Apple: Ενεργοποιεί ad blockers στο Safari του iOS 9 και OS X El Capitan

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν σερφάρουμε στο internet οι διαφημίσεις μπορούν να γίνουν αρκετά εκνευριστικές, κάνοντας την διαδικασία όχι και τόσο ευχάριστη. Την λύση στο πρόβλημα την δίνουν εν μέρει τα ad blockers, ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα τα οποία φιλτράρουν τις διαφημίσεις και δεν τις εμφανίζουν.

Μια αντίστοιχη κίνηση φαίνεται ότι κάνει και η Apple, δίνοντας την επιλογή για χρήση ενός ad blocker λογισμικού στο iOS 9 και στο OS X El Capitan. Η νέα λειτουργία θα δίνει εντολές στο Safari να μπλοκάρει cookies, εικόνες, pop-ups και άλλες πηγές κατά την διάρκεια της περιήγησης. Η συγκεκριμένη επιλογή θα είναι native στις συσκευές της Apple, απλοποιώντας τα πράγματα.

Η κίνηση μπορεί να φαίνεται παράξενη από μια εταιρεία που έχει κέρδη από τις διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις όμως της Apple δουλεύουν μέσα στις εφαρμογές με την μορφή συνήθως ενός banner και όχι μέσω του Safari. Οπότε δεν θα λέγαμε ότι χτυπάει τον εαυτό της με αυτή την κίνηση, αλλά περισσότερο την Google και άλλους μεγάλους παίκτες.

Παράλληλα, να υπενθυμίσουμε ότι η Google με πρόσφατες δηλώσεις της δεν είχε πει ότι δεν είναι αντίθετη με τέτοιου είδους λογισμικά.

Apple: Ενεργοποιεί ad blockers στο Safari του iOS 9 και OS X El Capitan, Apple: Ενεργοποιεί ad blockers στο Safari του iOS 9 και OS X El Capitan

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ραφαήλ

Μόλις με εψησε λίγο η apple.Δεν ξέρω είναι ωραία κίνηση αυτή καθώς δεν αντέχω άλλο τις διαφημίσεις.απ’την άλλη ο κόσμος του android είναι μαγικός.will wait for 6s and decide
χρήστης one m8

omggg

Η apple δεν εχει υπηρεσια διαφημισεων και ειναι ενα απο τα πραγματα που διαφημιζει στοχοποιωντας την google και το facebook για την συλλογη προσωπικων δεδομενων που ειναι απαραιτητα για τις διαφημισεις.Οι διαφημισεις που βλεπεται σε εφαρμογες του ios δεν ειναι τοποθετημενες απο την apple αλλα απο την google η οποια εχει μια υπηρεσια διαφημισεων η οποια δουλευει σε ολες τις πλατφορμες. Η apple δεν βγαζει ουτε ευρω απο διαφημισεις. Παρακαλω ενημερωστε το αρθρο.

BraveNewWorld

@omggg “Παρακαλω ενημερώστε το άρθρο” με τις ανακρίβειες μου! Να σαι καλα γέλασα πρωί πρωί!!. Εν το μεταξύ εχει διαφημιςεις στο candy crush saga και το farm heroes μεταξύ άλλον!

SEO In Greece

Δεδομένου ότι η online διαφήμιση μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο στο mobile αυτές οι πρακτικές θα πλήξουν τους παίκτες του χώρου. Το πιο πιθανό πάντως είναι να είναι μια μορφή πίεσης για διαμοιρασμό των εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.