Android Market, Ξεπέρασε σε downloads τις εφαρμογές του App Store

Ανεβάζει ταχύτητες το λειτουργικό σύστημα Android. Μέχρι σήμερα το App Store της Apple περιφανευόταν για ποσότητα και ποιότητα διαθέσιμων εφαρμογών όμως το Android ανεβαίνει σημαντικά. Πρόσφατα ξεπέρασε τις 500.000 εφαρμογές ενώ σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ABI διατηρεί το 44% των downloads σε εφαρμογές παγκοσμίως έναντι 31% του iOS.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πιο είναι το ποσοστό των δωρεάν εφαρμογών στα δύο Application Stores όμως πιστεύω ότι περισσότερες είναι οι free στο Android Market. Άρα ίσως και σε αυτό αν βασίζεται η διαφορά των δύο “καταστημάτων” ενώ σίγουρα παίζει και το ρόλο του ότι οι διαθέσιμες Android συσκευές είναι δεκάδες (27% της αγοράς των tablets) σε σχέση με τις iOS (iPad, iPod Touch, iPhone).

, Android Market, Ξεπέρασε σε downloads τις εφαρμογές του App Store

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Themis St

συγχαριτηρια ! 3.000 διαφορετικες εταιριες περασαν ΜΙΑ !

mihalis

Άρα ANDROID είναι το μέλλον γιατί όλοι εκεί θα τρέχουν να αναπτύσουν εφαρμογές…

Menelaos

Μια επισήμανση απλώς , δεν είναι 3000 εταιρίες που πέρασαν μία. Δεν γράφει εφαρμογές μόνο η google για το android market. Πράγμα που συμβαίνει και στο app store της apple. Εφαρμογές γράφουν όλοι οι χιλιάδες developers, τόσο σε android όσο και σε ios πλατφόρμα.
Φιλικά

kats

Σωστός ο μενέλαος..απάνω τους αδέρφια και τους φάγαμε..

Exploticon

χαχαχαχαχαχα τι λενε ρε υπαρχουν πανο απο 100 android κινητα και τοσο καιρο δεν ειχε ξεπεραση το apple store στα downloads Fail

Kotsos

@Exploticon εγω ξέρω οτι τα Ελληνικά σου είναι Fail !!

symmetryboy

Τα νουμερα αυτα δε δινουν σαφη εικονα για οποιοδηποτε store ή market.
To appstore εχει περισοτερα παιχνιδια και καλυτερη ποιοτητα σε καποιες εφαρμογες ενω το android market εχει ολοκληρες κατηγοριες εφαρμογων (live wallpapers, launchers και τα themes αυτων, widgets κα) που δεν εχει το appstore…
Δεν πρεπει να μενουμε μονο στα νουμερα αυτα αλλα στο ποια πλατφορμα καλυπτει περισσοτερο τις αναγκες μας.

Moisis

παιδιά μην τσακώνεστε άδικα…ο καθένας με αυτό που προτιμάει…android προτιμώ και εγώ αλλά δεν θα τσακωνόμαστε τώρα!!!

george_p

Καλά είσαστε απίστευτοι !!!

Tron

Windows Phone…πλεον αυτο ειναι το εναλλακτικο. Τα αλλα ειναι αρκετα mainstream 😛

Ακυρο με το θεμα το ξερω, αλλα αφου αρχισε το “fight” ειπα να πω κατι χαλαρο..

Jimis

Μπράβο στην Google ρε παιδια!
Κατάφερε να περάσει το AppStore αφου πρώτα συμμαχισε με καμία 30αρια εταιρίες!
Χωρίς αυτές η google δεν θα ήταν τίποτα μόνο με τα δικα της κινητα(α ξέχασα…και τα nexus πάλι δεν είναι δικα της).Ας συγχαρούμε λοιπόν την google και το Android Market για την επίτευξη του στόχου αυτού!

Max91

Έφαγε σκόνη το App Store από το Αndroid Μarket…. 🙂
και ας κάτσει κανείς να λέει ότι είναι 300000 εταιρίες εναντίον μιας και πάλι την σκόνη δεν την γλυτώνει το App Store….

ASDF

@Jimis

Χμ; Η επιλογή του hardware είναι δουλειά της Google, από εκεί και μετά αναθέτει τη κατασκευή σε 3ο. Όπως κάνει και η MS.

Το ίδιο πράγμα κάνει και η Apple. Τα iPhone δεν είναι δική της τεχνολογία: Ο επεξεργαστής φτιάχνεται από τη Samsung, η Retina οθόνη είναι της LG, ο αισθητήρας της κάμερας στο 4S είναι Sony κτλ. κτλ.

Απλά διαλέγει τι θα βάλει και αναθέτει στη Foxconn να το παράγει. Αλλά είπαμε, οι άνθρωποι ξέρουν απίστευτο marketing και ακόμα και κάνουν να φαίνονται σπουδαιότεροι από όσο είναι.

GiannisWST

Αξίζει καποιος να δει/διαβασει για το τι προβλήματα εχουν παιχτεί με τις εφαρμογες και την αναπτυξη του android. Στην αρχη το ίδιο το SDK της google ήταν προβληματικό και δυσκολο να εγκατασταθεί στα pc ( ειδικά σε αυτα με windows) και το χειρότερο έπαιξε πολυ έντονο μποϊκοτάζ απο σοβαρές εταιριες που θεώρησαν την πλατφόρμα προβληματική και χωρίς εξελιξη με τρανότερο παράδειγμα της gameloft που ειχε δηλώσει οτι ειναι προβληματικό και δεν θα το στήριζε ποτε.. Ενημερωτικά αναφέρω οτι περα τα και καλα προβλήματα που έβρισκαν οι εταιριες η πραγματική πρόφαση ήταν αρχικά η δυσαρέσκεια τους που η google άφησε ανοικτή τη πλατφόρμα και ετσι μπορούσαν να εγκαταστήσουν ελεύθερα ολοι σπασμένες εφαρμογες χωρίς να χρειαστεί να κανουν το αντίστοιχο jailbreak (χωρίς να χάσουν δηλαδη την εγγύηση ή να καταφύγουν σε δύσκολες hackερικες μεθόδους έβαζαν όπως ηταν τα crackαρισμενα παιχνιδια-το εξηγώ για οσους προέρχονται απο iOS). Προφανως ολα αυτα εχουν περασει στο παρελθον.. Η google εχει δωσει καλυτερα και ευκολοτερα εργαλεια ενω εταιριες οπως gameloft άλλαξαν γνωμη ακομα και αν υπαρχουν τα crackαρισμενα apps τους. Η ίδια η gameloft τωρα δημιουργεί games που βγαίνουν πρωτα σε android ή για την ακρίβεια ειναι συμβατά αποκλειστικά μονο με συγκεκριμένες εταιριες, όπως για παράδειγμα το… Συνέχεια »

Stavros

Για μένα το βασικότερο πλεονέκτημα της πλατφόρμας i(phone – pad κτλ) είναι η ποιότητα των εφαρμογών που δίνονται στους χρήστες. Δεν υπάρχουν 5.000 διαφορετικές εφαρμογές που κάνουν περίπου το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν μόνο μερικές που το κάνουν σωστά και ολοκληρωμένα. Από την άλλη η android πλατφόρμα παίζει σε πολλές συσκευές, που σημαίνει πληθώρα διαφορετικού hardware αλλά επίσης κάνει και την ζωή των developer αρκετά δύσκολη διότι πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με bugs που δεν περίμεναν.
Γενικά υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των 2 platform και η σύγκριση των 2 appstore δεν είναι απόλυτα άμεση

sql

Έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν εφαρμογές για android που ΔΕΝ υπάρχουν στο appstore. Επίσης το τωρινό SDK του android είναι χίλιες φορές καλύτερο από το SDK του ios.

Επίσης παρακαλούνται οι άσχετοι που νομίζουν ότι οι εταιρείες που φτιάχνουν κινητά αναπτύσουν και τις εφαρμογές που υπάρχουν στο market να κάνουν μια χαρη στο σύμπαν και να ενημερωθούν καλύτερα. Ευχαριστώ.

αλεξανδρος

μακαρι αυτος ο ανταγωνισμος “ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ” για το καλυτερο store να υπαρχει και στους developers για να μπορουμε να εχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ περισοτερα και καλυτερα apps.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.