Νίκη με διαφορά 0.1% για το iOS στις ΗΠΑ

Μικρή αλλά καθοριστική αποδεικνύεται η διαφορά 0.1% μεταξύ των πωλήσεων Android και iOS για τον περασμένο Δεκέμβριο. Το iOS με ποσοστό 47,7% βρίσκεται ξανά πρώτο σε πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από δύο χρόνια. Ο θρόνος ανήκε από το τελευταίο τετράμηνο του 2012 στο Android, το οποίο πέρυσι τον Δεκέμβριο συγκέντρωσε ποσοστό 47.6% των συνολικών πωλήσεων.

Μπορεί στις ΗΠΑ το iOS να κέρδισε οριακά το Android, στην Ιαπωνία όμως η διαφορά μεταξύ των δύο δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων άγγιξε σχεδόν το 22%, όπου το 60.2% των Γιαπωνέζων προτιμούν την Apple, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 38.3% που κατέχουν συσκευές Android. Κοιτώντας παράλληλα τα στατιστικά για την Ιαπωνία, βλέπουμε ότι τα Windows έχουν αφανιστεί εντελώς από τον χάρτη, με το θλιβερό ποσοστό της τάξεως του 0%.

Στην Ευρώπη και στην Κίνα πάντως, οι μετρήσεις βγάζουν νικητή στην μονομαχία το Android, και μάλιστα με τεράστιες διαφορές. Το 83% των Ισπανών χρησιμοποιούν συσκευές Android. ενώ οι χρήστες iOS είναι μόλις το 12.9%, χρήζοντας το Android νικητή με ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 70%! Ακολουθεί η Κίνα με 55.5% διαφορά μεταξύ των δύο λειτουργικών, η Γερμανία με 50.1%, και η Ιταλία με 49%.

Οι μετρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από την Kantar Worldpanel, η οποία έχει συλλέξει πληροφορίες πωλήσεων από 9 μεγάλες χώρες παγκοσμίως.

ios vs android market share, Νίκη με διαφορά 0.1% για το iOS στις ΗΠΑ

Πηγή:1,2

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dBpanos

Σημαντικό για την Apple να κατακτήσει ξανά την κορυφή στην εγχώρια αγορά. Μπορεί επί του συνόλου να μη λέει κάτι, καθότι οι διαφορές αλλού είναι χαοτικά υπέρ της Google, αλλά ψυχολογικά και μόνο κερδίζει εντυπώσεις με μια εκ νέου επικράτηση στην έδρα και των δύο. Συνεχίζει το hype που έχει εδώ και λίγο καιρό. Λίγο το ρεκόρ εσόδων, λίγο οι 1 δις συσκευές, τώρα αυτό…

Υ.Γ. τελευταίο τρίμηνο (Q4 = 4th quarter) του 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i