Google: Έτοιμη να φέρει Android Wear σε iOS, αλλά θα το επιτρέψει η Apple;

H Google δεν είχε αρνηθεί το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να δούμε το Android Wear να είναι συμβατό με άλλες πλατφόρμες εκτός από Android 4.3 και άνω. Και όπως φαίνεται η Google είναι πλέον έτοιμη να “εισβάλει” στο iOS.

To Android Wear είναι η νέα πλατφόρμα της Google για φορετές συσκευές η οποία ανακοινώθηκε πέρσι και ήδη έχουμε δει τα πρώτα smartwatches από μεγάλα ονόματα να την χρησιμοποιούν. Ενώ η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δικό της πρώτο smartwatch τέλη του μήνα, οι πληροφορίες του The Verge θέλουν την Google να ολοκληρώνει τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν σε όσους έχουν Android Wear smartwatch, να το συνδέσουν με iOS συσκευές.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα Android Wear smartwatches θα συνδέονται με το iOS χάρη σε ένα ειδικό app που θα ετοιμάσει η Google. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα Android Wear smartwatches μπαίνουν απευθείας σε ανταγωνισμό με το Apple Watch.

Το ερώτημα όμως είναι αν η Apple θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο. Η τακτική του App Store είναι να μην εγκρίνει εφαρμογές που αναφέρονται σε αντίπαλες πλατφόρμες.

android wear ios, Google: Έτοιμη να φέρει Android Wear σε iOS, αλλά θα το επιτρέψει η Apple;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Εδω δεν αφησε η google να φτιαξει εφαρμογη youtube η microsoft και δεν εδωσε τα g apps θα περιμενει τωρα να την υποδεχτει η apple με ανοικτη αγκαλια και να της χαρισει μεριδιο κερδων απο τα ρολογια?

Θα επρεπε να μην ειχα φαει τοσο, δεν μπορω να κρατηθω απο τα γελια πραγματικα!

PiXel

@tech21: είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η μεν Google απαγόρευσε ένας *αντίπαλος* (Micorosft) να κυκλοφορήσει στη δική *του* (Windows Phone Store) πλατφόρμα μια εφαρμογή της *ίδιας* (YouTube). Τώρα, αναρωτιόμαστε εάν η Apple θα απαγορεύσει σε έναν *αντίπαλο* (Google) να κυκλοφορήσει στη δική *της* (App Store) πλατφόρμα μια εφαρμογή του *αντιπάλου* (Android Watch). Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια, παράλογη μεν, αλλά απόλυτα κατανοητή σε όρους marketing επιλογή της Google να μην θέλει οι δικές της υπηρεσίες να κυκλοφορήσουν σε πλατφόρμες που η ίδια δε θέλει και στη δεύτερη έχουμε το ουσιαστικό μποϊκοτάζ της Apple να αφήσει έναν αντίπαλο να κυκλοφορήσει εφαρμογή στα δικά της χωράφια. Το δεύτερο είναι αυτό που έκανε η MS με τον Internet Explorer στο παρελθόν, όπου χρησιμοποιούσε αντιμονοπωλιακές τακτικές ώστε να προωθήσει το προϊόν της σε Windows και να ρίξει τα προϊόντα των ανταγωνιστών -όπου έφαγε τα πρόστιμά της και ηρέμησε. Αν η Apple μπλόκαρε την κυκλοφορία του Android Watch στο App Store και δεν έτρωγε μήνυση, θα άνοιγε αυτόματα και ο δρόμος ώστε η Google πχ να απαγορεύσει όλες τις εφαρμογές της Microsoft απ’ το Google Play Store, η Cortana να μη γινόταν ποτέ port σε Android/iOS, η Microsoft να μπλόκαρε τον Chrome απ’ τα Windows κλπ.… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.