iOS 10: Η Apple δημοσίευσε 12 από τα 100 νέα emoji

Η Apple δημοσίευσε 12 από τα 100 νέα emoji που θα έρθουν μαζί με το iOS 10. Όπως θα παρατηρήσετε, τα emoji κρύβουν ένα νόημα, θέλουν να περάσουν τα μηνύματα της ισότητας και της ειρήνης. Να σημειωθεί πως το Cupertino συνεργάζεται με το Unicode Consortium ώστε τα emoji να καθιερωθούν και να μείνουν ίδια σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Τα 6 (δηλαδή τα μισά) εκ των 12 emoji που έδωσε την δημοσιότητα η Apple απεικονίζουν γυναίκες αθλήτριες. Θα δείτε μια δρομέα, μια κολυμβήτρια, μια της άρσης βαρών, μια σέρφερ, μια έγχρωμη μπασκετμπολίστρια και μια επίσης έγχρωμη ποδηλάτισσα. Δύο επιπλέον emojis απεικονίζουν επαγγελματίες γυναίκες, μια έγχρωμη ντετέκτιβ και μια εργάτρια.

Όσον αφορά στα τελευταία 4 που απομένουν, υπάρχουν δύο οικογένειες, μια μητέρα με το αγοράκι της και ένας πατέρας με τα δύο του παιδιά, αγόρι και κορίτσι. Επίσης, θα δείτε μια σημαία-ουράνιο τόξο και ένα νεροπίστολο που θα αντικαταστήσει το emoji όπλο. Μάλιστα, στο νεροπίστολο έχει προστεθεί η λεπτομέρεια του πορτοκαλί χρωματισμού στο εμπρόσθιο κομμάτι, κάτι που πρέπει να έχουν όλα τα ψεύτικα όπλα για να ξεχωρίζουν εύκολα από τα αληθινά.

Είναι φανερό πως μέσα από τα νέα emoji η Apple θέλει να προωθήσει την ειρήνη και την ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων. Εκτός από το νεροπίστολο της ειρήνης, τις αθλήτριες και τις γυναίκες επαγγελματίες που σημαίνει πως τα δύο φύλα έχουν ίσα δικαιώματα, οι δύο οικογένειες υπενθυμίζουν πως κάποια σπιτικά έχουν έναν γονέα και πρέπει υπάρχει αλληλεγγύη, ενώ φυσικά η σημαία-ουράνιο τόξο είναι ένα μήνυμα προς όλους για την ίση αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων.

Σε λίγο καιρό, με το iOS 10, θα είναι διαθέσιμα όλα τα 100 emoji για χρήση από τους κατόχους iPod, iPad, iPhone και Mac, πιθανότατα λίγες μέρες μετά την παρουσίαση των νέων iPhone 7 / iPhone 7 Plus.

ios 10 emoji, iOS 10: Η Apple δημοσίευσε 12 από τα 100 νέα emoji

ios 10 emoji, iOS 10: Η Apple δημοσίευσε 12 από τα 100 νέα emoji

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής

Εγώ θα έλεγα αντί να ασχολούνται με γραμματοσειρές και emoji , να ασχοληθούν με το λειτουργικό τους γιατί το Mac Os έχει μείνει πολύ πίσω συγκριτικά με τα Win10 (mac user).

NtinosMD

Φουρφουρ κ αρωματα…. ετσι φανατστηκε ο Μαγειρας της Apple ( cook ) οτι μπορει να αντικαταστησει το pc με το iPad?

Panagiotis GP

Αυτές θα είναι οι αλλαγές της 10;
100 νέα emoji;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.