Apple Final Cut Pro X, Επανάσταση στην επεξεργασία video

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Final Cut Pro X, της καινούριας επαναστατικής έκδοσης του δημοφιλούς λογισμικού, το οποίο ουσιαστικά επαναπροσδιορίζει το επαγγελματικό μοντάζ με τη χρήση ενός Magnetic Timeline, επιτρέποντας πλέον ευέλικτο μοντάζ χωρίς tracks.

, Apple Final Cut Pro X, Επανάσταση στην επεξεργασία video

Στην καρδιά του Final Cut Pro X βρίσκεται το Magnetic Timeline, μια καινοτόμος και ευέλικτη προσέγγιση στο μοντάρισμα του υλικού χωρίς tracks, το οποίο επιτρέπει την οργάνωση των video με όποιο τρόπο επιθυμεί ο χρήστης. Χρησιμοποιώντας το Clip Connections, μπορούν να συνδεθούν τα πρωταρχικά video με δευτερεύοντα στοιχεία, όπως τίτλους τέλους ή μουσικά εφέ, έτσι ώστε να παραμένουν απόλυτα συγχρονισμένα κατά τη μεταφορά τους. Ακόμα, μπορείτε να συνδυάσετε σχετικά με την ιστορία στοιχεία σε ένα συνολικό κλιπ, το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε ως ένα, ενιαίο κλιπ. Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό Auditions επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ διαφόρων κλιπ, ώστε να μπορούν να συγκριθούν εναλλακτικές λήψεις.

To Content Auto-Analysis σκανάρει τα αρχεία και αρχειοθετεί τα video χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που παίρνει και τα οργανώνει σε Smart Collections, έτσι ώστε η αναζήτηση των video να γίνεται εύκολα με βάση τις λήψεις που έχουν γίνει, τον τύπο του αρχείου, αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων μέσα στο πλάνο.

Σχεδιασμένο από το μηδέν, το Final Cut Pro X είναι μία εφαρμογή στα 64-bit, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο του νέους υπολογιστές Μac και το λογισμικό τους, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να υπάρχουν διαστήματα αναμονής ακόμα και όταν ο χρήστης δουλεύει με 4Κ video. Το Final Cut Pro X χρησιμοποιεί multi-threaded επεξεργασία και GPU στην κάρτα γραφικών για απίστευτα γρήγορο rendering στο background και εκπληκτικές επιδόσεις στην αναπαραγωγή του video. Επιπροσθέτως το ColorSync, διασφαλίζει την ποιότητα του χρώματος καθόλη την διάρκεια της επεξεργασίας του video.

Το Final Cut Pro X περιέχει πανίσχυρα εργαλεία για την επεξεργασία του ήχου αλλά και της διόρθωσης του χρώματος και συνοδεύεται από δύο εφαρμογές: το Motion 5 για επαγγελματικά γραφικά με κίνηση και το Compressor 4 για προηγμένη κωδικοποίηση αρχείων, διαθέσιμα και αυτά από το Mac App Store.

Το Final Cut Pro X είναι σήμερα διαθέσιμο από 239,9 ευρώ από το Mac App Store. Το Motion 5 και το Compressor 4 είναι επίσης διαθέσιμα σήμερα από το Mac App Store στην τιμή των 39,99 ευρώ το καθένα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέλιος

Πολύ καλή τιμή για ένα τόσο καλό πρόγραμμα!

Ειλικρινά περίμενα έως και 500€…

telas

Αν είναι σαν τον προκάτοχο, τότε μπλιάχ, αν είναι από το μηδέν τότε ίσως κάτι να λέει.

Νικος

Δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε μία γραμμή κώδικα απο το παλιό Final Cut Pro.Πάντως να ξέρετε πως τα πρώαπροιόντα θα έχουν πάντα προβλήματα.Έχουμε ακόμα καιρό για αρκετά update που θα το κάνουν καλύτερο.

chris0v

Κωστα αφου εχεις Μακ δοκιμασετο να μας πεις αν ειναι καλο

Κώστας Βλαχάκης

Ναι αμέ δεν έχω πρόβλημα! Βάζεις τα 239,9 ευρώ ??? :p

maplpp

Καλημέρα,
Ηθελα να ρωτησω επειδη το final cut pro παιζει σε mac μονο, αντιστοιχου επιπεδου προγραμμα για windows ποιο υπαρχει?

Στην δουλεια μου ως γραφιστας δουλευα mac, τωρα ως ανεργη εχω pc στο σπιτι. To final cut ειναι ΤΟΠ. Θα ηθελα κατι αντιστοιχο για pc να μου πειτε.
Ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.