Android Marshmallow: Μετά από 4 μήνες ξεπέρασε το 1% των Android συσκευών

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που έγινε διαθέσιμη η νέα έκδοση του Mobile OS της Google και κατάφερε να ξεπεράσει το 1%. Για την ακρίβεια το Android Marshmallow τρέχει πλέον στο 1.2% του συνόλου των Android συσκευών.

Το ποσοστό μπορεί να μην μοιάζει εντυπωσιακό, όμως είναι σημαντική αύξηση από το 0.7% που ήταν το μερίδιό του τον προηγούμενο μήνα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα περιμένουμε σημαντική αύξηση των ποσοστών καθώς στο “παιχνίδι” του Marshmallow μπαίνει σιγά σιγά ένας από τους μεγαλύτερους Android κατασκευαστές, η Samsung. Θα αναβαθμίσει σύντομα τη σειρά του Samsung Galaxy S6 (πρόσφατα δόθηκε το update στην Κορέα) και το Samsung Galaxy Note 5. Αργότερα περιμένουμε το update και σε άλλα παλαιότερα μοντέλα όπως το Samsung Galaxy S5.

Η πιο δημοφιλής έκδοση παραμένει το KitKat με 35.5% των συσκευών και μικρή πτώση από το 36.1% του προηγούμενου μήνα. Το Android Lollipop ανέβηκε από το 29.5% που ήταν τον Δεκέμβριο, στο 32.6%. Οι τρεις εκδόσεις του Jelly Bean (που κυκλοφόρησε αρχικά το 2012) έχουν μαζί ποσοστό 23.9%, το Ice Cream Sandwich 2.5%, το Gingerbread 2.7% και το Froyo 0.1%.

Τα δεδομένα της Google αφορούν στην 7ήμερη περίοδο που έληξε 1 Φεβρουαρίου.

android distribution, Android Marshmallow: Μετά από 4 μήνες ξεπέρασε το 1% των Android συσκευών

android distribution, Android Marshmallow: Μετά από 4 μήνες ξεπέρασε το 1% των Android συσκευών

android distribution, Android Marshmallow: Μετά από 4 μήνες ξεπέρασε το 1% των Android συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros

Δυστυχως τα ποσοστα του εκαστοτε νεου android δεν αυξανονται λογω αναβαθμισεων, αλλα λογω πωλησης νεων μοντελων που το εχουν προεγκατεστημενο. Οι εταιρειες δεν θελουν να αναβαθμιζουν, θελουν να πωλουν

Makis

Το android εάν συνεχίσει όπως κάνει, πάντοτε η προηγούμενη έκδοση θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό.

Sternas S

Ειναι η αρχη του τελους για το Android.
Tραγικα τα λαθη της Google σε επιπεδο OS Kernel και Develop support.
Η αποψη μου, σε ενα χρονο θα εχει αφωμιωθει απο το Linux.
Οι οποιες προσπαθειες, (σαν αυτη της εκδοσης 6.x)
για ανεξαρτιτοποιηση απο τον κωδικα του Linux θα πεσει στο
κενο.

shadgr

Αν δεν είχα το G4 που το πήρε ήδη, θα έλεγα ότι η κατάσταση είναι απελπιστικά τραγική..
Νομίζω ότι το επόμενο μου θα είναι επιστροφή στα κλειδώματα του iPhone!

azriel84

Να ανοίξουμε σαμπάνιες, ακούς εκεί 1%!!!!

alex

πιστευω οσο θα εχουν ολες οι εταιριες το ιδιο λειτουργικο κ θα βασιζονται στο δηθεν εξασφαλισμενη η αναβαθμιση κ βγει ψεμα π.χ βλεπε samsung,lg κ.α κ δεν κανει τιποτα για αυτοστο να το εχει μονη η google αλλο τοσο θα μικραινουν τα ποσοστα της
εγω εχω κ xperia z ultra κ η βλακεια γενικα του android ειναι οτι το δινει τμηματικα εμενα εχει κανα 2μηνο που ηρθε 5.1 αναθαμιση γιατι κ καλα ειναι μοντελο της γερμανιας με σειριακο αριθμο χαιρετισματα εχει βγει η 6.0 κ μεις ακομη 5.1 αντε εταιριες που κοιταται να τα αρπαξετε
εγω ενα βασικος λογος που εκανα το ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ στην αλλη πλευρα κατα μηλο ειναι οτι ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τα προιοντα της 3 χρονακια χαλαρα μπορει να βγει καποιος κ να μου πει οτι ειναι bugs γεματα εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει τοσο αυτο με νοιαζει οπως ειπα κ παραπανω η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ καθε λιγο βγαζει αναβαθμισεις!!!!!

Γιάννης

Οι λύσεις είναι δυο
i)Ή πας στη nexus ή ii)πας στην apple όσο αφορά τις αναβαθμίσεις
Εγώ προσωπικά η πρώτη μου επιλογή είναι το huawei nexus 6p που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εταιρείες τύπου samsung,apple κ.α. και άσε που θα έχω κ τις αναβαθμίσεις στην ώρα του.
Φτάνει με τις βλακείες κάθε εταιρείας που θυμούνται τον καταναλωτή όποτε το θυμηθούν και αν.Αν δεν πάω σε nexus τότε θα πάω στο huawei mate s(ήδη κάτοχος huawei w1 ascend εδώ και 3 χρόνια περίπου) και είναι καταπληκτική εταιρεία σε όλα και ειδικά στη μπαταρία που είναι τα κινητά της σκυλιά.Η google έκανε την καλύτερη επιλογή που πήγε στη huawei και ελπίζω το επόμενο μοντέλο της να είναι πάλι της huawei γιατί αυτή η εταιρεία αξίζει κάθε ευρώ.Το μέλλον ανήκει στους Κινέζους που μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι σέβονται το καταναλωτή(προσωπική άποψη).

forneverarrow

Χαχα!! Επιτέλους το αγαπημένο μου θέμα για να βγάλω χολή (!!!)! Τα έχω χιλιογράψει και βαρέθηκα να σας πω την αλήθεια… Όσο το Android είναι ξέφραγο αμπέλι στο θέμα των αναβαθμίσεων, η Apple θα κυριαρχεί. Άσχετα αν για κάποιους περνάει στο ντούκου (κάποιοι π.χ. που αλλάζουν συσκευή κάθε 6 μήνες), η έκδοση του OS κρίνει τη διάρκεια ζωής ενός smartphone. Αυτό γίνεται αντιληπτό όχι μόνο στην έλλειψη των νέων features, αλλά και στο κλείδωμα εφαρμογών για παλιότερες εκδόσεις… εδώ ο νέος browser της Samsung είναι διαθέσιμος μόνο για marshmallow (και μας δουλεύει μπροστά στα μάτια μας όταν γράφει στο επίσημο site ότι είναι για Android 4.x.x)!! Και για τον λόγο αυτό κανένα Android δεν κρατά την αξία του πάνω από ένα χρόνο, εφόσον στο διάστημα αυτό είναι πίσω σε hardware αλλά και νεκρό στο software (ειδικά συσκευές κάτω των 500€, πράγμα απαράδεκτο). Το δε iPhone, μένει ψηλά στο κόστος γιατί και μετά από δύο χρόνια θα έχεις μια συσκευή που δε ζηλεύει τίποτα σε software features από την πιο πρόσφατη. Άλλο απαράδεκτο γεγονός: η σειρά με την οποία δίνεται (όποια) αναβάθμιση. Πάντα πρώτος παίρνει αναβάθμιση όποιος τα έσκασε πιο πρόσφατα για συσκευή (γιατί ουσιαστικά όποιος αγοράζει flagship τα ίδια λεφτά… Συνέχεια »

Γιάννης

Tα περισσότερα tablet που κυκλοφόρησαν μέχρι και αρχές 2015 αλλά και κινητά έχουν ακόμη kitkat! Ούτε καν lollipop! Σε αυτό τον τομέα το Android είναι τραγικό , η αλήθεια να λέγεται!

Makis

@ forneverarrow….κακά τα ψέματα, έχεις δίκιο….σε όλα….

Sternas S

Το μέλλον ανήκει στους Κινέζους…
Κοσμοϊστορικά πράγματα συμβαίνουν (και θα συμβούν) στην αγορά

james

Πρεπει καποια στιγμη να ενηλικιωθουν και οι καταναλωτες και να τιμωρουν οσους δεν υποστηριζουν τη συσκευη που πουλανε.

Παρτε ολοι nexus ή iphone να στρωσουν. Εγω με το nexus 5 εχω βαρεθει να παιρνω updates απο το 13 και να γινεται το τηλεφωνο μου καλυτερο.

Ανακιν

Από την στιγμή που η συσκευή πετάει ποιο το νόημα να είμαι στην 5.1 η στην 6.0; το ίδιο δεν είναι ίδια πράγματα θα κάνω αμάν μερικοί όλο κλαιγεστε όταν πάτε σε iPhone και φάτε ξενερα από την συσκευή θα σας πω εγώ μετά αναβάθμισης που θα θέλετε

Xarisgru

Εγω παιδιά με ενα παλιο galaxy s4 ειμαι! Δοκιμασα το lollipop δεν ειδα χαϊρι, εκανα downgrade σε 4.4.2 και εχω ενα αξιοπρεπεστατο κινητο που το μονο που έχει να ζηλέψει είναι καποια δέκατα του δευτερολεπτου στην απόκριση του ανοιγματος των εφαρμογων! Αυτο που θελω να πω ειναι εν ολίγοις οτι και εγω ειμαι υπερ των τακτικών update αλλα οχι να γινονται πασαλιματα

Makis

@james +1…όπως τα λες, nexus 4 και 5 παίζουν μπάλα σημερινά κινητά, τώρα εάν θες φωτογραφικές και χαιλίκια πάρε σημερινή ναυαρχίδα και του χρόνου έλα να μου πεις τι βγάζει….

forneverarrow

@Ανακιν: συμφωνώ εφόσον μιλάμε για συσκευή των 200€. Αν δώσεις ποτέ 700€ όμως για smartphone και μετά από δύο χρόνια μείνει όπως την πήρες, ενώ άλλες στη μισή τιμή βγαίνουν με νεώτερη έκδοση (και features), να σε δω τι θα λες… Όσο για το iPhone, δεν πιστεύω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα το πάρει και θα ξενερώσει, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα όσο με κάποιον που θα ξενερώσει με το Android!

Για τα Nexus έχω αμφιβολίες. Μέχρι το Nexus 5 ήταν το καλύτερο deal για android. Τώρα όμως το 5x είναι απαράδεκτο για το κόστος του, ενώ το 6P απλά δεν την παλεύει στην κατηγορία του… Αρκεί να το πιάσεις στο ένα χέρι και στο άλλο να κρατάς ένα S6 ή ένα M9 και θα καταλάβεις.

Ανακιν

@forneverarrow κάτοχος s5 είμαι Κ εγώ μόνο τα καταστήμα θέματα από το s6 να είχα δεν ήθελα τίποτα άλλο δεν με πειράζει που είμαι στην 5.0 έκδοση! Όταν πιάνω iPhone στα χέρια μου και στο άλλο έχω το s5 σκέφτομαι ότι πήρα την πιο σωστή επιλογή που θα μπορούσα πίστεψε με

ONE M

Πόσο μ’αρέσει να βλέπω τους κατόχους των “θεϊκών” SAMEsung να κλαίγονται για τις αναβαθμίσεις! Ενώ εμείς οι τιποτένιοι με το M9, και ΣΩΣΤΗ αναβάθμιση σε Marshmallow (αν και δεν ήμουν ποτέ φαν των benchmark, AnTuTu v.6 από 78.000 περίπου σε 117853 μετά την αναβάθμιση!) και εγγυημένη αναβάθμιση (εγκαίρως) σε Android 7 του χρόνου! Αλλά ξέχασα, έχουμε μεγάλα bezels (για τις ηχειάρες μας) χαχαχα….και πάει για κλείσιμο επειδή δεν έχει το marketing της υπερτιμημένης!

Ανακιν

@one m τουλάχιστον εμείς κλαιγομαστε για τις αναβάθμισης εσύ θα έπρεπε να κλαιγεσε για το κινητό σου τέτοιο που είναι

ONE M

Άσε παιδάκι, αλλού αυτά! Το πιο πιθανό είναι να μη το έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου γι’αυτό και μιλάς! Έχεις άποψη μόνο απ’όσα έχεις διαβάσει στο ίντερνετ και σε πληρωμένα review! Ενώ εγώ είχα το δικό σου (S5) και το S6 Edge που ονειρεύεσαι! Αν θέλεις, στα στέλνω και φωτογραφίες να πειστείς! Σε πληροφορώ, ότι το Samsung ήταν καλύτερο μόνο στη κάμερα και πουθενά αλλού. Αντε κλάψε τώρα λίγο ακόμα για την αναβάθμιση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.