Android Stats, 61% χρησιμοποιεί Froyo και μόλις 1.7% Gingerbread

Η Google φροντίζει να μας ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναφορικά με τα ποσοστά χρήσης κάθε έκδοσης Android. Πάντα σύμφωνα με τα στατιστικά που λαμβάνει μέσω του Android Market. Περίπου ένα μήνα μετά την προηγούμενη ενημέρωση το 90% συνεχίζει να χρησιμοποιεί Android 2.1 και πάνω, όμως οι επί μέρους διαφοροποιήσεις είναι σημαντικές.

, Android Stats, 61% χρησιμοποιεί Froyo και μόλις 1.7% Gingerbread

Σημαντική άνοδος παρατηρείται στο ποσοστό χρήσης του Android 2.2 ή Froyo το οποίο πλέον χρησιμοποιείται από το 61% των χρηστών του Android Market, ενώ πλέον είναι μετρήσιμο και το ποσοστό των εκδόσεων 2.3 και 2.3.3, το οποίο φτάνει συνολικά στο 1.7%.

Φυσικά σχεδόν μηδενικό είναι το ποσοστό χρήσης του Android 3.0 Honeycomb, που πρακτικά αφορά μόνο τους πρώτους κατόχους του Motorola Xoom, όμως με την είσοδο στην αγορά των νέων tablet όπως τα Samsung Galaxy Tab 10.1 και LG Optimus Pad αυτό αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία μέχρι την επόμενη μέτρηση.

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης και τη συρρίκνωση των ποσοστών των Android 1.5 και 1.6, τα οποία κατέχουν πλέον μόλις το 7.8%. Η πτώση τους είναι μεγάλη σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση που είχαμε, κάτι που δείχνει ότι σε μερικούς μήνες οι ενεργές συσκευές με αυτές τις εκδόσεις θα τείνουν στο μηδέν.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis G.

Τυχαίο; δεν νομίζω. Αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια η Google το έχει αφήσει στη μοίρα τον κατασκευαστών. Νέα έκδοση, νέα συσκευή με καμία διαφορά μόνο στο σχεδιασμό έτσι για να πουλάμε.. Δεν πιστεύω να είναι τόσο δύσκολο να δίνουν ένα update σε κάθε νέα έκδοση. Σιγά τις αλλαγές που έχει και δεν μπορούν να γράψουν κώδικα νέο για τις συσκευές τους.

Marios Basileiou

Να σου πω την αληθεια Κωστα δεν ξερω εχω τις αμφιβολιες μου αν μονο 9% εχουν 1,5,1,6..
Να στο θεσω αλλιως…Εχω ενα προγραμμα στο market το οποιο ειναι για αυτες τις δυο εκδοσεις και εχει 140 downloads και 70 ατομα το εχουν πανω installed εκ των οποιων μονο 2 ειναι απο Ελλαδα….Απο την αλλη παλι στο ΤΕΙ μου τους περισσοτερους που βλεπω εχουν τα παλια android κινητα με αυτες τις εκδοσεις….(ασε που την τελευταια εβδομαδα γεμισε ολο το ΤΕΙ με xperia mini μετα την πτωση της τιμης του).
Εγω ευχομαι να ειναι οντως ετσι τα νουμερα και στο τελος να κυριαρχησουν μονο 1-2 εκδοσεις γιατι ειναι μεγαλο βασανο για τον developer να ελεγχει για συμβατοτητα με τοσα κινητα(οθονες) και τοσες εκδοσεις(διαφορετικες συναρτησεις,μεθοδους…. κτλ)

Κώστας Βλαχάκης

Δεν έχουν βάλει 2.1 στα X10 mini?
Φίλος που έχει εφαρμογές στο Android Market, οι πιο πολύ τις κατεβάζουν από Galaxy S και Desire. Μήπως παίζει ρόλο και η εφαρμογή;

Marios Basileiou

Ναι εβαλαν την 2,1 στα μινι απλα το αναφερα επειδη ειπα για τους κατοχους android στα ΤΕΙ και ηταν κατι που μου κανει εντυπωση:P
Θα συμφωνησω γιατι και εγω αυτο προσεξα,πρωτο το Desire σχεδον παντου μετα το Galaxy S και αποτι ειδα εχουμε και αρκετα Galaxy Tabs……
Ενταξει η εφαρμογη ειναι μια απλη(απο τις πρωτες που ειχα κανει) και η μονη δικη μου που υποστηριζει τις παλιες εκδοσεις πλεον γιαυτο αναφερα την συγκεγκριμενη……

Marios Basileiou

Παντως με τα καινουργια στατιστικα που εβαλαν για τους developers διπλα που γραφει ποσο ποσοστο εχει η καθε εκδοση του android στο μαρκετ εχει αυτα

Market all apps

Android 2.2 57.2%
Android 2.1 29.3%
Android 1.6 7.0%
Android 1.5 5.1%
Android 2.3.3 0.6%
Android 2.3 0.2%
Android 2.0.1 0.1%
Android 1.1 0.1%
Android 1.0 0.1%
Android 2.0 0.0%

Οποτε βγαζεις το συμπερασμα οτι τα 2 στατιστικα της Google δεν συμβαδιζουν γιατι…
αν προσθεσεις την 1,5+1,6=12,1% και οχι 9% οπως την πιτα και οι 2.3.Χ βγαινουν 0,8% και οχι 1.7% ( και να εξαιρεσουμε οτι υπαρχουν μικρα ποσοστα σε εκδοσεις που δεν αναφερονται στην πιτα….)
Τωρα ποιο απο τα δυο τελικα εμεις πρεπει να πιστεψουμε….????
Εγω νομιζω πιστευω περισσοτερο αυτο στο developer console….

Stamatis

Επίσης μεγαλώνει η βάση των χρηστών οπότε τα παλιά κινητά που έχουν κολλήσει με 1.5-1.6 απλά φαίνονται λιγότεροι. Αυτό το κάνει κιόλας όλο και λιγότερο αδιάφορο για τις εταιρίες να ασχοληθούν με ένα μικρό ποσοστό χρηστών ώστε να τους αναβαθμίσουν. Πάντως καλά πάει IMO το fragmentation, μένει με το icecream να κάνει κάποια αλλαγή στο πως γίνοτναι τα updates και η πίτα θα είναι ένα χρώμα 😛

georgecm

Τα στοιχεια ειναι ενημερωμενα στις 15 Μαρτιου και μπορεις να τα δεις και στο android developers απο εδω https://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html To 9% διορθώθηκε σε 7.8% 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά έγιναν οι διορθώσεις ένα Honeycomb αντί για Gingerbread και ένα 7.8 αντί για 9. Πταίσματα δηλαδή, αλλά σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

dimitriskatom

ξερουμε αν θα παρει 2.3 το legend??

Κώστας Βλαχάκης

Δεν θα πάρει… μόνο η οικογένεια Desire…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.