Apple Maps αντί Google Maps προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες iPhone

Παρά το πολύ άσχημο ξεκίνημα της Apple με τους χάρτες το 2012, που αντικατέστησαν τους αντίστοιχους της Google, νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με την εταιρεία ComScore, η πλειοψηφία των κατόχων iPhone, χρησιμοποιούν την εφαρμογή των χαρτών της Apple και δεν εγκαθιστούν το Google Maps, το οποίο έχασε 23 εκατομμύρια χρήστες μόνο στην Αμερική, με τα ποσοστά να παραμένουν τα ίδια ενδεχομένως παντού.

Οι αριθμοί όσον αφορά το μήνα Σεπτέμβρη, αναφέρουν πως 35 εκατομμύρια χρήστες iPhone χρησιμοποιούν τους χάρτες της Apple ενώ ο αριθμός των χρηστών Google Maps να ανέρχεται μόλις στα 6 εκατομμύρια, εκ των οποίων, τα 2 εκατομμύρια να είναι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων του iOS που δε μπορούν να χρησιμοποιούν τους χάρτες της Apple.

Αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση η οποία έχει να κάνει με το γεγονός πως ενώ ορισμένοι χρήστες iPhone μπορεί να προτιμούν εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τους χάρτες, η πλειοψηφία των χρηστών φαίνεται να προτιμά τις εφαρμογές που η Apple προσφέρει εγκατεστημένες στις iOS συσκευές της, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε αυτές χωρίς να ψάχνουν κάποιες εναλλακτικές.

Εσείς χρησιμοποιείτε τους χάρτες της Apple ή κάποιο άλλη εφαρμογή;

Apple Maps iPhone, Apple Maps αντί Google Maps προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες iPhone

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimos

Οι χάρτες της Apple είναι “άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη”… Όχι βέβαια δεν χρησιμοποιούμε..Google Maps είναι TOP αυτή την στιγμή!

Luke

Δεν γνωρίζω για την Αμερικη άλλα στην Ελλάδα και Ευρώπη γενικά είναι πρόχειρο δουλειά.

mourlos

Dimos +1000 οι χρήστες των iPhone δεν χρησιμοποιώ άλλους χάρτες γιατί απλά είναι άσχετοι! Γιαυτό κ έχουν και iPhone…. Οχι μόνο για κλάματα είναι αλλά κ για γέλια, αν θες να χαθείς βάλε gps ios maps!

Δημητριος

Όχι ότι σβήνουν εφαρμογές από τριτους επειδή κολλάει το 4 και το 4S που είναι τα πιο πολλά στην αγορα

Αποστόλης Ρόδος

Εγώ σε όλες τις iOS συσκευές μου έχω βάλει google maps. Εχουν πολύ δρόμο ακόμα οι χάρτες της Αpple αλλά δεν είναι ρε παιδιά και άχρηστοι. Τώρε βέβαια δεν τους έχω δουλέψει ως gps οπότε βασίζομαι σε αναφορές τρίτων.

Panagiotis G

προσωπικά μου αρέσουν οι χάρτες της Nokia (ΗΕRE) τους χρησιμοποιώ και σαν gps και ποτέ δεν είχα παράπονο. Αλλά και όσες φορές χρειάστηκα να χρησιμοποιήσω google maps πάλι δεν είχα πρόβλημα. Για Ελλάδα και οι δύο επιλογές είναι πολύ καλές. Της Apple θέλουν λίγη δουλειά ακόμα

Ανδρέας Πανουσιάκης

Δεν έχω χρησιμοποιήσει τους χάρτες της apple, αλλά πιστεύω το google maps για πλοήγηση είναι top αρκεί να έχεις διαθέσιμα MB.

Θεολογος

Nokia drive και είσαι καλημενος

GiannisMix

Έχω ακούσει απο φίλο τα χειρότερα για τους χάρτες της apple. Εγώ με google maps το μοναδικό παράπονο έχω ότι τρώνε πολλά ΜΒ. Αλλα πλέον με HERE Drive στη συσκευή μου το έλυσα το πρόβλημα!! Μακράν οι καλύτεροι πιστεύω τουλάχιστον για Ελλάδα και αναμεσα στους 3!

kVel

@Mourlos Από τον τρόπο που τα γράφεις και μόνο φαίνεται ότι δεν έχεις καμία σχέση με την τεχνολογία.

mourlos

Kvel@ +100000000 έχεις δίκιο απο μηχανικός Η/Υ δεν έχω καμία ιδέα! Ειρωνεία στο λεξικό ίσως σου λέει κάτι…. Πάρε τώρα το 5s κ τράβα για καφεδάκι! Στα χέρια μου παίζουν αυτή την στιγμή noteli 3 s4 ipad για κακή μου τύχη το πήρα λόγο 12,000 mAh μπαταρία. Κ όλα αυτά τα δουλεύω φουλ στην δουλειά μου! Αλλά δεν έχω καμία ιδέα!!! Περαστικά σας!

Billys

Χρησιμοποιω google maps . Δεν εχω ανοιξει καν την εφαρμογη των χαρτων της apple στο κινητο . Στην αρχικη μου υπαρχει μονο το google maps , ενω οι αντιστοιχοι της apple ειναι σε ενα φακελο ωστε να μην τους βλεπω καν . Απο τις αναφορες του 2012 οτι ειναι αισχροι , δεν μπηκα ποτε στον κοπο ουτε να τους δοκιμασω . Καλως , κακως , δεν ξερω αλλα αυτη ειναι η αληθεια .

Vasilis

Mourlos , ο Kvel μάλλον εχει δίκιο. Εδώ μέσα , σε αυτό το άρθρο μας ζητήθηκε να αξιολογήσουμε τους χάρτες της apple και εσυ βγάζεις κόμπλεξ και χολή για τους apple χρήστες γενικότερα , θεωρώντας τους άσχετους και αυτό ρε φίλε εμενα με ενοχλεί…. Εάν εσυ θες να βλέπεις πίσω απο κάθε apple συσκευή ΜΟΝΟ κοριτσάκια που στέλνουν μηνύματα τότε έχεις πρόβλημα.
Στο θέμα μας τώρα, χρησιμοποιώ κυρίως don’t panic Greece όπου τους βρίσκω πολύ έγκυρους σαν πλοήγηση και σβελτους. Οι χάρτες της apple δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτοί που ήταν στην αρχή. Έχουν βελτιωθεί τρομακτικά και στην Ελλάδα και το ui τους είναι ανώτερο των google maps. Θεωρώ πως επειδή τους έχω τεστάρει και τους δυο σε διάφορα επαρχία μέρη της Ελλάδας πως η ψαλίδα αρχίζει και κλείνει γρήγορα. Το ότι πολλοί πλέον χρήστες τους χρησιμοποιούν δεν είναι θέμα βλακείας ή ασχετοσυνης αλλά το ότι ΔΕΝ έχουν πλέον τις ελλείψεις που είχαν. Για τους Nokia here δεν μου αρέσει καθόλου το design και η ευχρηστία τους, είναι λίγο πίσω σε αυτό τον τομέα, κατα τα αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο την google.
Ευχαριστώ και εύχομαι να υπάρχουν λιγότεροι μουρλοι στο σάιτ…

mourlos

Συνονόματε δεν βγάζω κανένα κόμπλεξ κ δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά! Απλά είπα ότι είναι άθλιοι με τον δικό μου τρόπο! Ευχαριστώ!

Kostas Pan

Google Maps έρωτας <3

kVel

@mourlos Όχι δεν βγάζεις κανένα κόμπλεξ έτσι οπως τα λες… Το τι παίρνει ο καθένας και γιατί το παίρνει έχει τους λόγους τους… Και δεν με νοιάζει τι έχεις, πως το αγόρασες και τι δουλειά κάνεις αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι δείχνει ανωριμότητα, αυτο… Αν κάτι κρίνεις πως δεν σου κάνει εσένα δεν είναι χαζοί όλοι οι άλλοι που το χρησιμοποιούν.

Dami

Τους εχω δουλεψει και τους 2,σαν ευχρηστια και ui θα προτιμουσα IOS maps αλλα επειδη ειμαι με Galaxy S3 καλοι ειναι και οι google maps…για τα δικα μου δεδομενα που δεν ψαχνω κατι εξεζητημενο και οι 2 με εχουν εξυπηρετησει αρκετα καλα.Τωρα για να λενε οι υπολοιποι οτι οι google maps ειναι καλυτεροι,κατι παραπανω θα ξερουν (υποθετω).

tiamat

ενταξη ρε παιδια τεχνικος και προγραμματιστης ειναι ο mourlos μη τον βγαλουμε και ασχετο ,τη γνωμη του μας ειπε και γω συμφωνω.

η google εχει φτασει τη χαρτογραφηση σε αλλα επιπεδα. γενικως σαν εταιρεια επενδυει σε ερευνα και τεχνολογιες πολυ περισσοτερο απο την apple απλα εχει το κακο με τη κατασκοπια και τις διαφημισεις κατι που η apple δεν κανει απ’οσο ξερω

Μανος

απο τη στιγμή που οι googlr maps δεν εχουν ελληνικη εκφωνιση ειναι άχρηστη για μένα , γιατι οταν οδηγείς δε μπορείς να κοιτάς μια οθονη ολη την ωρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.