Apple, φέρνει το έξυπνο σπίτι πιο κοντά με το HomeKit [video]

Όπως το περιμέναμε σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Apple ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του WWDC τη Δευτέρα μια νέα πλατφόρμα η οποία θα έρθει στο iOS 8 και ονομάζεται HomeKit. Με το HomeKit η Apple στοχεύει να φέρει ακόμη πιο κοντά αυτό που αποκαλούμε «έξυπνο σπίτι”. Μέσω του HomeKit ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται λειτουργίες όπως κλείδωμα, φωτισμός, θερμοστάτης μέσω του iPhone ή του iPad.

«Στο άμεσο μέλλον έρχονται στην αγορά πολλές αυτόματες συσκευές για το σπίτι και όλες έχουν την εφαρμογή τους» ανέφερε ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος στο τομέα Software Engineering της Apple. Φυσικά η κάθε συσκευή έχει το δικό της πρωτόκολλο επικοινωνίας, αλλά η Apple θα προσφέρει έναν εύκολο τρόπο στους κατασκευαστές ώστε να ενσωματώσουν τις συσκευές τους στο λογισμικό των iOS συσκευών. Η ενσωμάτωση αυτή θα φέρει και άλλα θετικά καθώς θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Siri ώστε να ρυθμίσει τις συσκευές με φωνητικές εντολές.

Η χρήστες θα μπορούν επίσης να χειριστούν ομαδικά αυτές τις συσκευές με μια απλή εντολή. Ο Federighi αναφέρει ότι με μια απλή εντολή όπως τo «Get ready for bed», στο iPhone ή στο iPad, θα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα φώτα και να κλειδώσουν οι πόρτες.


, Apple, φέρνει το έξυπνο σπίτι πιο κοντά με το HomeKit [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Μπράβο στην Apple! Μια κίνηση που ομολογώ δεν περίμενα να κάνει πρώτη η Apple, αλλά την έκανε. Περιμένω πολλά από αυτή την κίνηση και μου αρέσει πολύ η ιδέα! Βέβαια πρέπει από εδώ και πέρα να προσεχθεί η ασφάλειά μου σε περίπτωση κλοπής ή χάσιμο του κινητού. Μετά από αυτή την κίνηση οι υπηρεσίες Find My Phone πρέπει να γίνουν ακόμα καλύτερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i