Android M: Άνοιγμα εφαρμογών με το δαχτυλικό αποτύπωμα;

Η Google είναι ανάμεσα στις εταιρείες που θέλουν να βάλουν τέλος στην απομνημόνευση όλων κωδικών, μέθοδος η οποία έχει φανεί ότι δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Android M, που αναμένεται να ανακοινώσει 28 Μαΐου στο Google I/O developer conference, θα συμπεριλάβει “native fingerprint authentication”.

Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας δαχτυλικού αποτυπώματος απευθείας στο Android, οι χρήστες θα μπορούν να μπουν σε όλες τις υποστηριζόμενες εφαρμογές χωρίς να εισάγουν κωδικούς. Οι χρήστες του iOS είναι ήδη οικείοι με την χρήση του δαχτυλικού αποτυπώματος αντί για εισαγωγή κωδικών. Η διαδικασία αυτή είναι πιο γρήγορη και ασφαλής.

Ωστόσο, ταυτοποίηση μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος θα απαιτεί συσκευή με fingerprint sensor και ακόμη δεν υπάρχουν πολλά Android smartphones με τέτοιους αισθητήρες, εκτός από κάποιες ναυαρχίδες αλλά όσο περνάει ο καιρός αυτό θα αλλάξει.

Η Google αρχικά σκόπευε να βάλει αισθητήρα αποτυπωμάτων στο Nexus 6 αλλά δεν το έκανε διότι η Apple είχε κλείσει συμφωνίες με τους top προμηθευτές και η Google έκανε πίσω τελευταία στιγμή.

Όπως πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για όποια πληροφορία διαρρέει, και περιμένουμε να μάθουμε σε λίγες μέρες τι θα ανακοινώσει η Google.

Android M: Άνοιγμα εφαρμογών με το δαχτυλικό αποτύπωμα;, Android M: Άνοιγμα εφαρμογών με το δαχτυλικό αποτύπωμα;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος Γ.

καιρός ήταν!! Επιτέλους 😉

Κώστας

👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿

Μιχάλης

Αντε μήπως και λειτουργήσει επιτέλους το δαχτυλικο αποτύπωμα στην cyanogenmod 12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.