Android vs Apple vs Windows Phone

Η χρονιά του 2014 αλλά και αυτή που διανύουμε κορυφώνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των 3 μεγάλων εταιριών, όχι μόνο απ’ άποψη μοντέλων τα οποία συνεχώς πολλαπλασιάζονται αλλά και από τις νέες αναβαθμίσεις λογισμικού που καταφθάνουν συνεχώς. Η Google με το λογισμικό Android λαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της πίτας καθώς πολλές μεγάλες εταιρίες το χρησιμοποιούν, όπως η Samsung, LG, HTC και άλλοι.

H Apple απ’ τη μεριά της με το iPhone (και μοναδικός χρήστης iOS) καταλαμβάνει επίσης μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αγοράς, και τέλος η Microsoft με τον κύριο συνεργάτη της, τον οποίο πρόσφατα αγόρασε, την Nokia έχει ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας αγοράς, το οποίο με τις τελευταίες αλλαγές προσδοκά να το αυξήσει.

ios vs android vs wp, Android vs Apple vs Windows Phone

Καθώς ο ανταγωνισμός των εταιριών μεγαλώνει, στην αντιπαράθεση συμμετέχει και μεγάλο μέρος των πελατών, οι οποίοι αρκετές φορές οδηγούνται σε λάθη απ’ την “διχόνοια” αυτή. Ποια είναι όμως τα συχνότερα λάθη; Το πιο συχνό και μεγάλο λάθος, είναι η σύγκριση hardware μεταξύ κινητών με διαφορετικό λογισμικό. Ας πάρουμε για παράδειγμα 3 τέτοια κινητά, το Samsung Galaxy S5, iPhone 6 και Nokia Lumia 930. Τρία κινητά με διαφορετικό λογισμικό, συνεπώς με διαφορετικά χαρακτηριστικά, features, αλλά και απόδοση στην κάμερα, στην ταχύτητα κ.α.

Το συχνό λάθος που κάνουν οι χρήστες μιλώντας για τα παραπάνω κινητά είναι να παρατηρούν την RAM, και το system chip για να βγάλουν συμπέρασμα πιο είναι γρηγορότερο, αποδοτικότερο και δεν θα “κολλάει” σε μεγάλη χρήση RAM. Το Galaxy S5 διαθέτει Qualcomm Snapdragon 801, 4πυρηνο 2,5 Ghz και 2GB RAM, το iPhone έχει το chip της Apple A8, 2πύρηνο 1,4Ghz και 1GB RAM, τέλος το Nokia Lumia 930 διαθέτει Qualcomm Snapdragon 800, 4πύρηνο 2,2 Ghz και 2GB RAM. Βγάζουμε συμπέρασμα ότι το καλύτερο είναι της Samsung, όμως στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ότι ανάμεσα στα 2 πρώτα κινητά (στο βίντεο δείχνει και το φοβερό HTC ONE) ότι το iPhone κερδίζει στην ταχύτητα, με “υποβαθμισμένα” χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει λοιπόν να συμπεράνουμε ότι μια σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών ανάμεσα σε διαφορετικά λογισμικά, δεν είναι αντικειμενική. Παρόλο αυτά θα κάνουμε παρακάτω μια σύγκριση σε άλλα χαρακτηριστικά των κινητών και τα συμπεράσματα δικά σας.

Προσιτότητα

Το πρώτο χαρακτηριστικό που θα συγκρίνουμε είναι ίσως και το πιο βασικό, όσο αναφορά στην αναζήτηση smartphone, η τιμή! Η Apple όπως ξέρουμε διαθέτει ένα κινητό στην αγορά (φέτος 2) τα οποία έχουν αρκετά τσιμπημένη τιμή, που δεν την αντέχουν πολλοί. Το Android απ’ την άλλη κατέχει μεγαλύτερη γκάμα κινητών με ποίκιλες τιμές. Θα βρείτε κινητά απ’ 150 ευρώ έως 900 ευρώ, και εννοείται θα έχετε και μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε. Τέλος τα WP έχουν αρκετά προσιτές-χαμηλές τιμές και σε ποιοτικά κινητά. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγάλες εταιρίες όπως η HTC, Lenovo, ZTE, συνεργάζονται με την Microsoft με σκοπό την παραγωγή κινητών με Windows.

Interface και σχεδιασμός

Συνεχίζουμε στο εσωτερικό του software και συγκεκριμένα στο UI (User Interface). Εδώ πλέον καταλαβαίνουμε καλύτερα την μεγάλη διαφορά μεταξύ των λογισμικών.

Το Android απ’ μεριά του διαφέρει έστω και λίγο απ’ κινητό σε κινητό καθώς οι εταιρίες αφήνουν το δικό τους στίγμα στο UI. Η βασική αρχή όμως παραμένει η ίδια, στην αρχική οθόνη υπάρχουν συντομεύσεις εφαρμογών, με την μπάρα ειδοποιήσεων στο πάνω μέρος, και το συρτάρι εφαρμογών όπως ονομάζεται στην συνέχεια.

Το iOS έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην 7η και 8η ενημέρωση. Οι εφαρμογές βρίσκονται όλες στην αρχική, πλέον διαθέτει και μία μπάρα ειδοποιήσεων απ΄την οποία είναι δυνατή η πρόσβαση σε ένα control center για βασικές ρυθμίσεις και τις ειδοποιήσεις.

Το WP μοιάζει αρκετά με τα Windows του υπολογιστή, καθώς αποτελείται απ’ εικονίδια τα οποία αλλάζουν μέγεθος και θέση για να ταιριάζουν στον χρήστη. Επίσης μπορείτε να διαμορφώσετε όπως εσείς προτιμάτε.
ios vs android vs wp, Android vs Apple vs Windows Phone

Εφαρμογές

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη όχι με τον αριθμό αλλά με την ποιότητα των εφαρμογών. Ας μιλήσουμε πρώτα για των αριθμό.

Android: 1.3 εκατ.
Ios: 1.2 εκατ.
WP: 0.3 εκατ.

Εδώ να αναφέρουμε ότι είναι ευκολότερο για έναν προγραμματιστή να σχεδιάζει μια εφαρμογή για iOS, συνεπώς κυκλοφορούν πρώτα στο Apple Store. Αυτό βέβαια αλλάζει καθώς πλέον οι προγραμματιστές σχεδιάζουν ταυτόχρονα και για τα 2 λογισμικά. Εδώ υπάρχει η παλιά διαφωνία ότι η Apple έχει περισσότερος «ποιοτικές» εφαρμογές σε σχέση με το Android. Και αυτό αλλάζει αλλά εν μέρει υπάρχει δίκαιο καθώς εφαρμογές για μουσική, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα υπάρχουν σε μεγάλη γκάμα και καλύτερης ποιότητας απ’ του Google Play. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα WP καθώς βρίσκονται αρκετά πίσω όσο αναφορά και αριθμό και ποιότητα, συνεπώς είναι εκτός ανταγωνισμού.

ios vs android vs wp, Android vs Apple vs Windows Phone

Ενημέρωση λογισμικού

Όσο αφορά την ενημέρωση λογισμικού να αναφέρουμε ότι και οι 3 ενημερώνονται τακτικά. Οι εταιρίες φροντίζουν απ’ την μία να βγάζουν μεγάλες αναβαθμίσεις με επανασχεδιασμό και νέες ενέργειες και απ’ την άλλη μικρότερες με διορθώσεις σφαλμάτων. Ίσως η Apple να έχει ένα μικρό προβάδισμα καθώς κάθε χρόνο αφήνει πίσω της μια συσκευή όσο αφορά τις αναβαθμίσεις, αλλά τα καταφέρνει καλύτερα απ’ το Android που είναι στο έλεος των εκάστοτε εταιριών, και έχει τους πελάτες να περιμένουν για τις αναβαθμίσεις. Παρόλο αυτά αν με ρωτούσατε θα έλεγα ότι τα πράγματα σε αυτή την κατηγορία είναι ισόπαλα χωρίς μεγάλες διαφορές.

Customization

Εδώ έχει κάθε λόγο το Android να υπερηφανεύεται. Απ’ τη μεριά του, διαθέτει ποίκιλες εφαρμογές για να αλλάξεις το καθετί. Μπορείς να εγκαταστήσεις διαφορετικούς launcher που θα αλλάξουν το στυλ του UI. Επίσης μπορείς να τοποθετήσεις lock screen, background, windgets, ενώ στο συγκεκριμένο κομμάτι τα άλλα 2 λογισμικά έχουν περιορισμένες δυνατότητες. To iOS από τη μεριά του με την αναβάθμιση στο iOS 8 υπάρχουν κάποιες αλλαγές αλλά περιορισμένες. Πλέον υποστηρίζει ξεχωριστά πληκτρολόγια αλλά δεν φτάνει το Android. Σε μια παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και το WP.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες για να συγκρίνουμε τα λογισμικά όπως, συνδεσιμότητα, ασφάλεια, χάρτες, φωνητικοί βοηθοί κτλ αλλά πιστεύω περιπλέκουν την κατάσταση και την διχόνοια. Ίσως βέβαια να τα αναφέρω σε ένα επόμενο άρθρο ακόμα πιο αναλυτικά.

Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι η επιλογή κινητού είναι μία καθαρά προσωπική άποψη, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, και δεν υπάρχει υποβαθμισμένο κινητό, αναφερόμενος βέβαια στις 2 μεγάλες εταιρίες καθώς το WP έχει ακόμα πολλά να δώσει. Κάθε λογισμικό έχει τα υπέρ και τα κατά που μας οδηγούν στην απόκτηση του, και αν πρόκειται να συγκρίνουμε 2 διαφορετικά software αυτό δεν είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Εσείς είστε ευχαριστημένοι από τις αναβαθμίσεις τις εταιρίας σας; Θα αλλάζατε στην επόμενη αγορά κινητού για να πάτε σε άλλο λογισμικό;
ios vs android vs wp, Android vs Apple vs Windows Phone

Πηγή: 1,2

Νίκος Σταθάκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

56 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

Καταπληκτικό άρθρο μπράβο

Εγώ προσκοπικά προτιμώ WP αλλά θα ήθελα να είχα ένα iPhone 6 αλλά πολλά τα λεφτά το μόνο κακό της apple. Τώρα για android στο είναι καλό ωραίο και ίσως στο μέλλον το προτιμήσω με ένα καθαρό android όπως nexus.

Νίκος Σταθάκης

@Genesis Σε ευχαριστώ φίλε! Ναι το θέμα της Apple είναι η κοστολόγηση,.. Αλλά όσο ακριβό είναι το iphone είναι και το Note 4. Πάντα ψάχνουμε value for money smartphone!

Βασίλειος

@Νικο

το πρόβλημα είναι πως σε βάθος χρόνου το apple κρατάει την τιμή σε σχέση με τα Sammy(κατοχος Note 2)

Νίκος Σταθάκης

@Βασίλειος

Σίγουρα! Απλά πιστεύω ότι αφού ακόμα το αγοράζουν κάποιο (το iphone) δεν θα πέσει η τιμή. Τα samsung έχουν ανταγωνισμό με άλλες android συσκευές που κοντεύουν, και εννοείται μπήκε στο παιχνίδι η Κίνα!
(Κάτοχος LG G2)

Βασίλειος

Εμένα πάντως μου αρέσει που κρατανε τις τιμές τους όλα τα μηχανήματα της apple και ο κυριότερος λόγος είναι η πολιτική της εταιρείας σε σχέση με την αξία του μηχανήματος στο χρόνο.. πχ ενα iphone δεν θα έριχνε ποτε την τιμή του όπως το LG G3..

Vkrd

Το αν πέφτει η τιμή είναι θέμα που έχει να κάνει με προσφορά και ζήτηση. Εάν π.χ. η HTC κυκλοφορούσε κινητό με iOS τότε θα έβλεπες την Apple να πέφτει σε χαμηλότερα επίπεδα για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική.
Στο Android υπάρχει τεράστια προσφορά πολλών και ποικίλλων τύπων κινητών, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να τραβάει κάτω τις τιμές σχετικά γρήγορα. Σαν συσκευή το LG G3 πάντως θα έλεγα υποτιμάται κάτω των 300€. Οποίος το βρίσκει σε τέτοιες ευκαιρείς πιστεύω πρέπει να το αποκτά…είναι κορυφαία συσκευή. Τα έχει όλα πολύ καλά.

inblx

Καταρχάς να πούμε ενα μεγαλο μπράβο τον Νίκο Σταθάκη που έγραψε ενα πραγματικα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Εγώ για να πω την αλήθεια, αν και δουλεύω χρόνια, απο το 2008 το android, με την πρώτη μου High End συσκευή να είναι το Xperia X10, μπορω να πω πως το Windows Phone όντος έχει πολλά να δείξει όπως και εσύ λες. Μου αρέσει το UI αρκετά, και το optimisation που γίνεται στην κάμερα είναι πολύ καλό.

Για apple δεν θα πω τίποτα. Λογος, δεν υπάρχουν και πολλά €€…

Αλλά για μένα παντα το βασικό χαρακτηριστικό σε ενα λειτουργικό, όσο σταθερό και γρήγορο και να είναι, είναι παντα το Store του. Αμα δεν έχει ενα καλό Store πρωσοπικά για μένα δεν…
Παράδειγμα, πριν 2 μέρες έψαχνα στο κινητό της μάνας μου (Lumia 520) μια εφαρμογή για να κάνω ενα video που τράβηξα Gif. Τελικά δεν βρήκα. Αυτό τώρα το αναφέρω ως παράδειγμα, γιατί ακόμα και αυτά τα “ασήμαντα” apps είναι που σε βοηθούν.
Γιαυτό λοιπόν, εγώ προτιμώ Android.
Και απο συσκευές… Samsung Omnia 2, Xperia X10, Xperia Neo V, Xperia SP, Xperia Z3… Πολύ Xperia το ξερω…

Thodoris

Τι κάνει το iOS; Ενημερώνεται καλύτερα απ’ότι το Windows Phone; Τί άλλο θα διαβάσω πια! Και είμαι κάτοχος Android. Παίρνει το Lumia 1020 αλλά παίρνει και το 520 τη νέα ενημέρωση, απροβλημάτιστα, την ίδια ώρα που δέχεται το iPhone 5S και το iPhone 4S την 8αρα, με το τελευταίο να σέρνεται στην κυριολεξία.
Και όταν είσαι Power User, δε σε νοιάζουν οι αναβαθμίσεις. Flash και τελειώνει το θέμα.

Thodoris

Και το γεγονός ότι μια συσκευή έχει λιγότερους πυρήνες, δεν την κάνει πιο αργή. Επίσης, επειδή κοντεύει να ξεπεράσει το όριο της γραφικότητας η αβάντα σου στο iOS όταν μιλάς για τα καταστήματα εφαρμογών, τουλάχιστον κράτα λίγο τα προσχήματα. Το άρθρο σου πραγματικά με έκανε να απορώ για το αν έχεις ιδέα γύρω από τον κόσμο της τεχνολογίας, δεν είμαι Fan Boy, αν ήμουν θα σου μιλούσα μόνο για το Android, αλλά το να λες για τις αναβαθμίσεις και να συγκρίνεις την κατάσταση μεταξύ του iOS και του Windows Phone, είναι αστείο.

Περιμένω να κάνεις πράξη την “απειλή” σου για να πεις και για ασφάλεια, χάρτες κλπ σε άλλο άρθρο κι εγώ θα είμαι εδώ και τότε που θα γράψεις για τη σίγουρη ασφάλεια που σου παρέχει το iCloud…

Panos

Αναλυτικό άρθρο, περιμένω την παρουσίαση s6 κ m9 της htc τον Μάρτιο για να συγκρίνω με iPhone 6..έχω Sony Xperia p αλλά θα επιλέξω άλλη εταιρία αυτή την φορά

edd

Το ότι κρατάνε την τιμή τους τα περισσότερα προϊόντα apple, έχει να κάνει με την ζήτηση. Αφού υπάρχει ζήτηση, κρατάνε την τιμή τους ψηλά. –Σ’αυτό νομίζω πρέπει να προσθέσουμε και το ότι δεν βγάζει συχνά μοντέλα, τα οποία δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους σε harware ή software. Aποτέλεσμα είναι να μην έχουν τόσο τραγικές διαφορές στην λειτουργικότητα, σε αντίθεση με ένα android 2-3 ετών που πλέον είναι για πέταμα.– Βγάζει σε γενικές γραμμές καλά, αλλά υπερτιμολογημένα προϊόντα και έχει φανατικό κοινό, ιδιαίτερα στις ανατολικές χώρες όπου έχουν εμμονή με τη δύση. Αυτό και μόνο, η “φήμη και πελατεία” που λένε στη λογιστική, είναι τεράστιο asset (ο πολύ απλός τρόπος να εξηγήσεις την σημερινή αξία της εταιρίας και την τιμολογική της πολιτική). Παρόλο που πρότεινα σε όλους wp το τελευταίο χρόνο, για τον εαυτό μου έπεσα στην παγίδα της google λόγω της οργανωσής/εξάρτησής μου γύρω από τις υπηρεσίες της και πριν κανα 6μηνο πήρα πάλι android. Λίγο μετά αποφάσισα να μεταβώ στα windows 8.1 τα οποία με βολεύουν πάρα πάρα πολύ, σε σημείο που τα αγόρασα (τα φοιτητικά βέβαια-60€). Δε μου αρέσει να έχω πολλαπλούς λογαριασμούς ή συσκευές αλλά ενοποιημένα συστήματα. Οπότε έκανα μετάβαση στο msn κ τώρα περιμένω να… Συνέχεια »

forneverarrow

Διαφωνώ σε πολλά σημεία με το άρθρο (και πιστεύω οτι εκ της διαφωνίας βγάζει κανείς σοφά συμπεράσματα). Καταρχήν, δεν καταλαβαίνω το λόγο της δημοσίευσης ενός τέτοιου vs, απο τη στιγμή που διέπεται απο σημεία σύγκρισης παρωχημένα και λίγο πολυ γνωστά σε κάθε επισκέπτη του site. Εξηγώ: τα specs, οκ, ειναι selling point του android καθώς μόνο εκεί παίζουν ρόλο πλέον. Θα προτιμούσα να εστιάσουμε στο hardware απο άλλη άποψη, καθώς σε τελική ανάλυση, μόνο ετσι γίνεται συγκρίσιμο μεταξύ διαφορετικών OS. Δηλαδή τι παραπάνω προσφέρει μια συσκευη σε σχέση με μια άλλη σε κάμερα, τεχνολογία, υλικό, σχεδίασμο κλπ. Παράδειγμα, το Touch ID του iPhone, οι κάμερες των lumia, ο σχεδιασμός του HTC. Δεύτερο. Τα strores ειναι όντως ενα καλο κριτήριο, ίσως απο τα πιο σημαντικά. Αλλα οχι να πετάμε ξερα νούμερα και να λέμε οτι το WP ειναι εκτός συναγωνισμού. Αυτά που χρειάζεται ο μέσος user, η πλειοψηφία δηλαδή, υπάρχουν και αυξάνονται αργά αλλα σταθερά. Σίγουρα ο πιο απαιτητικός θα στραφεί σε iOS ή Android. Τα updates τώρα… Χωρίς να θέλω να γίνω κακός (αλλα θα γίνω), μήπως τα Android θα έπρεπε να πούμε οτι δέχονται updates κατά κατηγορία κόστους και specs?? Οτι το iOS είναι το πιο γρήγορο σε updates… Συνέχεια »

kostas_falcon

Δεν μπορεσες να βρεις βιντεακι που να είναι μεσα και ένα win phone…? Οσον αφορα για το αρθρο….μια χαρα και πολύ ενδιαφερον. Ο αδελφος μου από κατοχος s5 χτες αγορασε (και περιμενει να του ερθει) το lumia 930. Θα δειξει κατά ποσο δεν θα του λειψει η τεραστια ποικιλια εφαρμογών του playstore. Από την άλλη δεν είναι power user και αυτό που μισουσε ηταν να καθεται να παραμετροποιει το λειτουργικο συστημα – οποτε νομιζω πως το win os θα του κατσει πιο καλα σε αυτόν τον τομεα. Υπαρχει όμως και η παγιδα της βαρεμάρας μιας που το win os εχει ανυπαρκτη παραμετροποιηση, αλλα όπως προειπα ο χρονος θα δειξει. Είναι παντως κριμα και αδικο για το win os που το θεωρω αξιολογο λειτουργικο συστημα το οποιο μπορει να τρεχει απροβλημάτιστα και σε low specs….σκεφτείτε μονο πως τρεχει ένα lumia 820 με έναν παλιο dual core soc τα 8.1 και πως τρεχει το ios 8 ένα iPhone 4s το οποιο βεβαια είναι και κουτσουρεμενο…. Εν κατακλείδι τα παντα είναι και θεμα προσωπικου γουστου….για μενα για παράδειγμα προς το παρον με καλυπτει το android os γιατι βαριέμαι πολύ ευκολα και φλασαρω αρκετα συχνα την συσκευη μου (note2). Για να δουμε που θα… Συνέχεια »

Δημήτρης

Διπύρηνο το 930;
Από πότε;;;
Παρακαλώ να διορθωθεί αυτό το λάθος,
Το 930 είναι τετραπύρηνο…

panos.last

Φοβερό το άρθρο Νίκο μπράβο, όσο αφορά στην κόντρα στα 3 λογισμικα πιστεύω οτι ο καθένας στο τέλος της μέρας διαλέγει αυτό που τον βολεύει καλύτερα για τη χρήση που το θέλει.

Dimitris F.

Κακά τα ψέματα τα wp τα πάνε καλά με τις αναβαθμίσεις. Καταρχήν απο τη στιγμή που παίρνεις wp συσκευή η microsoft σου εγγυάται αναβάθμιση συσκευής για 36 μηνες βρέξει χιονίσει, σε αντίθεση με τους χρήστες android που κανουν τάμα κάθε φορά μπας και πάρουν τη τελευταία ενημερωση.

Νίκος Σταθάκης

Καταρχάς ένα ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Όσο αναφορά κάποιες αντιπαραθέσεις εννοείται είναι δεκτές. Επίσης εννοείται υπάρχουν και διαφωνίες μεταξύ σας και σε κάποιες απ’ αυτές έχουν απαντήσει ήδη άλλοι χρήστες γι’ αυτό και δεν θα απαντήσω. @thodoris Αυτά που γράφω δεν τα κατεβάζω απ’ το κεφάλι μου, όπως βλέπεις κάτω αναφέρονται οι πηγές του άρθρου., και εννοείται απ’ άτομα που έχουν ψάξει το θέμα καλύτερα. Δεύτερον επειδή τυχαίνει να σπουδάζω και πληροφορική, και να έχω ασχοληθεί πάνω σε προγραμματισμό εφαρμογών και βάσεις δεδομένων για android και apple. Άρα δεν νομίζω να υπάρχει θέμα αν ξέρω ή δεν ξέρω έστω και λίγα για την τεχνολογία ή το συγκεκριμένο θέμα(χωρίς να θέλω να περηφανεύομαι). Τέλος έχω LG G2, συνεπώς η περί fanboy δεν υφίσταται. Απλώς έγραψα αντικειμενικά . @ forneverarrow Συμφωνώ μαζί σου όσο αναφορά τις αναβαθμίσεις! Η σύγκριση εδώ γίνεται για το software, και πως μπορεί να αλλάξει το hardware και γενικά το κινητό! Επίσης αυτά που λες ότι είναι γνωστά σε κάθε επισκέπτη, διαφωνώ πλήρως! Το θέμα το έγραψα γιατί τις προάλλες σύγκριναν κάποιοι το iphone και ένα android (δεν θυμάμαι ποιο), λέγοντας ότι αφού έχει περισσότερη ram, μεγαλύτερη οθόνη, και μεγαλύτερο επεξεργαστή είναι και καλύτερο(και δεν είναι… Συνέχεια »

slave

Το ότι η σύγκριση γίνεται σε ένα κιν που μόλις βγήκε (iPhone 6) Και τα άλλα 2 έχουν πόσο καιρό δεν μας λέει κάτι;;; σύγκρινε εσύ εξυπνε με εκεί (Samsung note 4 – iPhone 6 – Nokia lumia 930) κάτοχος LG G2

Genesis

κάτι που ξέχασα να πω και πριν ο Δημήτρης έχει δίκιο ο 800 είναι τετραπυρηνος.

kostas falcon

συμφωνώ ένας φίλος έχει το 4s με ios 8 και σέρνεται ενώ το 820 και 520 το πάνε νερό. για μένα τα wp σε ενημερώσεις είναι ποιο μπροστά αφού κάνει πολύ σημαντικά και μεγάλα βήματα κάθε φορά και σου δίνουν 36 μήνες υποστηρίξει. αν δεν είναι αυτό το καλό τότε τι είναι? 🙂

εντάξει παιδιά μην είστε κακοί ένα άρθρο είναι και πολύ καλό το ότι έκανε κάποια λαθάκια είναι στον άνθρωπο 🙂

πάντως Νικο μπορούσες να βάλεις το htc m8 windows να συγκρίνεις που έχει τον 801

anyway το android είναι πρώτο για τώρα, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. αλλά το μεγαλύτερο πράμα που δεν μου αρέσει στο android είναι ότι βλέπω από φέτος κινητά που λένε για 4gb ram και 810 επεξεργαστή δηλαδή στο μέλλον τι θα θέλει intel i7 και 16 ram μιλάμε για κινητά αυτό είναι το αστείο…..

Νίκος Σταθάκης

@slave Πρώτον και τα 3 κινητά έχουν βγει το 2014! Δεύτερον τα 3 κινητά συγκρίνω στην αρχή του άρθρου και έπειτα περνάω στο λογισμικό. Τρίτον πρόσεχε λίγο τον τρόπο που μου αναφέρεσαι. Μιλάω με σεβασμό προς κάθε αναγνώστη εδώ μέσα.

Νίκος Σταθάκης

@genesis

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα που είπες στο τέλος! Δηλαδή ήδη υπάρχουν κινητά με 4GB RAM, Τι θα γίνει τελικά; Θα αυξάνεται συνεχώς η μνήμη και τα chip για να ανταποκρίνεται στα μεγαλύτερα παιχνίδια και νέες εφαρμογές;

Panos7GR

@Βασίλειος: Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το να πέφτει η τιμή ενός flagship να είναι αρνητικό. Αυτός δεν είναι ο σκοπός ενός σωστού καταναλωτή; Να βρει δηλαδή τη καλυτερη value for money συσκευή για να αγοράσει. Επίσης παίρνοντας μια συσκευή την αγοράζεις με σκοπό να αντέξει τουλάχιστον 2 χρόνια (έτσι το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον), οπότε είτε έχεις iPhone είτε Note είτε οποιοδήποτε άλλο η συσκευή είναι πλέον αρχαία, βάσει τους ρυθμούς που τρέχει η τεχνολογία στα smartphones, άρα την ίδια μοίρα θα έχει μαζί με όλα τα παλιά σου κινητά στο συρτάρι. Μη μου πεις τώρα γι αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο flagship, γιατί μιλάμε για καταναλωτές και όχι για shopping victims. Αλλά και πάλι άμα βάλεις κάτω τους αριθμούς χαμένος βγαίνει πάλι αυτός που επιλέγει iPhone. Τέλος το iPhone έχει τέτοιες πωλήσεις και τέτοιες τιμές όχι γιατί βγάζει ένα μοντέλο κάθε χρονιά, αλλά γιατί είναι το μοναδικό που φοράει iOS. Εγώ πχ που θέλω Android έχω ένα σωρρο επιλογές, το ίδιο και στα Windows Phone, αλλά αν θέλω iOS έχω μόνο μία. Μ αρέσει δεν μ αρέσει η συσκευή, είναι δεν είναι καλή σε ποιότητα, έχει δεν έχει καλά χαρακτηριστηκά, είναι δεν είναι ακριβό γι αυτά που φοράει,… Συνέχεια »

inblx

@slave, διαφωνώ με ότι λες. Πρώτων το άρθρο συγκρίνει τα 3 λειτουργικά και όχι τις 3 ναυαρχίδες που αναφέρεις της κάθε εταιρίας. Θα μπορούσε να είναι iPad vs HTC HD2 vs Lumia 520. Δεν έχει σημασία. Έχεις ενα δίκιο βέβαια, γιατί σε κάθε συσκευή ανάλογου κοστους τρέχει λιγο διαφορετικά το κάθε λειτουργικό, όμως δεν νας ενδιαφέρει αυτό, τουλαχιστον σε αυτό το άρθρο. Εγώ παράδειγμα, θα προτιμούσα, μιας και απεχθανόμαι οτιδήποτε Galaxy, στην θέση του S5 να ειναι Nexus ας πούμε. Ας ειναι και το 5. Αλλά δεν παύει το s5 να τρέχει Android. @forneverarrow, και εγώ έχω Nexus 7 (2012) το οποίο το αγόρασα όταν πρωτοκυκλοφόρησε με πολύ χαμηλότερη τιμή απο αυτή του mini, και ηδη τρέχω Lollipop. Το οτι η Samsung αποφάσησε για λόγους marketing, η για αλλους λόγους να μην δώσει αναβάθμιση στα προηγούμενα μοντέλα, δεν ευθύνεται ουτε το Android αλλά ουτε και η Google. Παντα όταν συγκρίνουμε κάτι με το Android, πρεπει παντα να βάζουμε μια Nexus συσκευή σύγκρισης. Και για ολους τους WP users, δεν είπαμε πως δεν έχει εφαρμογές το store, αλλά για κανένα λογο δεν έχει τόσες οσες στα αλλά 2 stores. Επίσεις, μπορεί τα iOS να αναβαθμίζονται μετα απο ποου καιρό, όμως ποσα… Συνέχεια »

pazzo

Πολύ όμορφο άρθρο μπράβο.! Εγώ να πω με την σειρά μου, πρώην χρηστης iPhone 4 και android s3, αποφάσισα να παω πριν 3 μήνες στην αγορά του 930. Αλλά ψάχνοντας για το ποια συσκευή θα πάρω άφησα πίσω μου τα λειτουργικά και ασχολήθηκα μόνο στο να συγκρίνω τις συσκευές βάση τα χαρακτηρίστηκα που μου πρόσφερε η κάθε συσκευή. Κάμερα, οθόνη, ποσο εύκολα lagαρει, και φυσικά τιμή. Λέγοντας για τιμή απεκλεισα αμέσως το iPhone που για μένα με διαφορα ειναι το πιο όμορφο και πιστεύω πως κανεις δεν μπορεί να πει το αντίθετο, αλλά πολύ ακριβό. Το να δίνεις πάνω από 450 ευρώ για κινητό που όπως και να έχει σε δυο χρόνια θα το βαρεθείς μου φενοντε παρα πολλά είτε λέγεται iPhone η galaxy note κλπ. Μετα και το HTC one που εκτός από design έχει για μένα το καλύτερο UI για android με φοβερά ηχεία, καμερα (παρά αυτα που λένε για τα λίγα ultrapixels) και ότι χάρη στο μικρό πλάτος που έχει μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει με το ένα χέρι(το έχει ο αδελφός μου και πραγματικά ειναι τρομερό) Οπότε στο μυαλό μου είχα το 930 που κοστιζε 350 τότε, και τα Ζ3 με όμορφο design καταπληκτική κάμερα αλλά… Συνέχεια »

forneverarrow

@inblx: πραγματικά ρε παιδια κατάντησε αηδία η καραμέλα με τα nexus… Έδωσα 500€ για να πάρω το S4 λίγους μηνες αφότου βγήκε και η Samsung το πούλαγε με την ετικέτα του Android σε δέκα σημεία στη συσκευασία. Δεν κατάλαβα, πρέπει να πάρω nexus με το στανιο για να έχω σωστά updates και στην ώρα τους;; Δεν ειναι μόνο nexus το android και ούτε θα γίνει, γιατι χωρίς Samsung, lg, HTC δεν θα είχε ούτε 3% μερίδιο αγοράς σήμερα! Με τον ίδιο τροπο δεν ειναι μόνο lumia τα WP, αλλα και τα HTC μια χαρα updates παίρνουν απο την MS. Οχι επειδή σας συμφέρει τους κατόχους nexus να το θεωρείτε το μοναδικό δείγμα Android. Και τα custom rom του android δεν θεωρούνται λύση, γιατι πόσοι ξέρουν να τα βάλουν;

Σε τελική ανάλυση, αν ήταν σωστή η Google απέναντι στους χρήστες, ας έβαζε όρους στους συνεργάτες της για τα updates.

Νικόλας

Ανύπαρκτη παραμετροποίηση στα WP, το διαβάσαμε και αυτό…

Πιο άλλο mobile OS σου επιτρέπει να αλλάζεις ριζικά το κεντρικό μενού, το μέγεθος των εικονιδίων, να δημιουργείς κατηγοριοποιημένους φακέλους κλπ, ανάλογα με την διάθεση σου και όποτε γουστάρεις;

Κύριοι μην γράφετε ότι σας κατέβει στο κεφάλι…

Aliens3

Ενα καλο άρθρο που προτείνω ειναι να γράψει ο καθένας τα μειονεκτήματα της συσκευής του!!!

Νίκος Σταθάκης

@Νικόλας

Ε όπως γράφω στο Android μπορείς να τα κάνεις αυτά και με το παραπάνω. Αυτά που αναφέρεις είναι τα βασικά μια συσκευής android. Και συγκριτικά εννοείται υπερτερεί απέναντι στο WP.

Panos7GR

@Νικόλας: Τρολλάρεις έτσι;;; Πες ότι καλό γουστάρεις για τα WP, είμαι μαζί σου, αλλά από παραμετροποίηση μη το ακουμπάς καν!

gkoutsos

καταπληκτικο το αρθρο σου νικο. μπραβο! για μενα τα πραγματα ειναι καπως ετσι στο μυαλο μου: ANDROID: -Επιδοσεις- : Κακες-Φοβερες (εξαρταται κατα πολυ απο τα χαρακτηριστικα του κινητου, απο την εκδοχη android που εχει καθε εταιρεια και συνεπως απο την τιμη, με καποιες εξαιρεσεις π.χ moto g, e κτλ. που πατανε κατω σε επιδοσεις πολυ ακριβοτερα κινητα. εδω που εχουμε φτασει σε θεμα χρακτηριστικων, δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ενα κινητο με specs 2014-15 μπορει να τρεξει ολες τις εφαρμογες. το λογισμικο ειναι αυτο που θα κανει τη διαφορα απο κινητο σε κινητο με ιδια χαρακτηριστικα και θα το κανει ταχυτατο, π.χ. htc sence, ή θα το καθυστερει, π.χ. touchwiz, προηγουμενων ετων γιατι τωρα εχει βελτιωθει κατα πολυ σε αυτο το θεμα.) -Ευκολια Χρησης- : Μετρια-Μεγαλη (εξαρταται αρκετα απο την εκδοχη android που εχει καθε εταιρεια. π.χ. touchwiz vs καθαρο android) -Εφαρμογες- : Απειρες (καλες, κακες, χρησιμες, αχρηστες, πολλες δωρεαν εφαρμογες) -Παραμετροποιηση- : Τεραστια (απο το να αλλαξεις launcher, θεματα, icons μεχρι να του περασεις εντελως διαφορετικη rom) -Updates- : Μετρια γενικως (εξαρταται απο την εταιρεια και την κατηγορια χαρακτηριστικων του κινητου, high end, midrange, low end. με καποιες εξαιρεσεις παλι οπως την motorola. αναλογα με ολα τα παραπανω, μπορει να… Συνέχεια »

Genesis

inblx φίλε μου πολύ σεβαστή η άποψη σου αλλά όπως είπε και ένας φίλος δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο στο καθαρό android που σίγουρα είναι τέλειο αλλά το βρίσκεις μόνο σε nexus συσκευές. μιλάμε για ένα marketing του android τεράστιο που οφείλετε σε htc samsung lg το μεγαλύτερο κομμάτι και ακολουθούν και άλλες όπως sony lenovo κτλ. μιλάμε για το σύνολο του android που καλός η κακός έχει κάποια προβλήματα και δεν μιλάω για nexus μιλάμε για το android γενικά που θα βρεις σε κάθε htc samsung και άλλες πολλές γνωστές εταιρίες οι περισσότερες low end συσκευές δεν παίρνουν καν update μόνο τα high end έχουν πολλά updates εκεί είναι για μένα λάθος κανονικά έπρεπε όλες οι android συσκευές να έσπερναν τα updates που υποτίθεται έπρεπε να παίρνουν για 18 μήνες. εσένα μπορεί να μην σε νοιάζει γιατί έχεις ένα high end nexus και δεν έχεις πρόβλημα με τα updates αλλά τους άλλους που παίρνουν low end συσκευές να αναφερθώ πρόσφατα στο galaxy core που ήταν το top sale στην Ελλάδα και πόσοι τώρα φάγανε το πακέτο που δεν πήρανε update. και μείνανε με την 4.1. δεν θέλουν όλοι high end συσκευές είτε γιατί σε 18 η 24 μήνες θα… Συνέχεια »

Θοδωρής

Εκείνη η πονεμένη ιστορία με την μνήμη RAM των Android που αυτομάτως σε σπρώχνει προς τις άλλες δύο πλατφόρμες…

inblx

Παιδιά αναφέρω συνέχεια το Stock android και τα Nexus, γιατί αυτό είναι ντο Android.
Πλεον, με τόσες Μόντες και τοσα διαφορετικά features δεν αποκαλείτε UI, αλλά OS απο πολλές εταιρίες. Eiδικα TouchWiz κτλ, που δε θυμίζουν καθόλου το Android όπως μας το δείνει η Google, εγώ ποτε δεν τα σύγκρινω.
Και αν επέλεγα android μόνο και μόνο για το Store, θα μπορουσα να πάρω ενα BlackBerry που έχει πολυ καλη υποστήριξη, και τρέχει apks.

@Νικόλα, δεν πιστεύω να εννοείς αυτό που λες? Λογικά το λες ειρηνικά έτσι?

bg

Δειτε το νεο xiaomi note pro..και κλαψτε…Εχω iphone 6 αλλα μιλαμε για αλλο εργαλειο

Ανδρεας

@Νίκος Σταθάκης. Νομιζω οτι αδικρις καπως το android. Καταρχας στο βιντεο δεν συγκρινει τα ιδια. Δες παλι το βιντεο που συγκρινει το Google Motorola Nexus 6 vs Samsung Galaxy Note 4 vs iPhone 6 plus και μετα πες μου για χαρακτηριστικα. Πρωτο εννοειτε το stock android (Google Motorola Nexus 6) δευτερο της sammy και τριτο του “γλειμενου” κολοσσου απο εσας και απο ενα εκατομυριο ακομα κοσμο. Αυτη ειναι η διευθυνση του βιντεο : https://youtu.be/DV2X51kAVfc Ξαναλεω συγκρινεις την μπανανα με την μανα. Και ολοι καταλαβαμε ποια ειναι η μπανανα. (Φιλικα)

antonisgn

πηρα το iphone 6 μετα απο nexus 4 και θελω να πω με σιγουρια οτι δεν νομιζω να ξαναασχοληθω με andoid. windows θα δωσω καμια στιγμη μια ευκαιρια για να ειμαι δικαιος.

Νικόλας

Νίκο Σταθάκη δεν αναφερόμουν σε σένα περί παραμετροποίησης αλλά στον kostas_falcon, το άρθρο σου είναι μια χαρά!

Νικόλας

@Panos7GR Δεν τρολάρω!

@inblx ούτε “ειρηνικά”, ούτε ειρωνικά…

kostas

1,5 χρόνο με ένα THL W100 των 100 ευρώ.” Κολλήματα” : καθόλου. Παραμετροποίηση ( πάρα πολύ βασικό για μένα): φοβερή. Οι launchers και τα icons είναι πανέμορφοι,. μεγάλη ποικιλία,δεν αντέχω να βλέπω την ίδια εικόνα των ”μήλων”. Εφαρμογές: πάρα πολλές! Όσον αφορά τον τομέα value for money η apple βγαίνει εκτός αγώνα από την αρχή.

hector

Ρε παιδιά θα τρελαθούμε τελείως ????? το windows phone που το βλέπετε ???? άλλο το οτι το Μ8 βγαίνει και με windows phone και άλλο το τεστ αυτό ….

Genesis

hector

έχεις χάσει λίγο το θέμα η μου φαίνεται? φιλικά πάντα μην παρεξηγήσεις.

λες που το windows phone που το βλέπετε και μετά λες άλλο οτι το M8 βγαίνει σε windows phone άλλο το τεστ. εγώ απλά το ανέφερα επειδή έχει καλύτερο επεξεργαστή 801 αντί του 800 του 930 επειδή είπε για specs ποιο πάνω.

hector

Genesis

Αγορίνα δε ξέρω πως σκέφτεσαι άλλα νομίζω είσαι λάθος, όταν συγκρίνουμε λογισμικό πρέπει να υπάρχουν και οι 3 διεκδικητές του τίτλου από τι στιγμή που ο ένας λείπει ακυρώνεται αυτόματα… το ίδιο hardware δε λέει τίποτα από μόνο του

Dimitris77

@inblx

Καταρχην να χαιρετισω ολους τους φιλους, ειναι το πρωτο μου σχολιο στο techblog.gr.

Φιλε μου inblx, η εφαρμογη που ζητας υπαρχει απο τις 29-12-14 στο windows store. Ονομαζεται video 2 gif. Εγω το ετος 2013 που πρωτοσκεφτηκα να αγορασω Windows phone, ανοιξα απο περιεργεια το store κι εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου διαπιστωνοντας ποσο “φτωχηταν σε σχεση με το play store της google. Τελικα πηρα την αποφαση το 2014 και βλεπω οτι εχουνε γινει τεραστια βηματα μπροστα στο Windows store. Δε το εχω μετανιωσει, ολες οι εφαρμογες που χρησιμοποιουσα στο android υπαρχουνε, με μοναδικη εξαιρεση το youtube που ομως το εχουνε υπερ-καλυψει δεκαδες αξιολογες third party apps.

Οσον αφορα τη συγκριση με Nexus, εν μερει εχεις δικιο. Απο την αλλη ομως, δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα να δωσουν 500+ ευρω για να ευχαριστηθουν απροβληματιστα android. Αυτο σου εξηγουνε και καποιοι φιλοι πιο πανω, τα WP δουλευουν απροβληματιστα ειτε αγορασεις συσκευη των 70, ειτε των 570 ευρω. Δε φταιει η Google βεβαια για το bloatware που φορτωνει καθε εταιρια κινητων αλλα η κατασταση σημερα αυτη ειναι, δε μπορουμε να κανουμε τα στραβα ματια.

Genesis

hector

δεν διαφωνώ ότι άμα το windows συγκριθεί με τα άλλα δυο βγαίνει χαμένο σίγουρα αλλά δεν είναι λόγος αυτός να το αφαιρούμαι. και μην ξεχνάμε ότι μόνο από τη microsoft έχει το 3% ενοω η google έχει πολλές εταιρίες με πολύ μεγάλη ποικιλία συσκευών. κοιτά είναι η γνώμη σου και σεβαστή έτσι το βλέπεις αυτό λες δεν έχω κάποιο πρόβλημα ο κάθε ένας έχει τα δικά του σκεπτικά. απλά εγώ πιστεύω όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις από τη σύγκριση τα windows αλλά θα μπορούσανε να μπουν και άλλα λειτουργικά όπως blackberry. με τη σύγκριση μπορείς να δεις πολλά όπως της μεγάλες διαφορές της μικρές και τα αδύναμα os που κερδίζουν έστω και αν τα σημεία που κερδίζουν είναι ελάχιστα.

Elena

Καταρχήν, να αναφέρω ότι το σχολειό μου δεν έχει άμεση σχέση με το πιο πάνω θέμα. Απλά ήθελα να μοιραστώ το πρόβλημά μου μαζί σας, με την ελπίδα ότι κάποιος από εσάς θα μπορούσε να με βοηθήσει. Προσωπικά, έχω το Samsung Galaxy SIII Neo και είμαι αρκετά ευχαριστημένη από το συγκεκριμένο κινητό. Παρόλα αυτά δεν με ικανοποιεί πολύ ο ήχος του Music Player, για τον λόγο ότι ακούγεται πολύ σιγά. Έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω στο κινητό μου άλλες εφαρμογές για μουσική που ίσως ακούγονται πιο δυνατά. Έχω ψάξει, επίσης, στο διαδίκτυο για άλλες πιο αποτελεσματικές λύσεις, αλλά δεν κατέληξα ακόμη στην καλύτερη λύση. Προς το παρόν, χρησιμοποιώ την εφαρμογή jetAudio Basic για να ακούω μουσική, δυστυχώς όμως το quality δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι παραπάνω, θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου. Προσθέτοντας, όταν συνδέω τα hands free μου για να ακούσω μουσική μόνη μου, χωρίς να ενοχλώ τους γύρω μου, αποτυγχάνω. Αφού συνδέσω τα hands free, το κινητό μου αυτόματα κάνει shut down, προσπαθώντας να κάνει restart, αλλά τίποτα. Στην συνέχεια, πρέπει να βγάλω τα hands free από πάνω, με αποτέλεσμα να ξανά ανοίξει αυτόματα. Έχω, επίσης, ψάξει και γι’αυτό το θέμα στο διαδίκτυο,… Συνέχεια »

Genesis

Elena
χωρίς να είμαι σίγουρος για κάτι έχεις δοκιμάσει να βάλεις άλλα hands free εκτός από τα δικά σου που χρησιμοποιείς και έχεις αυτό το πρόβλημα? αν όχι δοκίμασε το μερικές φόρες φταίνε στο λέω γιατί το είχα πάθει και εγώ με ένα samsung. τώρα σε περίπτωση που δεν φταίει αυτό ίσως να έχει και πρόβλημα η θύρα τον ακουστικόν. τώρα για κάποιο συγκεκριμένο audio play για να παίζει καλύτερα δεν γνωρίζω αλλά αυτό νομίζω είναι στα ηχεία του κινητού σου άμα έχει καλά ηχεία θα ακούγεται καλά αλλιώς κανένα audio play δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Spiros

Εμενα προσοπικα δε μου αρεσει καθολου στο ετος 2015 ι κυρια apple

philip

Καλησπερα και απο μενα στην παρεα. Η γνωμη μου είναι εχοντας μια τεράστια εμπειρια ως χρηστης σε επαγγελματικο επιπεδο η εξης. Τα apple ειναι συσκευές σταθερές διαχρονικές με πληθωρα ολοκληρωμενων και σταθερών εφαρμογών. Αλλα πολυ ακριβα και καθόλου συμβατά.
Οι low price android συσκευες ειναι για πεταμα. Οι μεγαλου κοστους συσκευές οπως NOTE 2 3 4 κτλ οπου ειμαι και κατοχος απολαμβανουν απλα ΤΑ ΠΑΝΤΑ και οταν λεμε τα παντα ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Τα WP ειναι είναι αξιόλογα για χρήστες με χαμηλες απαιτησεις. (Κατοχος και lumia 620 8.1).καθολου καλο explorer (δοκιμάστε το σε σελιδες με pull down menu και θα καταλάβατε). εφαρμογες κακοκατασκευασμενες και αργες σε συγκριση με αυτες των android και πολυ πολυ λιγες (το να ανεβαινει το νουμερο με χαζοπαιχνιδα δε λεει κατι αλλα εφαρμογες που να βοηθούν τον καθε επαγγελματια στη δουλεια του). Μη με παρεξηγειτε με MS μεγαλωσαμε αλκα εκει που οι αλλοι βρισκονται τωρα τα WP θα βρίσκονται σε 2 χρονια.Ευχαριστω πολυ

thelos257

Καλησπερα σας προσωπικα προτιμω τα Windows Phone παρολο που εχω δοκιμασει και android και ios. Δεν ξερω ομως γιατι προτιμω τα Windows Phone μου αρεσουν το περιβαλλον εργασιας τους ειναι σαν τα κανονικα windows απο τα 3.11 windows χρεισιμοποιηω χρεισιμοποιησα και iMac OS X αλλα καμια συγκριση με τα Windows οποτε ΑΘΑΝΑΤΗ MICROSOFT

Γιώργος Σκ.

Πολύ ενδιαφέρο αλλά και “ευαίσθητο” άρθρο καθώς θίγει τους εκάστοτε “φανατικούς”.
Κάτοχος htc wildfire, lgl90 και lumia520 δεν είμαι “φαν” κανενός λειτουργικού απλά θέλω να σχολιάσω τη δυσαρέσκεια κάποιων για το “άδικο” βιντεάκι που συγκρίνει
iPhone 6 (τελευταίο μοντέλο) και Galaxy S5 (παλιό μοντέλο) και καλά.

iPhone 6: DualCore 1400 MHz και 1GB RAM
Galaxy S5: QuadCore 2500 MHz και 2GB RAM

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι “άδικο” το βίντεο…
Πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά έχει το S5, “διπλάσια” μάλιστα.

Όταν οι ίδιοι “κράζουν” την Apple που έχει μείνει πίσω σε πυρήνες, MHz και μνήμη….

Dennis Kornelatos

Γενικά δεν μου αρέσει το παιχνίδι που παίζει η apple με το iphone.Βάζει επίτηδες σε όλες τις συσκευές της χαμηλά specs έναντι του ανταγωνισμού που ναι μεν οι ναυαρχίδες της παρόλου τα χαμηλά specs πάνε σφαίρα λόγω ios αλλά τι γίνεται με τις πιο παλιές συσκευές οι οποίες ναι μεν παίρνουν τις αναβαθμίσεις του ios αλλά τι να τις κάνω άμα δεν μπορούν να τις σηκώσουν και σέρνονται;Με 700 ευρώ παίρνεις μια ναυαρχίδα android με πολύ καλά specs που θα μπορεί να σηκώσει τις αναβαθμίσεις μελλοντικά.Θα μου πείτε ότι έτσι λειτουργούν όλες οι εταιρίες για να πουλάνε τα νέα τους μοντέλα αλλά στην apple έχει παραγίνει το κακό.Έχουμε 2015 και δεν μπορούσε να βγάλει τo iphone τετραπύρηνο με 2gb ram ειδικά στην τιμή που το πουλάει;Που είναι η καινοτομία της apple;H μεγαλύτερη οθόνη που οι συσκευές andoid την έχουν χρόνια;

Βασίλειος

Καινοτομία σίγουρα δεν είναι να ακολουθείς τους άλλους…

επιπλέον δεν ξέρω τι κάνουν τα παλιά i phone με το καινουριο ios αλλα τουλάχιστιν είανι επιλογή σου να μη το βάλεις…

Το s3 με την τελευταία του αναβάθμιση(πριν ολλούς μήνες) μια χαρά σέρνεται… για την ακρίβεια δεν σέρνεται απλά… βαζει την κοιλιά κάτω και αρνείται πεισματικά να κουνηθεί για το οτιδήποτε…

nik

Φιλέ πέςτα όλα όμως; πες οτι μετα την 2ετια ο απαιτιτικος χρήστης θέλει αλλά 700 γιατί.το κιν κρασαρει του σκοτωμου πες οτι μπαίνει; στο χορό της εταιριας παρακάλω και την αποψη του δεν το αναβαθμισω για να πάρει ο αλος το επόμενο μοντελο και να.μην μου μείνει στο ράφι πέστα όλα καλό το Στορ αλλά μπροστά στο κρασ και κόλλημα τπτ!!!!τώρα αν θα ρεπςι να δίνεις κάθε 2,5 χρόνια 700αρες αλλά λγο λογισμικού αβαβα τι να πω

nik

Dennis έχω το σ3 να μην σου πω πως το έκανε το κιν με την 4,3 το λαγκ και η καθυστέρηση έκανε το κιν 3110 χρόνια και με έχει στρέψει εδώ και ενα χρονο σς cm αμα τι βρισκεις εσύ αυτό σεβασμό με τον.πςλατη τι να πω την κάνω για wp γιατί πρωτα απο όλα με νοιάζει οσςβασμος στον πελάτη και το no lag!!!!

Δήμητρα Μπαχάρη

Ευχαριστώ έλυσα αρκετές απορίες μου.

Γιαννης

Καλημερα. εγω ειμαι ασχετος με τα πιο πολλα απο αυτα που αναφερετε ολοι σας , απλα βρισκομαι σε ενα διλλημα να παρω κινητο windowsphone ( συγκεκριμενα το ΝΟΚΙΑ 640) που το βρηκα σε καλη τιμη και σε εγγυηση η καποιο ANDROID? η χρηση που κανω ειναι κλησεις, μηνυματα και καποιες εφαρμογες οπως google και viber.
Και φυσικα φωτογραφιες κλπ.
Ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.