Anonymous OS, Είναι τελικά ψεύτικο ή όχι;

Στην αρχή περίπου της εβδομάδας έκανε την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο δήλωνε ότι είναι φτιαγμένο από την ομάδα χάκερ-ακτιβιστών Anonymous. To Anonymous OS είναι βασισμένο στο Linux. Στο Twitter account AnonOps, το οποίο λέγεται πως είναι και το “επίσημο” account της ομάδας ανέβηκε ένα tweet το οποίο δηλώνει ότι το λειτουργικό είναι ψεύτικο και φέρει ένα πλήθος από Trojans στο σύστημα του χρήστη που το εγκαθιστά.

Η απάντηση σε αυτό το tweet δεν άργησε να φανεί από το Tumblr account του Anonymous OS, όπου σημειωνόταν ότι στον κόσμο του Linux και του ανοιχτού λογισμικού δεν υπάρχουν trojans. Είναι δύσκολο να πει κανείς ποια είναι η αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά καλό είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κατεβάζετε κάτι τέτοιο.

, Anonymous OS, Είναι τελικά ψεύτικο ή όχι;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KeyFr3ak

Η αλήθεια είναι ότι Trojans υπάρχουν και για linux! Και φιλικά λέγοντας από κάποιον που αυτή είναι η ζωή του, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει και δεν υπάρχει το υπέρτατο ασφαλές σύστημα!
We are Anonymous…
We are Legion…
We do not Forget…
We do not Forgive…
Expect Us…

Ananymous

Μπορει να μην εχει trojans με την μορφη που τα γνωριζεις στα windows αλλα κανεις δεν σου εγγυατε οτι δεν υπαρχουν προεγκατεστημενα προγραματακια που παρακολουθουν τον χρηστη.

Ευθύμιος Μ.

Backdoored crap που λένε και στην βαρβαρικήν…

kostas

Προσέξετε τους Ανωνύμους είναι μεγάλη Απάτη,
Είναι όπως παλιά που εμπεναν κάποιοι μπάτσοι σε παρέες με πολιτικά ρούχα και τους καρφονανε για να πάνε μέσα, αυτή τη φορά από το FBI και από άλλες μυστικές υπηρεσίες.
Είναι δηλαδή τσάμπα μάγκες, πείθουν μια ομάδα χακερ’ς να κάνουν ένα χτύπημα και έχουν τα στοιχεία τους και τους καρφώνουν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στεγνά…

Yiannis H.

και εσυ kostas πως το ξερεις αυτο????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Anonymous

Anonymous: Σε κυβερνοπόλεμο με τη Ρωσία και άλλες απειλές #OpRussia

Σε βίντεο από τη συλλογικότητα χάκερ που ονομάζεται Anonymous, μέλος της ομάδας μιλά απευθείας στον Πούτιν καλώντας τον να παραιτηθεί.

Internet Anonymous

Οι Anonymous κυρήσσουν κυβερνοπόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Σε ανάρτηση στο Τwitter αναφέρεται: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Ρωσίας» με hashtag #Ukraine.

Internet Hackers Elon Musk Tesla Anonymous

Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση.

News Anonymous Hackers

Οι Anonymous ξεκίνησαν να διαρρέουν επίσημα έγγραφα Ελληνικών φορέων

Διαρροές εγγράφων ξεκίνησαν οι Anonymous Greece με πρώτα θύματά τους το υπουργείο Εσωτερικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.