Android Wear: Στοχεύει στην Apple με το μεγαλύτερο update μέχρι σήμερα

Ενώ το Apple Watch ετοιμάζεται να έρθει στα χέρια των πρώτων χρηστών, η Google απαντά με το μεγαλύτερο update που έχει κάνει μέχρι σήμερα στο Android Wear. Φέρνει Wi-Fi, emoji ζωγραφισμένα με το χέρι, χειρονομίες και άλλα.

Η Google επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα smartwatches (όσοι έχουν πειστεί να αγοράσουν ένα). Με τις νέες αλλαγές η Google θέλει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και να έχει τα ίδια features με την Apple κάτι που επιβάλλεται να κάνει από τη στιγμή που έχει ακουστεί ότι θέλει να φέρει το Android Wear στα iPhone.

Χειρόγραφα emoji
Το χαρακτηριστικό που τραβά την προσοχή είναι τα νέα emoji που μπορείς να τα ζωγραφίσεις με το χέρι και το Android Wear θα προσπαθήσει να τα αναγνωρίσει και να μετατρέψει σε κανονικά emoji.

Το συγκεκριμένο feature υπάρχει και στο Android Handwriting Input app που έφερε η Google την προηγούμενη εβδομάδα.

Υποστήριξη Wi-Fi
Μια πολύ σημαντική αλλαγή που φέρνει η Google είναι η απεξάρτηση του smartwatch από το κινητό καθώς το Android Wear έχει πλέον υποστήριξη Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να απομακρυνθείς από το κινητό και να λαμβάνεις ακόμη ειδοποιήσεις, κλήσεις και μηνύματα σαν να έχεις το κινητό στην τσέπη. Ήδη πολλοί κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει Wi-Fi στα smartwatches και περίμεναν από την Google να ενεργοποιήσει το feature.

Low-power mode και χειρονομίες
Δυο ακόμη αλλαγές που έφερε η Google αφορούν στην οθόνη. Η μια είναι το low-power mode της οθόνης, όταν δεν την χρησιμοποιείς ενεργά, επιτρέπει στα apps να προβάλλουν πολύ λιγότερα δεδομένα συνήθως σε ασπρόμαυρο χρώμα. Αυτό υπάρχει ήδη για την κεντρική οθόνη, αλλά τώρα προστίθεται και μέσα στα apps. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο για παράδειγμα όταν έχεις ανοιχτή την λίστα με τα ψώνια, fitness apps ή μουσική.

Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η αλληλεπίδραση μέσω χειρονομιών, μπορείτε να κάνετε διάφορες ενέργειες χωρίς να αγγίξετε την οθόνη. Για παράδειγμα με την κίνηση του χεριού προς τα έξω, πηγαίνει στην επόμενη κάρτα, με την ανάποδη κίνηση επανέρχεται η σελίδα που άλλαξες. Οι χειρονομίες στα ρολόγια που δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη, είναι πολύ χρήσιμες.

Το LG Urbane θα είναι το πρώτο που θα έχει την νέα έκδοση (έρχεται out of the box) ενώ οι υπόλοιπες Android Wear συσκευές θα ξεκινήσουν να παίρνουν το update από τον επόμενο μήνα.

Η Google πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στην αγορά με το Android Wear και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ σημαντικό το πόσο γρήγορα θα δοθεί η αναβάθμιση και φυσικά κατά πόσο η υποστήριξη Wi-Fi δεν θα μειώσει διάρκεια της μπαταρίας.

android wear update, Android Wear: Στοχεύει στην Apple με το μεγαλύτερο update μέχρι σήμερα

android wear update, Android Wear: Στοχεύει στην Apple με το μεγαλύτερο update μέχρι σήμερα

android wear update, Android Wear: Στοχεύει στην Apple με το μεγαλύτερο update μέχρι σήμερα

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

@Λορένα Σιούτη γατί υποθέτεις ότι apple βρίσκεται σε ψηλότερο επίπεδο απο την google? η θέλεις να κάνεις και εσύ την προπαγάνδα σου?

Βαγγέλης

Μια παρατήρηση.. Η προπαγάνδα δεν γίνεται μόνο στην πολιτική… Απλά εκεί παρατηρείται ένα μεγάλο ποσοστό….

One

Για μενα μεγαλο update θα ηταν να κραταει η μπαταρία τουλάχιστον μια εβδομάδα αλλιως δεν υπάρχει λογος να παρει κανεις smartwatch.

Πανος

@Λορένα Σιούτη Ο επίλογος δεν χρειαζόταν. Δεν θεωρώ πως το iwatch ως ανταγωνισμός προσφέρει
οποιαδήποτε βελτίωση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα smartwatches αυτή την στιγμή, που να κάνει την Google να “ιδρώνει” και να βιάζεται να αποδείξει κάτι. Το iwatch λειτουργεί εναλλακτικά στο
android wear και καθένας διαλέγει αυτό που του αρέσει/ταιριάζει.

Το διαβάζω ξανά και ξανά και δεν μπορώ να μην διακρίνω έναν υπαινιγμό. Το wifi, ειδικά αν δεν επηρεάζει αρνητικά την μπαταρία, θα είναι ένα θετικό βήμα. Θα έρθει σε 1-2 μήνες; Μετά η Apple δηλαδή πως θα σταθεί στην αγορά χωρίς αυτό; Θα κάνει μήνες μέχρι να παρουσιάσει το επόμενο Apple Watch.

Επιπλέον, ενώ λες δεν υπάρχει πρόθεση να θεωρηθεί μία ανώτερη και γράφεις “για να είναι απόλυτα ανταγωνιστική”. Άρα είναι ανταγωνιστική αλλά όχι απόλυτα άρα είναι πιο κάτω. Ότι να ναι…

ιασων

Καλό και κατανοητό το άρθρο, αλλά μια διευκρίνιση: πότε τελικά το lg urbane 1gen θ πάρει το update?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.