Android: Πάνω από τις μισές συσκευές έχουν Jelly Bean και KitKat

Την ώρα που έχει ήδη ανακοινωθεί το Android M κατά τη διάρκεια του Google I/O 2015, σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Google, το Android Lollipop έχει εγκατασταθεί στο 12.4% των συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά χαμηλά αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεπέρασε το 10%.

Η Google συνέλεξε τα δεδομένα το 7ημερο που έληξε 1η Ιουνίου και βασίστηκε στις συσκευές που χρησιμοποίησαν το Google Play.

Το Android 5.1, που είναι η τελευταία έκδοση του OS, έχει εγκατασταθεί μόλις στο 0.8% των συσκευών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα Nexus είναι αυτά που φέρουν το Android 5.1, αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει τους επόμενους μήνες. Η έκδοση 5.0 είναι αρκετά πιο διαδεδομένη αυτή την στιγμή και βρίσκεται στο 11.6% των συσκευών.

Τέλος, αν και το ποσοστό του έχει πέσει τους τελευταίους μήνες, το Android 4.4 KitKat παραμένει ακόμη η πιο δημοφιλής έκδοση με εξάπλωση που φτάνει το 39.2%. Το JellyBean που περιλαμβάνει 4.1, 4.2 και 4.3 έρχεται δεύτερο, με ποσοστό που φτάνει στο 37.4%.

Android: Πάνω από τις μισές συσκευές έχουν Jelly Bean και KitKat, Android: Πάνω από τις μισές συσκευές έχουν Jelly Bean και KitKat

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Κάτι να έκανε η Google να το άλλαζε αυτό; Μια ROM με stock Android ή κάτι πιο κερδοφόρο για αυτήν. Πολλά και διαφορετικά σε τιμές και χαρακτηριστικά σε στυλ Nexus, Motorola και Android One.

lefteris t.

Γιατί να κάνει κάτι η Google?
Τι την νοιάζει ποιός έχει το τελευταίο λειτουργικό τις?για αυτό υπάρχουν τα Nexus οποίος θέλει αναβαθμίσεις τα πέρνει όλοι οι άλλοι ας κάτσουν να κλαίγοντε με το jelly bean!

Nick

KitKat 4.4.4, για μένα ό,τι πιο καλαίσθητο υπάρχει, φορεμένο σε Xperia Z3 με το απίστευτα αλαγκάριστο UI του…και ταχύτατο και καλαίσθητο (σε αντίθεση με το Lollipop που το βρίσκω πισωγύρισμα της Google σε θέμα εμφάνισης).

KostasB

Θα έπρεπε οι εταιρείες να δίνουν την επιλογή στην πρώτη εκκίνηση της συσκευής να επιλέγουν τι θέλουν για λογισμικό, αν θέλουν το εκάστοτε της κάθε εταιρείας ή στοκ android. Έτσι θα λύνονταν πολλά προβλήματα…

forneverarrow

Αν δε βάλει χαλινάρι στον κάθε άχρηστο κατασκευαστή η Google το Android θα αρχίσει να χάνει κόσμο. Δεν επιτρέπεται συσκευές που έχουν τα specs να μη δέχονται την τελευταία έκδοση, ενώ άλλες πιο αδύναμες να βγαίνουν με αυτή (τα παραδείγματα άπειρα). Και είναι δυστυχώς μόνο η Apple αυτή που εφοδιάζει συσκευές με updates ακόμα και μετά από 4 χρόνια…

Και επιτέλους, τα Nexus δεν είναι η κορυφή ούτε αξίζουν περισσότερο από άλλες high end συσκευές. Σε θέμα επιπλέον καινοτομιών και δυνατοτήτων δεν πιάνουν μια δίπλα σε ενα S6 ή το G4. Μόνο updates έχουν και κάποια δυνατά specs. Και είναι και δυσεύρετα κάθε φορά.

NikosAr

Αυτά είναι … για τους Ζουλού …
@Nick κι εγώ ένα με Symbian που έχω είναι ότι καλύτερο !!! χαχαχαχα ….
Περιμένω τα καθρεφτάκια … απλά δεν υπολογίζουν κανέναν, βγάζουν νέες εκδόσεις, νέα μοντελα κινητών, νέα νέα νέα και γι αυτά που έχεις πάρει πριν λίγο καμια μεριμνα .. μόνο να αγοράσεις καινουργιο θέλουν …αυτά συγνώμη αν σας κούρασα

nikos7

ειμαι στο 5.6% yeahh

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.