Τα νέα πολυπολιτισμικά emoji της Apple χωρίς σεξουαλικές διακρίσεις

Τον επόμενο μήνα η Apple αναμένεται να δώσει για πρώτη φορά public beta έκδοση του iOS 8.3 σε 100.000 ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα αναφέρουν τα bugs μέσω ενός ειδικού app, ακολουθώντας την ίδια κίνηση που είχε κάνει με OS X Yosemite πέρσι. Πριν έρθει η public beta έκδοση, οι developers έχουν πρόσβαση και μας δείχνουν κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο feature που κάνει αίσθηση από το νέο iOS 8.3 και OS X 10.10.3 είναι η προσθήκη “πολιτικώς ορθών” emoji από την Apple. Μπορείς να πατήσεις επάνω σε κάποιο emoji και θα σου δώσει περισσότερες επιλογές σχετικά με τον τόνο του δέρματος, από κίτρινο μέχρι μαύρο. Η Apple δεν ήθελε να κάνει διακρίσεις ούτε ως προς τις σεξουαλικές προτιμήσεις των emoji, έχει προσθέσει διάφορους νέους τύπους οικογενειών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ομόφυλα ζευγάρια. Επιπλέον, έχουν προστεθεί περισσότερες σημαίες και εικονίδιο για το Apple Watch.

Πέρα από τα multi culti emoji, από το iOS 8.3 περιμένουμε βελτιωμένο login στις υπηρεσίες της Google, νέες γλώσσες για τη Siri όπως Τούρκικα, Σουηδικά, Ρώσικα κλπ. αλλά όχι Ελληνικά.

apple diversive emoji, Τα νέα πολυπολιτισμικά emoji της Apple χωρίς σεξουαλικές διακρίσεις

apple diversive emoji, Τα νέα πολυπολιτισμικά emoji της Apple χωρίς σεξουαλικές διακρίσεις

apple diversive emoji, Τα νέα πολυπολιτισμικά emoji της Apple χωρίς σεξουαλικές διακρίσεις

apple diversive emoji, Τα νέα πολυπολιτισμικά emoji της Apple χωρίς σεξουαλικές διακρίσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

Μα θυμίσω, …Tim Cook. Η Apple έχει δημόσια αναγνωρίσει πως συμμετέχει σε lobbying υπέρ της προώθησης των απόψεων των ομοφυλοφίλων έντός και εκτός κοινοβουλίων. Δεν είναι κάτι που το έχει κρύψει.

Με την ευκαιρία, θεωρώ λάθος πως η πολιτική ορθότητα ταυτίζεται με τη μια από τις δύο αντικρουόμενες απόψεις στο ζήτημα της νομοθέτησης δυνατότητας υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Υπάρχουν φωνές υπέρ και κατά, με πρόταγμα το συμφέρον των υιοθετημένων παιδιών. καθόλα σεβαστές αμφότερες στα πλαίσια του διαλόγου και της επιστημονικής αντιγνωμίας.

Nio

Ε όχι και να μας πλασάρει για φυσιολογικό το “ανώμαλο”. Δεν είμαι ρατσιστής ούτε με ενοχλεί κανένας αλλά δεν μπορείς να προβαλεις για ομαλό κάτι το οποίο από την φύση του είναι ανωμαλο. Αν ήταν φυσιολογικό θα είχε φροντίσει η φύση να μην υπάρχει κάποιο από τα δύο φύλα. Ξανά λέω δεν με ενοχλεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει στην ζωή του αλλά κάποια πράγματα δεν είναι φυσιολογικά όπως και να το δεις.

Sot11

Πολυ σωστή κίνηση. Για να δούμε όμως και ποιες άλλες αλλαγές θα γίνουν στην 8.3!

inblx

Καμία σοβαρή αλλαγή θα κάνουν, η το ” μεγάλο ” update θα είναι extra UI elements?

Solon

+1 κι από εμένα Nio. Έχουνε μπερδέψει την ελευθερία του να κάνει κάποιος ότι θέλει με την ιδέα ότι αφού είμαι ελεύθερος να το κάνω είναι και φυσιολογικό! Έχει παραγίνει το κακό με αυτό.

giannogeorge

*μασουλάει ποπ κορν* μην δίνετε σημασία, ήρθα για να διαβάσω τα σχόλια!

YO!

Ρε φιλε οταν λες οτι κατι δεν ειναι φυσικο και γενικα οταν ισχυριζεσαι κτ π μπορει να πληγωσει τον αλλο τσεκαρε εστω αν οντως ισχει…. Η ομοφυλοφυλια – αμφιφυλοφιλια και γενικα ολα αυτα ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φυσικα…. υπαρχει λογος π εχει συναντυθει στην πλειονοτητα των ειδων… και αν μ πεις κουραφεξαλα οτι ειναι επιλογη και χρησιμοποιησεις θρησκεια αστο… αφ ο θεος εδωσε μονο στον ανθρωπο ελευθερη βουληση πως τα ζωα π δν την εχουν επιλεγουν κατι μη προκαθορισμενο και μη φυσικο??

Mary

solon και νιο, επειδή δεν σας φαινεται εσάς φυσιολογικό δεν σημαίνει ότι δεν ειναι! Απο ότι φαινεται κι εσείς έχετε μπερδέψει την έννοια της λέξης ελευθερία…

aek4ever

Συμφωνω και εγω με τον Nio.Ενταξει δηλαδη δεν ειμαστε ρατσιστες αλλα οχι και ετσι.Παρουσιαζεται η ανωμαλια σαν κατι φυσιολογικο

vassilis

Λες κι έχουν ίκτερο είναι.

foivos1k

Προσωπικά το μόνο “ανώμαλο” που βλέπω είναι τα σχόλια των δενειμαρατσιστηςαλλαδων που νομίζουν πως κατέχουν τις αιώνες, συμπαντικες και παναθρωπινες, κοινωνικές και πολιτιστικες “Πατέντες” του φυσικού και του αφυσικου, του ομαλου και του ανώμαλου και λοιπών κοινωνικά κατασκευάσιμων διπόλων. Λυπάμαι κύριοι αλλά μοιαζετε με παλιά μοντέλα κινητών που πλέον δεν σηκώνουν τις καινούργιες αναβαθμίσεις. Και λέγοντας αναβαθμίσεις δεν εννοώ μόδες αλλά επιστημονικά δεδομένα και θεσεις. Έχετε μείνει σε θεωρήσεις και πλαίσια αραχνιασμενα, παγιωμένα (μεν), αντιεπιστημονικα και ολωσδιόλου λανθασμένα. Όμηροι κοινωνικών κατασκευών με τις οποίες έχετε μεγαλώσει, μάθει και υπηρετήσει αρνούμενοι να δείτε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτές και φυσικα αρνούμενοι να βρεθείτε σε επαφή με οτιδήποτε τις καταργεί και τις διαψεύδει. Και μη μου πείτε οτι είναι γνώμη σας. Γιατί και εγώ τότε έχω τη γνώμη ότι 2 και 2 κάνουν 7. Συγνωμη προκαταβολικά για το ύφος μου ίσως.

Στέλιος

Βιώστε το, νιώστε το και μετά ελάτε να μιλήσετε για το τι θεωρείται κανονικότητα και τι ανωμαλία, νομίζοντας ότι έχετε το προνόμιο της αντικειμενικής κριτικής. Αν ποτέ σας χτυπήσει την πόρτα (βλέπε παιδιά), τότε θα έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα. Φιλικά πάντα.

dimK

*pop corn..ok αναψυκτικο..οκ*
Για πειτε ρε παιδια..ειναι ανωμαλο ή οχι?

jouan

Μπορεί κάποιος να μου πει πως είναι φυσιολογικό να κάνει οικογένεια ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι όταν δεν είναι προγραμματισμένο από τη φύση να το κάνει; Μην μπερδεύετε την απόλαυση στην οποία έχει δικαίωμα ο καθένας. Όσο μας σοκάρει ένα δημόσιο φιλί 2 ανδρών, το ίδιο πρέπει να μας σοκάρει και ένα δημόσιο φιλί γυναίκας/άνδρα. Μια σύγχρονη κοινωνία οφείλει να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας ως ίσους (φυσικά μέσα στα πλαίσια των νόμων), αλλά όταν μιλάμε για παιδιά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να μπερδευόμαστε από ένα ενδεχόμενο ασφαλές περιβάλλον που μπορεί να δημιουργηθεί από ανθρώπους του ίδιου φίλου. Ακούω το αφελές δίλημμα προτιμάς μια οικογένεια που χτυπάει το παιδί ή μια ομοφυλόφιλη οικογένεια που το αγαπάει. Καμία από τις 2. Όση αγάπη, φροντίδα, εφόδια και αν δώσεις σε ένα παιδί δε θα μεγαλώσει αν δεν πάρει τις εικόνες, τις μυρωδιές, τους ρόλους και των 2 φύλλων. Είναι μεγάλη κουβέντα, υπάρχουν πολλές αποκλίνουσες σεβαστές απόψεις, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

giannogeorge

Καλό το ποπ κορν που τρώω τόση ώρα αλλά ας μιλήσουμε και λίγο! Που λέτε, είμαι 41 και χρόνια τώρα κάθομαι και ακούω για το πόσο φυσιολογικός είμαι ή δεν είμαι. Tο αν έχω δικαίωμα (άκουσον άκουσον) να ζήσω κι εγώ αξιοπρεπώς και ανοιχτά την ζωή μου. To αν πρέπει με τον επί 4 χρόνια σύντροφό μου, να κάθομαι μόνο στο σπίτι (ή στην κρεββατοκάμαρα) και να είμαι αυτός που είμαι ή αν θα έχω το δικαίωμα νομικά, στην χώρα μου να δώσω επίσημο χαρακτήρα στην σχέση μας. Είναι απορίας άξιον πώς μετά από τόσα χρόνια, έχω καταφέρει να βγω ισορροπημένος άνθρωπος στην κοινωνία με τόσο μίσος και εκφράσεις αηδίας προς το πρόσωπό μου. Και το ενδιαφέρον των “φυσιολογικών” για την “φυσιολογικότητα”, το ψυχολογικό κακό που θα πάθουν τα παιδιά από εμένα/εμάς… κάποια στιγμή.. στο μέλλον.. σωστά; Χωρίς να θέλω να σας τρομάξω, το μέλλον είναι εδώ. Η παραδοσιακού τύπου οικογένεια δεν είναι πλέον το μοναδικό μοντέλο (εκτός κι αν δεν έχετε στο περιβάλλον σας μονογονεϊκές οικογένειες) και σε άλλες χώρες -όπως ΚΑΙ στην δική μας- υπάρχουν ήδη οικογένειες με δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Και για να μην παρανοηθώ, φυσικά και αυτό ΕΙΝΑΙ το κεντρικό μοντέλο.. όχι πια όμως… Συνέχεια »

GiannisMix

Κάποιος απο τους παραπάνω είπε το πιο σωστό κατα τη γνώμη μου.. Διαχώρισε την απόλαυση με την φύση. Ωστόσο, λαμβάνοντας την εννοια της λέξης “φυσικό” ως εκείνο που ορίζει η φύση τοτε η ομοφυλοφιλια δεν ειναι φυσική. Το ίδιο ισχύει και για τη χορτοφαγία.. Ο καλός και μη βάρβαρος χορτοφάγος που δε σκοτώνει ζώα για να φάει ο ιδιος, ας καταφέρει να μην σκοτώσει το κοτόπουλο η το γουρουνάκι ή οτιδήποτε αλλο για να ταΐσει το κατοικίδιό του και να το ταΐσει μαρούλια, στο όνομα της χορτοφαγίας και της φιλοζωίας.. Ο,τι μας προστάζει η φυση είναι φυσικό και ο,τι αλλο αφύσικο. τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.