Apple, εξαγοράζει το Spotsetter για να βελτιώσει τους χάρτες της;

Με την κίνησή της πέρσι να αποκτήσει μια σειρά από εταιρείες που σχετίζονται με την χαρτογράφηση και την πλοήγηση όπως WiFiSlam, Locationary, Embark, HopStop και Broadmap η Apple δείχνει την πρόθεσή της να βελτιώσει τους όχι και τόσο δημοφιλείς χάρτες της μετά από πολύ καιρό. Νέες πληροφορίες την θέλουν να αποκτά το Spotsetter, social maps app για αναζήτηση και αξιολόγηση τοποθεσιών.

Καμία από τις δυο εταιρίες δεν έχει επιβεβαιώσει την εξαγορά όμως η εφαρμογή έχει αφαιρεθεί τόσο από το App Store όσο και από το Google Play.

Σε εμάς ίσως να μην ήταν τόσο γνωστό αλλά αυτό που έκανε το Spotsetter είναι να δείχνει recommendations από φίλους πάνω σε έναν χάρτη. Επίσης έδινε τη δυνατότητα να κάνετε search σε συγκεκριμένη τοποθεσία και να δείτε αν την έχουν επισκεφθεί οι φίλοι σας και να διαβάσετε reviews. Με λίγα λόγια κάτι σαν το Foursquare μόνο που το Spotsetter αντλούσε πληροφορίες από Foursquare, Facebook, Twitter, Instagram αλλά και από sites όπως TripAdvisor και New York Times.

Όμως η Apple δεν εξαγόρασε την εταιρεία μόνο για την τεχνολογία της, αλλά και για τους δυο ιδρυτές της, τον Stephen Tse που είναι πρώην μηχανικός του Google Maps και σύμβουλος της Siemens και τον Johnny Lee.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, το περασμένο καλοκαίρι το Spotsetter ανακοίνωσε ότι είχε 5 εκατομμύρια user profiles και 40 εκατομμύρια τοποθεσίες.

Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Apple με τους χάρτες της οι οποίοι είναι εδώ και καιρό σε beta μορφή.

, Apple, εξαγοράζει το Spotsetter για να βελτιώσει τους χάρτες της;

, Apple, εξαγοράζει το Spotsetter για να βελτιώσει τους χάρτες της;
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killbillgr

Από τα κέρδη της στα δικαστήρια η Apple 🍎 βγήκε τώρα στα ψώνια 🏬

Δημήτρης

Αν έχεις λεφτά δε χρειάζεται να είσαι καινοτόμος. Απλα αγοραζεις καινοτόμες εταιρίες. και δεν πολύ σκοτιζεσαι και πουλάς μούρη. το μεγάλο κρίμα πάντως είναι πως έχουν θαφτεί άπειρα υλικολογισμικα διαμάντια απο μικρές εταιρίες που εξαγοράστηκαν μόνο και μόνο για να εξαφανιστούν απ τον χάρτη.

killbillgr

Υπάρχει και αυτό που λες, αγαραζουν πατέντες για να της θαυψουν στα συρτάρια και άμα χρειαστεί τις ξεθαυουν.

P

Η apple έκανε πολυ καλά που άφησε τους χάρτες της google .. Αν θυμάστε καλά όταν τους είχε εγκατεστημένους έδινε αναβάθμισεις στην apple με το σταγονόμετρο και νομίζω ότι πλήρωνε και για την αδειοδότηση. Όταν έβαλε τους δικούς της δεν ήθελε να ανταγωνιστεί την google αλλά την έκανε να επιστρέψει με app που συνεχώς αναβαθμίζει ( σιγά να μην έχανε 800 εκ πελάτες ) οποτε μόνο κερδισμένοι μπορει να είμαστε … Και τέλος δεν μπορούμε να συγκρίνουμε χάρτες που τους δουλεύουν πάνω απο (ποσά ; 15 χρόνια ; Δεν ξέρω ) με άλλους που υπάρχουν 2 χρόνια .. 🙂

Παναής

Καλοί και χρυσοί οι χάρτες της Apple, αλλά ρε παιδιά το αμαξάκι της google πέρασε μέχρι κι από το χωριό μου που παλιότερα το είχαν μόνο οι “ψαγμένοι” οδικοί χάρτες.
Το Street View δίνει αξεπέραστες πληροφορίες. Πρόσφατα το χρησιμοποιησα για να δείξω σε κάποιον πως θα πάει σε ένα μαγαζί, και ήταν σαν να τον πήρα από το χεράκι και να τον πήγα.

Από την άλλη: “Το….Spotsetter αντλούσε πληροφορίες από Foursquare, Facebook, Twitter, Instagram αλλά και από sites όπως TripAdvisor και New York Times” … Καλό είναι αυτό άμα ψάχνεις το τάδε in φαγάδικο στη Μύκονο, αλλά αν ψάχνεις τον τόρνο του Μήτσου στο Πέραμα δεν νομίζω να σε βοηθήσει.

Panos7GR

Η Apple το τελευταίο διάστημα όλο εξαγοράζει, εξαγοράζει και εξαγοράζει. Νομίζω στο άμεσο μέλλον (του χρόνου; του αντίχρονου;) πιστεύω θα βγάλει κάτι καλό. Είτε είναι ένα ανανεωμένο OS (mobile ή desktop ή και τα δύο), είτε θα ανανεώσει σημαντικά τις υπηρεσίες της. Καιρός ήταν! Πολύ αφάνεια το τελευταίο διάστημα…

obi

Βασικά αν η Apple ήθελε να κάνει μια σοβαρή επανεκκίνηση στο θέμα χάρτες,
θα μπορούσε να εξαγοράσει μια μεγάλη πλατφόρμα
λχ τους here maps της nokia/navteq που είναι και διαθέσιμοι
(εκτός αν παίζουν ρήτρες ελεπω της συμφωνίας ms-Nokia)

δε θα έβρισκε την άσημη εταιρεία του άρθρου…

Βασικά η είδηση περισσότερο διευκολύνει επικοινωνιακά την Apple
ότι και καλά καταβάλλει προσπάθειες στο κομμάτι πλοήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.