Apple, Εξαγόρασε την εταιρεία SnappyLabs και την εφαρμογή SnappyCam Pro Έλληνα ομογενή

Η Apple εξαγόρασε πριν μερικές μέρες την εταιρεία SnappyLabs και την εφαρμογή λήψης φωτογραφιών σε burst mode, SnappyCam Pro, η οποία δεν βρίσκεται πια διαθέσιμη στο App Store, ενώ και οι ιστοσελίδες που υπήρχαν για την εταιρεία και την εφαρμογή είναι πια νεκροί σύνδεσμοι.

Η εξαγορά της SnappyLabs, της μικρότερης που έχει εξαγοράσει ποτέ η εταιρεία από το Κουπερτίνο -ουσιαστικά αποτελεί ατομική επιχείρηση- του Αυστραλού, και με Ελληνική καταγωγή, μηχανικού John Papandriopoulos, επιβεβαιώθηκε από την Apple με τον συνήθη τρόπο: “Η Apple εξαγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας κατά διαστήματα, και γενικώς δεν συζητάμε δημοσίως σχετικά με τους σκοπούς και τα σχέδια μας”.

Ο John Papandriopoulos εργάστηκε πάνω στην εφαρμογή για δύο χρόνια και κυρίως στην συμπίεση JPEG -σχεδόν επανεφηύρε το standard- με αποτέλεσμα εκεί που η κάμερα του iPhone 5 τραβούσε 3 έως 6 φωτογραφίες σε burst mode, να την φτάσει στα όρια της, και να τραβάει 20 πλήρης ανάλυσης φωτογραφίες το δευτερόλεπτο. Λογικά, η Apple θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της εφαρμογής SnappyCam Pro στο λογισμικό της κάμερας των μοντέλων iPhone. Το ποσό της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό.

Apple SnappyLabs Έλληνας ομογενής, Apple, Εξαγόρασε την εταιρεία SnappyLabs και την εφαρμογή SnappyCam Pro Έλληνα ομογενήApple SnappyLabs Έλληνας ομογενής, Apple, Εξαγόρασε την εταιρεία SnappyLabs και την εφαρμογή SnappyCam Pro Έλληνα ομογενή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Τελικα παντου υπαρχει ενας Έλληνας.:-D

Αποστόλης Ρόδος

Την έκανε λαχείο ο συμπατριώτης μας, λογικά πρέπει να πήρε καλό πακέτο. Οπότε στην καινούρια κάμερα του iPhone θα έχουμε νέα καλούδια.

Dimitrinho

Μια ερωτηση μονο θα την εφαρμοσουν σε καποιο update του iOS;για να ξερω αν θα μπει στο iphone 5s.

Δημήτρης Μ

Ρε παιδιά πατήστε και λίγο φρένο.έχουμε σταματήσει να βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται και να επεξεργάζεται έστω και στο ελάχιστο μια πληροφορία.@Dimitrinho μόλις ανακοινώθηκε η εξαγορά. Ούτε καν η ίδια η Apple δεν έχει αποφασίσει αν και πως θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή και Ρωτάς λίγες ωρες μετά την εξαγορά πληροφορία αν θα δοθεί σε update στο 5s; γενικά τις τελευταίες μέρες παρατηρώ τραγικα πράγματα.ανεβαίνει αρθρο με concept και ξεκινάει ένα κράξιμο στις εταιρίες λες και είναι συσκευή που έχει ανακοινωθεί.λίγοι μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν και να καταλάβουν.κοιτάνε μόνο τις φωτογραφίες σαν τα μωρά που κρατάνε comic’s. Επίσης ας ηρεμησουν κατι funboys που εχουν ξεπεταχτει απ το πουθενα και ανοιγουν τους πιο χαζους τσακωμους με τα ποιο χαζα επιχειρηματα που μπορει να υπαρξουν.δεν υπηρχαν τόσο έντονα αυτά τα φαίνομαι γι αυτό αγαπάμε το techblog όλα αυτά τα χρόνια.χωρίς παρεξήγηση πάντα και σορρυ που πιαστηκα απ το δικό σου ποστ για να πω 5 πράγματα που ήθελα. Καλή η κίνηση της apple και ελπίζω να ενσωματωθεί στην πορεία και να μη το έκανε απλά για να την εξαφανίσει απ την αγορά. Ώστε να μη πέσει σε χέρι ανταγωνιστή.

Dimitrinho

@Δημήτρης Μ το ξερω οτι ρωτησα πολυ νωρις απλα ηθελα να μαθω μηπως ξερει κανεις τιποτα αν βγηκε καποια ανακοινωση απο αλλες πηγες

Evans Manolis

@Dimitrinho, γράφει πάνω ότι έκανε την κάμερα του iphone 5 να φτάσει στα όριά της, με την εφαρμογή… Επομένως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ΜΆΛΛΟΝ θα το έχει(το καινούριο Iphone) σαν built-in εφαρμογή και εσένα (και όποιος έχει προηγούμενο μοντέλο) θα σε βάζει να την κατεβάσεις ή ,όπως λες, να την βάλουν σε κάποιο update…
Αν το καλο-σκεφτείς, ίσως να θέλει να την εξελίξει ακόμα περισσότερο (γιατί ποιος ξέρει καλύτερα την κάμερα του κινητού του; Ο κατασκευαστής της 😉 ) Αυτό φαντάζομαι εγώ τουλάχιστον…
Αλλά ας μη βιαζόμαστε (όπως λέει και ο @Δημήτρης Μ)… Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τις μεγάλες εταιρίες…

@Χρηστος, παντού όμως! 😉

🙂

Nio

Αγορασε την εφαρμογη που φερνει στα ορια της την καμερα κ τραβαει 20 φωτο ανα second, θα την εξελιξει λιγο κ θα την πουλησει στο επομενο αιφον για καινοτομια…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.