρχουν χρήστες που θέλουν να πειράζουν τα κινητά τους να περνούσε καλούδια χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν όλο το software, υπάρχουν άλλοι που θέλουν καλές τιμές και αυτό δεν γίνεται σε μονοπώλιο εταιρίες, άρα γιατί κάθε φορά πρεπει να βλέπουμε τέτοια σχόλια… Συνείδηση δεν έχετε μερικοί?

Γιωργος Κ.

Thomas εγώ χωρίς να ειμαι apple fanboy(έχω και τα 3 λογισμικά) δυστυχώς έκανα την αναβάθμιση στο iPad mini μου. Η 8 μέχρι 8.0.2 ήταν απίστευτα χαλια και γενικά παρατήρησα σε διάφορα sites κκ αλλου που παραπονούνταν όπως εγώ (κάτοχοι 4s/mini/iPad 2). Με την 8.1 κάπως έστρωσε ενώ με την 8.1.1 έγινε σχετικά καλό χωρίς όμως να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αλλα παιδιά ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας: Τα νούμερα μίλησαν: Καμια σχέση από το 6 στο 7. Το ποσοστό που πήγε από 7 σε 8 είναι κατά πολύ λιγότερο καθότι η 8 παρουσίασε αρκετά θέματα που επίκειται (εύχομαι) να διορθωθούν.

dark_master

Ρε παιδιά γιατί σκάτε αν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε?
Επίσης αφού δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί σαν χαρακτηριστικό στο Nexus 6 πως έκαναν τα παραπάνω tests?

όπως και να έχει. Από τη στιγμή που αφορά την ασφάλεια της συσκευής θεωρώ ότι κάποιοι δεν θα έχουν πρόβλημα με αυτό. Επίσης από τη στιμγή που δεν ξέρουμε τι τύπο Nand έχουν χρησιμοποιήσει ας περιμένουμε καλύτερα μέχρι να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.

https://blog.gsmarena.com/benchmarks-show-iphone-6-6-plus-units-slower-storage/

Μάκης

Xperia Z μετά από 18 μήνες με 4.4.4 (θα πάρει και 5) λειτουργεί άψογα ακόμη, δεν έχω παράπονο.

Χρήστος Σαμ

Εγω γιατι παντα θυμαμαι τις nexus συσκευες να τα πηγαινουν χαλια στα benchmarks ενω ηταν τα πιο γρήγορα android?
Να θυμισω οτι περσι συσκευες με sd800 οπως το g2 πιανανε 30000 κ κατι στο antutu ενω το nexus5 γυρω στις 24000,αρα το ιδιο θα συμβαίνει κ εγωπιστευω…

Ανδρέας

Τι έγινε; anandtech λέγεται τώρα η nsa ;;;;;
Πιο μετά θα βγάλουν και άρθρο οτι δεν λειτουργει καλά; οτι αμα χρησιμοποιούμε κρυπτογράφηση θα χαλασουμε τη συσκευή κλπ;;;;

omg

Ασχοληθείτε κ άλλο ποια μάπα είναι καλύτερη από ποια κάνοντας ανούσιες συγκρίσεις .
Είστε όλοι σας θύματα του υπερκαταναλωτισμού κ οι εταιρίες σας εκμεταλλεύονται , γελάνε μαζί σας όσο τους γεμίζετε τις τσέπες , όλοι σας πενεύεστε τη κάθε βλακεία που έχετε αλλά κανένας σας δεν το κρατάει πάνω από 5ετία, τσακωθείτε κ άλλο λοιπόν για το ποια μπακατέλα έχει καλύτερη μπαταρία , όταν ένα nokia του 2000 κρατούσε 10 φορές περισσότερο και δεν ‘laggare’ καθόλου .
Έχετε τυφλωθεί όλοι σας κ έχετε πέσει στη παγίδα τους , κανένα κινητό δεν σχεδιάζετε για να κρατάει ,πάντα θα χρειάζεστε αναβάθμιση και αν δεν είναι λόγω απαξιωμένου hardware θα ναι λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του software . Αντί λοιπόν να χάνετε το χρόνο και το χρήμα σας δεν αυξάνετε λίγο τις απαιτήσεις σας σαν καταναλωτές ;
Διαφορετικά ξυπνήστε και σκεφτείτε θέλετε κινητό ή υπολογιστή που να χωράει στη τσέπη;

Kimi_R*

Επειδή και οι μεν και οι δε λέτε πράγματα από την φαντασία σας, επειδή για κάποιο λόγο θέλετε το κινητό σας να είναι το καλύτερο (λες και θα κερδίσετε κάτι…), για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον στην επιλογή ενός κινητού και να ανταλλάξουμε απόψεις καλό θα ήταν να μιλάμε για κινητά που έχουμε προσωπική εμπειρία και όχι για κάτι που “ακούσαμε” ή “το είδα σε βιντεάκι” ή ότι πλάθει η φαντασία μας…. Για παράδειγμα λέει ένας φίλος παραπάνω αν έχεις Android μετά από ένα χρόνο είναι για πέταμα. Γιατί το λες αυτό φίλε μου; Είχες και το πέταξες; Τι πρόβλημα σου δημιούργησε; Ποιο μοντέλο ήταν να μην το πάρουμε και εμείς; Δεν μπορείς όμως να κατηγορείς όλα τα Android επειδή εσύ την πάτησες με ένα! Και για να στο αποδείξω αυτή τη στιγμή που μιλάμε χρησιμοποιώ 2 νούμερα με: 1) SonyEricsson Xperia X8, τέλη 2010, v2.1 (Eclair), κάπου στα 160ευρώ 2) Sony Χperia S, καλοκαίρι του 2012, v4.1.2 (Jelly Bean), 300ευρώ Και όταν πήρα το S έδωσα δώρο στην κοπέλα μου το: 1) SonyEricsson Xperia neo V, τέλη του 2011, v4.0 (Ice Cream Sandwich), 200ευρώ 3 κινητά, δουλεύουν όλα απροβλημάτιστα, ειδικά για το Xperia S τι να σου πω…… Συνέχεια »

eleonora

Προς τον zaxarakis24 που προφανως δεν ξερει τι λεει:Το galaxy s2 που κυκλοφορησε νωριτερα απο το iphone 4s συνεχιζει να ειναι ανωτερη συσκευη απο το 4s,και πολυ πιο φθηνη.Δεν θα αναφερθω στο original note,που και αυτο ειναι ανωτερο απο το iphone 4s,και μαντεψε;;;Εχει την ιδια αναλυση οθονης που εχει το iphone 6 3(!!) χρονια μετα.Προφανως ενα λειτουργικο το οποιο τρεχει σε αναλυση 960Χ640 θα εχει πολυ λιγοτερες απαιτησεις.Και ναι,σε οποιον βαριεται τη ζωη του και δεν θελει να βαζει custom roms και να αξιοποιει στο μεγιστο το κινητο του,ας παρει iphone,και ας συνεχισει να του δινει η μαμα του το γαλα!!!Για ολους τους υπολοιπους που εχουν μαθει απο το 2003 και εποχες symbian,να πειραζουν τα κινητα τους και να τα κανουν οπως γουσταρουν,αστους να ψαχνουν την τροφη τους μονοι τους,πασσακα μου!.

Makis

@ omg

Ωραίος, συμφωνώ ότι το παραγ…ε. Και να ήτανε ότι κρατάμε συσκευές 5 χρόνια. Πα´ στο διάολο…εδώ μιλάμε για κάθε χρόνο 600άρες για τις ναυαρχίδες. Τα ᾽χεις δεν τα ᾽χεις…

Makis

@ Kimi_R*

Φίλε, έπεσε από τη μηχανή, το πάτησε αυτοκίνητο και δεν έπαθε τίποτε…εντάξει φίλε…μου ‘φτιαξες το βράδυ 🙂

Kimi_R*

@Makis Για την ακρίβεια είμαι θάλασσα, γυρναω απο μπανιο, πήγαινα πολύ σιγά, νιώθω κάτι να πεφτει, πιάνω την τσέπη (ναι έχω μαγιω με τσεπη) βλέπω μου λείπει το κινητό, κοιτάζω πίσω το βλέπω στα 50 μετρα στην άσφαλτο και ενα αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να το πατήσει, ώσπου να κάνω το οτιδήποτε είχε ηδη γίνει η ζημιά… Δεν ξέρω πόσο, πως και που το πάτησε, με το που το είδα είπα αυτό ηταν… Πλησίασα, αλλου το καπάκι αλλου το κινητό, το σηκώνω και τελικά δούλευε κανονικά!! Απλα είχαν σπάσει τα μισά κουμποματα στο καπάκι (ακόμα σπασμένα είναι) και οι δυο γωνίες του κινητού απο μπροστά! Ναι, το καταλαβαίνω, και εγώ αν μου το λέγαν δεν θα το πίστευα όμως έγινε, αν θες σου στελνω κ φωτο, ίσως απλα να ήμουν τυχερός, ίσως να μην το πάτησε καλοβολα όμως το κινητό ζει!!

Πάντως κ ενα Samsung clamshell που είχε η μάνα μου κ το πάτησε καταλάθος ο πατέρας μου με το αυτόκινητο μετα όταν το πειραμε λειτουργούσε κανονικά αλλά έκανε ενα βαθούλωμα στην μπαταρία και δεν φορτιζε, λειτούργησε απλά μέχρι που τελειωσε η μπαταρια!

Ειπα να στο φτιαξω λίγο ακόμα 😉

Makis

:))) ωραίος Κιμ… Τώρα εξηγείτε… Αστιευόμουν έτσι;

giannogeorge

Έχω Galaxy S3 (αγορά Δεκέμβριος 2012) και με Official έκδοση 4.3. Τι να πω; η συσκευή έχει βαρύνει πολύ. Δεν θα πω ότι είναι για πέταμα αλλά τρώει συνέχεια αρκετές καθυστερήσεις.
Φίλος με iPhone 4S (κινητό τριετίας) και με την τελευταία έκδοση, δεν κολλάει πουθενά. Άλλος φίλος με iPhone 4 (κινητό τετραετίας) και με την 7.0 το έπαιζε απλώς ανεκτά αλλά με lag. Φίλοι μου με Android LG L9 II, Sony Neo V, Galaxy Core και μετά από έναν χρόνο έγιναν δύσχρηστα λόγω μικρής μνήμης (και το L9 II έχει 1GB). Φίλος με το πρώτο Nexus 7 tablet και το έχει στείλει στο σέρβις επειδή κόλλησε στην boot οθόνη. Υποθέτω μετά από την τελευταία αναβάθμιση.

Ας κάνει ο καθένας ό, τι θέλει, η δική μου προσωπική εμπειρία και αυτή από φίλους, είναι η παραπάνω. Παρόλα αυτά, ΔΕΝ τους έκανε να σκεφτούν να φύγουν από Android. Εμένα; μου περνάει ως σκέψη. Αυτά.

inblx

Είπα και εγώ μια φορά να κάτσω να διαβάζω τα σχόλια σε ενα άρθρο. Και το μετανιώνω. Για να καταλάβω. Τώρα από Android Phone vs iPhone το πήγαμε σε iOS vs Android και όχι για το λειτουργικό αλλά για updates. Και μετά απο αυτό, το πήγαμε στο θεμα “ποιες συσκευές δουλεύουν ακόμα καλά, πολύ καιρό μετα την κυκλοφορία τους”. Ρε πάμε καλά…?!?! Μπορεί να είμαι λάτρης της τεχνολογίας, και “καμένος” με Android κινητά η tablet. Και ναι μπαίνω καθημερινά στο Techblog για να δω τι νέα υπάρχουν πάνω στην τεχνολογία. Αλλά το techblog.gr, εκτός από ένα απλό site, είναι και blog. Που μπορείς να αφήσεις σχόλιο/σχόλια πάνω στο θέμα. Πιστεύετε πως είναι ωραίο το να μπαίνει κάποιος και να διαβάζει ένα “group chat” από 3-4 άτομα που μαλώνουν για ένα θέμα το οποίο δεν θα υπάρχει σε λιγο καιρό…!?!?!? Επίσεις τι θέλετε; Να αγορασετε ενα κινητό, η μια συσκευή τέλος πάντων, και να σας παρέχει η εταιρία updates για πανω απο 3 χρόνια? Σαφώς το iPhone θα δουλεύει καλύτερα επειδή η apple την τελευταία φορά που έδωσε update στο 4s είχε πανω κάτω 6 συσκευές να αναβαθμίσει και η Samsung είχε πόσες; 20??? Και στην τελική ποιο είναι το πρόβλημα?… Συνέχεια »

Μήνας

Υπάρχουν πολύ παράγοντες που απλά σας κάνει κάποιους να νιώθετε μίσος με της εταιρείες Αν ένας εργαζόμενος πχ από το πλαίσιο σας πούλησε μια συσκευή ενός χρόνου πριν που δεν είταν ναυαρχίδα και δεν θα έπερνε τα τελευταία updates σε μια ακριβή τιμή για την περίοδο αυτή, δεν σας φταίει η εκάστοτε εταιρεία ούτε το λογισμικό.. Υπάρχει κόσμος που δεν καταλαβενει πια είναι η 4.3 που λέει ο υπάλληλος ότι φοράει ούτε ξέρει αν κοικλοφοροι η 4.4 και πάει έτσι Από την άλλοι με το Android είναι εύκολο να κατεβάσεις εφαρμογές μη εγκεκριμενες με ένα απλό ξετηκαρισμα μιας και είναι το ανοιχτό λογισμικό που όλοι λέμε, διάφοροι το κάνουν και μετά δεν έχουν ιδέα τι έκαναν και πως το διορθωθούν, κράζουν όμως το λογισμικό η την εταιρεία.. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί με το ios γιατί πολύ απλά θα χρειαστείς jailbreak (και δεν νομίζω να ακούει κανένας κάποιον με jailbreak να κράζει το ίδιο το λογισμικό γιατί ξέρει πολύ απλά τι εκανε) είναι απλά πράγματα και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε σε κάθε άρθρο το μακρύ και το κοντό του καθενός με ότι νομίζει Εμένα με βολεύει το Android για την ελευθερία που έχω, με βολεύει που είναι ανταγωνιστές η… Συνέχεια »

nikossz

Τι να πω κι εγω… Κατοχος ipad 4 και grand neo εχω φτασει σε σημειο να παρατηρω lags στο ipad και οχι στο grand neo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.