Apple, μετά από 7 χρόνια παραδέχεται ότι δίεγραφε μουσική από τα iPod

Ύστερα από 7 χρόνια η Apple φαίνεται να παραδέχεται ότι αφαιρούσε μουσική από τα iPod εν αγνοία των χρηστών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι η Apple στα δικαστήρια αυτό τον μήνα, ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της για κατηγορίες περί μονοπωλιακών πρακτικών που έπνιγαν τον υγιή ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal οι δικηγόροι, αντιπρόσωποι των εταιρειών που πλήγηκαν, ανέφεραν ότι κατά το διάστημα 2007-2009 η Apple έσβηνε τακτικά κατεβασμένη μουσική από άλλες υπηρεσίες, χωρίς να αναφέρει στους χρήστες ότι αυτό θα γινόταν.

Αυτό που συνήθως γινόταν ήταν ότι όταν συνέδεες ένα iPod με το iTunes, αυτό αναγνώριζε μουσική που ήταν κατεβασμένη από άλλες υπηρεσίες και δεν επέτρεπε να κάνεις sync. Τότε έβγαζε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε να κάνεις “restore to factory settings” σβήνοντας έτσι την μουσική που ήταν κατεβασμένη από άλλες υπηρεσίες.

Η Apple έκρυβε σκόπιμα αυτές τις πληροφορίες. Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφάλειας της Apple Augustin Farrugia, η Apple δεν ήθελε να εξηγήσει στους χρήστες τι γίνεται, γιατί σύμφωνα με αυτόν “οι χρήστες δεν χρειάζονται να ξέρουν πάρα πολλές πληροφορίες, πράγμα που θα τους μπέρδευε”. Επιπλέον ανέφερε ότι η Apple είναι πολύ αυστηρή με την ασφάλεια και για αυτό αμύνθηκε το οικοσύστημα των iPod και iTunes με αυτό τον τρόπο.

apple deleted music from ipod, Apple, μετά από 7 χρόνια παραδέχεται ότι δίεγραφε μουσική από τα iPod

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tiamat

xaxaxaa
σαςεκλεβε τη μουσικη!!!!! 😛
και σεις μηλοπροβατα να εξακολουθειτε να τη στηριζετε!!!

Μαρία

«οι χρήστες δεν χρειάζονται να ξέρουν πάρα πολλές πληροφορίες, πράγμα που θα τους μπέρδευε»

Νομίζω αυτό τα λέει όλα…

Μακης

Να τα χαίρονται όσοι τα έχουν ipod iphone ipad και ειδικά το itunes με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση για την μεταφορά των πάντων προς την συσκευή είχα το iphone 5 το έδωσα και πήρα το nexus 5 και βρήκα την υγεία μου (ξέρω οι πορωμενοι θα με κραξετε οι καμένοι όμως ελπίζω ότι θα με καταλάβετε) τα έγραψα και ξαλαφρωσα

nikmour

«οι χρήστες δεν χρειάζονται να ξέρουν πάρα πολλές πληροφορίες, πράγμα που θα τους μπέρδευε». Ακομα και η apple θεωρεί τους πελάτες της “isheeps”

X

Μα και τώρα γίνεται αυτό αν έχεις σε μια συσκευή εφαρμογές που δεν είναι αγορασμένες κατά το συγχρονισμό με Itunes ή τις χάνεις ή δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία – έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό η Apple αν θέλει. Φυσικά στην περίπτωση του Ipod μιλάμε για Factory Reset που σημαίνει έγκριση και συγκατάθεση του χρήστη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

nikmour

@X z υπάρχουν άτομα που προτιμούν ολοκληρωτικά καθεστώτα από την δημοκρατία γιατί δεν χρειάζονται να σκέφτονται. Και τα δικαιώματα τους τα εκχωρούν…Σου θυμίζει κάτι?

Θανάσης

Έχω το iPod classic 80 gb απο to 2007 το χρησιμοποιώ συχνά και η συσκευή λειτουργεί άψογα με άριστο ήχο πολύ πιο ωραίο από το τωρινό μου galaxy s4. Μπαταρία ασχολίαστο. Το είχα πάρει τότε 200 ευρώ. Ακριβουτσικο. Άρα τα έβγαλε τα λεφτά του; είναι προσβολή να λέτε τον όρο isheep για καταναλωτές που έχουν κάθε δικαίωμα να είναι ικανοποιημένοι. Εξυπνάκηδες

Panos7GR

@Χ: Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει σε εφαρμογές για λόγους ασφαλείας βεβαίως και καλά κάνει. Αλλά για μουσική; :/
Εδώ έρχονται και τη χτυπάνε για αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.