Νέο iPad χωρίς Siri, Εσείς γιατί πιστεύετε ότι λείπει;

Το νέο iPad ήρθε με τυμπανοκρουσίες και επευφημίες, αλλά ένα από τα στοιχεία που όλοι σχεδόν θεωρούσαν δεδομένο ότι θα υπάρχει ενσωματωμένο στα τεχνικά του χαρακτηριστικά λάμπει δια της απουσίας του: Ποιο είναι αυτό; Μα η φωνή του Siri που έχει προκαλέσει τόσα σχόλια για το iPhone 4S, στο νέο iPad δεν υπάρχει καν. Διερευνούμε το γιατί και αποζητούμε και τις δικές σας θεωρίες!

Στο iPhone 4S όπου το Siri ζει και βασιλεύει, ο επεξεργαστής είναι λιγότερο ισχυρός από εκείνον του νέου iPad, άρα μη βιαστείτε να πείτε ότι είναι θέμα chip. Μπορεί να υπάρχει η λειτουργία φωνητικών εντολών και εκφωνήσεων μέσω ενός ενσωματωμένου πλήκτρου με μικρόφωνο στο virtual keyboard της συσκευής, αλλά δεν μπορείτε να πιάσετε την κουβεντούλα και να ακούσετε τις ψηφιακές εξυπνάδες του Siri, όπως στο iPhone.

Μία άποψη λέει ότι το Siri έχει ήδη κάνει την εντύπωση για την οποία προοριζόταν, άρα δεν υπάρχει η ανάγκη να μπει και στο iPad. Ήδη τo συναντάμε στην Αγγλία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία (οι γλώσσες που μιλάει), επομένως ποιος ο λόγος να μπει και στο iPad; Οι πιο πονηροί ίσως σπεύσουν να πουν ότι η Apple με αυτόν τον τρόπο θέλει να πουλήσει περισσότερα iPhones, αφού μόνο εκεί βρίσκει κανείς το Siri.

Εμείς πιστεύουμε ότι θα το δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνει την εμφάνισή του και στο iPad, είτε ως update λογισμικού, είτε σε ένα πιο εξελιγμένο μελλοντικό iPad. Εσείς τι λέτε;

, Νέο iPad χωρίς Siri, Εσείς γιατί πιστεύετε ότι λείπει;

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης K.

θα το βαλουν στο i-pad S…..! 🙂

Νίκος Λ.

εγω νομιζω οτι το εκαναν για να το αγορασει ο κοσμος (το the new iPad) και το επομενο μοντελο iPad να περιλαμβανει και το Siri και να ξανααγορασουν iPad (με ιδια χαρακτηριστικα ισως, και με το Siri μαζι) για να μας ξεζουμισουν.. :/

jsouroufis

Πολυ απλα γιατι το Siri θέλει συνεχώς Ίντερνετ για να λειτουργήσει..συνεπώς τα wifi only δε θα λειτουργούσαν..

MEDS

@ jsouroufis
Τα ίδια έλεγαν και για το πρώτο iPad, ότι δεν έβαλαν κάμερα γιατί είναι αστείο να τραβάς φωτογραφίες με ταμπλέτα, και σήμερα βλέπεις τι πουλάνε…
Η Apple θέλει ένα καλό μποϊκοτάρισμα, και μετά θα στρώσει, αλλά που μυαλό…

syngi

Για να μην πεσουν οι server που ηδη με τις τρελες πωλησεις του iphone 4s καθε μερα ειναι και χειροτερα με το siri! Αν βαλεις τωρα και στο ipad siri θα πεσει το συστημα και θα χασει αξιοπιστια η apple. Μελλοντικα οταν φτιαχτει το συστημα καλυτερα θα παρουν υποστηριξη και αλλες συσκευες με siri.

mavrikios

Δεν πιστεύω ότι μια ταμπλέτα χρειάζεται siri. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έχει siri και το Macbook και iPod και οτιδήποτε άλλο έχει η apple.
Κάθε συσκευή προορίζετε για διαφορετική χρήση.
Όταν θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μια συσκευή all in one, τότε θα έχει και siri και…. και…. και….

Solon

Καθαρά μαρκετίστικο κόλπο. Εδώ που τα λέμε δεν είναι μόνο η Apple αλλά οι περισσότερες εταιρείες που φροντίζουν να διαφοροποιούν τα tablets από τα smartphones ώστε να πουλάνε και τα δύο. Η αλήθεια είναι ότι τα tablets δεν είναι τόσο για επικοινωνία όσο για αναψυχή αλλά από την άλλη από τι στιγμή που φοράν σχεδόν το ίδιο hardware γιατί να μην έχουν την δυνατότητα να τα κάνουν και τα δύο; Μόνο η Asus προωθεί το Padphone σε αυτήν την λογική και της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για αυτό.

spyros

ρε παιδες θελει σκεψη αυτο? οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω το wifi only δε θα λειτουργούσαν γιατι δεν εχει 3g.

dimpep

Ας το έβαζαν μόνο στο 3G τότε…

giannischania

Πο πο δεν θα κοιμηθώ όλο το βράδυ, μεχρι να το ανακαλύψω.

Doxakis

Η γνώμη μου είναι πως σταδιακά φροντίζουν να παράγουν συσκευές χωρίς μεγάλες αποκλίσεις η μία με την άλλη. Δηλαδή, βάλανε 4πύρινο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα και μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης. Άν είχε και Siri θα ήταν το τέλειο tablet και έτσι δεν θα είχαν τί να δείξουν στην επόμενη γενιά. Οπότε Siri θα περιμένουμε στο επόμενο iPad πιστεύω.

George

Ο Steve Jobs θα έλυνε την απορία!

Panos

Σαν να το βλεπω.. ipad 4 (με τα ιδια χαρακτηριστικα του 3 εννοειτε) + Siri και απο κατω λεζαντα The Best iPad Ever Made. χαχαχαχαχα Tragic!

Γιωργος Μ

το λογο δυσκολα θα το βρουμε το μονο σιγουρο εινα πως η apple παλι προσπαθει να βγαλει ξιγκι απο τη μυγα….

Γιωργος

Καταλαβαν οτι δεν χρειαζετε πουθενα επιτελους!

Δημητρης K.

πολυ φασαρια για το τιποτα!το 90% οσων εχουν i pad εχουν και i phone 4s.. οποτε εχει ηδη siri..ολα τα εχει σκεφτει η μαμα apple!!!!
τρατζικκκ!!! 🙂

George

Ήδη ξέρουμε πως το 4σ έχει πάει πολύ καλά στις πωλήσεις όπως και τα ipad αλλά αν καλοσκεφτείς το 4σ δεν πούλησε για το siri …λογικά πιο μεγάλη έμφαση δίνουν στα χαρακτηριστικά ..αφηστέ μάλιστα που το σιρι δεν είναι για όλες τις χώρες δλδ εμείς εδώ ελλάδα ή βέλγιο πχ γιατι να αγοράσουμε ενα τάμπλετ για το σιρι π δεν θα μας χρησιμεύσει;;; Βέβαια κάποιος μπορεί να πει οι πωλήσεις σε αυστραλία , γερμανία , αγγλία , αμερική θα είναι πιο πολλές για το σιρι …αλλά σκεφτείτε τα προβλήματα με το σιρι π ήδη υπάρχουν στο 4σ δλδ κατι τέτοιο σε ταμπλετ θα ήθελε επιπλέον υποστηριξη (οχι πως δνε διαθετουν τα χρηματα)..Κανείς δεν βγάζει άκρη με το τι σκέφτονται ..για αυτό και είπα ότι μόνο ο τζομπς ξέρει (αν ζούσε σίγουρα θα βλέπαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και καθάρες απαντήσεις)

tolken

Η apple ειναι μια κλειστη και επιλεκτικη εταιρια. Ολα αυτα που κανει προοριζονται μονο με βαση το κερδος τωρα ποια. Κριμα μιας και ειμαι mac user. Ακομη και το mac os το τροποποιει με βαση το iOS. Αρα χεστ. Χαραλαμπε. Αν και χρηστης iphone 4 και ipad 2 με εκανε να μην αγοραζω αλλο απο αυτην. Προτιμω να περιμενω να παρω το καινουριο Samsung galaxy κινητο και να ασχολουμαι τωρα με ΤΟ ASUS TRANSFORMER PRIME που πηρα. Τελειο tablet 🙂

Antonis

Κατι πολυ απλο. iphone=μικρο, αρα το εχεις στην τσεπη σου και το ρωτας οποτε θες και οπου θες οτι θες. Απο την αλλη ipad=μεγαλο, δεν βολευει να το κουβαλας και να ρωτας π.χ πιο ειναι το πιο κοντινο νοσοκομειο γιατι με δαγκωσε φιδι. Με λιγα λογια, λογο φορητοτητας.

GREG

«Από πίτα που δεν τρως… τι σε νοιάζει κι αν καεί»!
Αφού δεν υποστηρίζει Ελληνικά, τι με νοιάζει;

https://youtu.be/V5529ghwysM

stathis tsanakas

το siri σε βοηθαει περισσοτερο οταν εισαι εξω ( πχ.τρεξιμο), η οταν οδηγας, τι να το κανεις το ipad σε αυτες τις περιπτωσεις;

Αργύρης

Έχουν ήδη φορτωθεί οι servers της Apple που δεν θα άντεχαν άλλο τόσο βάρος συσκευών ipad.
To σύστημα θα κατέρρεε και το αποτέλεσμα θα ήταν η απογοήτευση όλων των χρηστών και ίσως μία χρονοβόρα ανασύσταση του siri ώστε να ανταποκρίνεται σε διπλάσιο αριθμό συσκευών με siri.
Εξάλλου από την στιγμή που υπάρχει φωνητική ανάγνωση , κάποια στιγμή που θα είναι έτοιμη και η Apple τότε θα μας έρθει και μια αναβάθμιση που θα περιλαμβάνει και το siri.Tώρα κατά πόσο θα είναι δωρεάν ή όχι η αναβάθμιση κανείς δεν ξέρει.Πιστεύω όταν βγει το επόμενο ipad θα μας έρθει δωράκι και η αναβάθμιση του ΙOS όπως έγινε με το iphone.Όταν βγήκε το 4s δόθηκε και η αναβάθμιση ΙOS 5.1 για τα προηγούμενα μοντέλα.Μπορεί για λόγους μάρκετινγκ το siri που όλοι περιμέναμε, να το βάλουν στο επόμενο μυστήριο ipad.

Panos

Δεν το βάλανε γιατί καταλάβανε τι πατάτα είναι…και δεν ασχολήθηκαν να αναπτύξουν ειδική εφαρμογή προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ταμπλέτας…

Theo

Μάλλον το ένα μισό της Apple έκανε μύνηση στο άλλο μισό για παραβίαση πατεντών κτλ.Αυτή είναι η πιο πιθανή εξήγηση για μια τέτοια κανιβαλιστική εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.